СНБМ - инициативи - 2 част

• 31 131
  • 736
  •   1
Отговори
# 495

Дано само ни уведомят достатъчно по-рано, за да можем да се подготвим, защото трябва изцяло нов сценарий за кръглата маса.

# 496
Христина Баксанова ще прави предаване за промените, което ще е на 01.01.
и понеже от нас само мен ме хващат 90% Клео се обади на мен
Ще дойдат в събота у нас.....да снимат малък репортаж към предаването...това е....и понеже напоследък главата ми кънти на кухо......Клео беше така добра да ми нахвърля основното...надавам се да се справим
Свет е притеснен от предремонтното състояние в къщи, но снощи успя да въведе ред в детската.....и заяви че ще се изнесе ако не е на работа... Laughing

# 497
Христина Баксанова ще прави предаване за промените, което ще е на 01.01.
и понеже от нас само мен ме хващат 90% Клео се обади на мен
Ще дойдат в събота у нас.....да снимат

Супер, успех!
И да не забравиш да свалиш костюма от купона, ей  Laughing

Според мен е добре да се добави, че поради липсата на ясна и точна информация, и интерпретациите на служители в МТСП и НОИ, някои работодатели и жени в отпуск по майчинство са заблудени... или нещо подобно

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 10:00 от Cruela D'Evil

# 498
Май президентската институция или както там беше написано си е получила картичката за Коледа и се е подсетила за нас!!!    Joy   Joy   Joy   

# 499
Няма
Успях да си обуя един единствен панталон  hahaha
За догодина си пожелавам да си влезна в дрехите Simple Smile

# 500
Браво на секретарят ... писмото много ме зарадва  Grinning
Вики , чудесно , да кажеш кога да те гледаме  Heart Eyes
Приобщавам към нас  една мацка , която преди е работила към програмата  Сократ , има опит  , така че смятам че може да бъде полезна при кандидатстването ни по разни програми ... плюс това е мама на малък мъж  Wink

# 501
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Много хубаво ми стана като прочетох писмото от секретаря, браво!

Вики успех за утре нищо, че най-вероятно ще се видим довечера и на живо ще ти пожелая успех! Heart Eyes

# 502
Е, значи все пак не са били просто предизборни обещания, бравос.

Вики, успех, и да кажеш от колко часа ще е предаването на първи януари, че да го гледаме!

# 503
Влади, имам въпрос за текстовете за менютата. В текста за "история" ще сложа голяма част от текста на Гери. Става ли там, където казвам отворено писмо, пресконференция, протест - да са подчертани или в различен цвят и да е директен линк към документа, снимки от събитието? Или да направя така - малко резюмиран текста на Гери и отдолу изборени достиженията до сега и ти да сложиш подменюта към различните неща - протести, пресконференция, заварено положение, писмо до Масларова...

Кажете как предпочитате и най-вече за Влади как е най-работно и функционално... Ако сложиш линк за мен ще е по-лесно, ако е с подменюта ще трябва да напиша кратко текстче за всяко събитие, но пък ние ги имаме почти готови, ще сложим и снимки /аз имам от Пресконференцията/... Може би с подменюта ще е по-хубаво, но повече работа...  newsm78

Хриси, пак за този текст - трябва ми датата на Пресконференцията и ако решим да пишем датата на писмото до Масларова...

Последна редакция: пт, 29 дек 2006, 15:19 от deshtovidi

# 504
Крю, Клео, както сте разбрали грешката за ражданията е от бързане Peace Надявам се, че сме се разбрали най-накрая.  bouquet

Днес ми се обади един господин, който бил подписал петицията ни за първия протест и имал предложения за надомна работа и иска да направим нещо заедно. Казах му, че ще се чуем другата седмица за да направим една среща и да обсъдим нещата. След това обаче се замислих, че това е нож с две остриета и дори да се решим на подобно посредничество, твърде е възможно да объркаме нещо и в крайна сметка много майки да останат излъгани. Знаете колко случаи има на измамени хора. И тъй като не сме се занимавали с подобна дейност досега, смятам, че би трябвало да се обадя  на колежката от Фондация „Рождество Христово”, която се занимава именно с такива неща и по-специално с помощ на майки в нужда. Предполагам, че тя вече има такъв опит и може да бъде коректен посредник в случая.

Интересува ме и вашето мнение, за да знам как да действам.

Весело изкарване довечера! Аз ще пропусна този път.

Дано и ние доживеем подобна стимулация на раждаемостта като германките и рускините някой ден Praynig

Аз към президентската институция си оставам със смесени чувства за момента. Мнението ми ще се промени ако си удържат на обещанието, в което честно казано не вярвам Rolling Eyes За мен това писмо е тупане в гърдите и нищо друго. Извинете за песимизма, но обещанията съм ги чувала и на живо Rolling Eyes

# 505
Ето как редактирах и допълних текста на Гери за менюто "история". Това в синьото се предполага, че ще е подчертано и ще е препратка към снимки, документи, отворени писма...
вижте харесва ли ви така и редактирайте... няма как да е по-кратко, другият вариант е да напишем просто нашите постижения досега с тиренца, както ги дадоха Кали и Хриси, по-резюмирано.

Сдружение “Настоящи и бъдещи майки” се роди в средата на май 2006 г. Спонтанно, без предварители познанства.  В началото бяхме просто ентусиастки,  убедени, че желаем да отглеждаме децата си в България.. Чувствахме се угнетени, че държавата не полага достатъчно грижи за децата и бъдещите майки. Вярваме, че са нужни драстични усилия за преодоляване на демографския срив в страната ни и подобряване на условията за раждане и отглеждане на деца.
Събра ни виртуалното пространство на форума към портала bg-mamma.com.
Чрез интензивна интернет дискусия се обединихме  около няколко основни идеи, осъществяването на които смятаме, че ще доведе до по-благоприятна и спокойна среда за всички бъдещи майки.
На първо място, настояваме за увеличаване сумите за майчинство и въвеждане на реално семейно подоходно облагане . На местно равнище поставяме множество въпроси пред общинските власти, засягащи липсата на достатъчно детски ясли и градини, нуждата от нови и добре поддържани детски площадки и др. Това бяха и основните ни искания  на двата национални протеста, които организирахме на 1 юни и 1 юли 2006 г. На тях, едновременно в шест български града – София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Пазарджик,  настояхме държавата, в лицето на Министерството на труда и социалната политика, да ревизира отношението си към жените, на които предстои раждане. Електронната подписка, която организирахме в подкрепа на нашите искания, бе подписана от над 17 хиляди души в рамките на няколко дни. Линк към отворените писма за софия и градовете... или горе при изброяването на градовете да има препратка към снимки и отворени писма...
Изразихме ясната си позиция, че осигурените майки заслужават по-добро финансово обезщетение през първите месеци след раждането. Благодарение на нашите протести парламентът промени досегашното 135-дневно обезщетение за бременност и раждане, като го увеличи на 315 дни.
След двата национални протеста и множеството ни контакти с депутати и представители на различни институции, у нас узря идеята да регистрираме официално Сдружение “Настоящи и бъдещи майки”. То се учреди на 19 юли 2006 г.
 На.... СНБМ проведе Пресконференция, на която настояхме да се изясни как ще бъдат третирани майките, които са в т.н. “заварено положение” към 01.01.2007г., съгласно Кодекса за социално осигуряване. При срещата с медиите оповестихме/споделихме   newsm78 и нашите предложения за изменение на Закона за семейните помощи за деца и Закона за облагане доходите на физическите лица. Благодарение на активната ни гражданска намеса в общественото пространство се заговори за проблемите, съпровождащи раздаването на еднократните целеви помощи за първолаците, както и за трудностите, съпътстващи отглеждането на близнаци или породени деца и липсата на гъвкава система за обезщетяване при многоплодна бременност. Следствие на усилената ни комуникация с отговорните институции, майките, намиращи се в т.н. “заварено порожение” бяха включени в обхвата на промените; обезщетението за отглеждане на малко дете се увеличи от 160 на 180 лева; при семейства с породени деца вече ще се взима по-благоприятната за майката база за изчисление на обезщетението за второ дете; увеличи се сумата на данъчните облекчения за деца. /това изречение ми куца нещо/... 

# 506
Здравейте.....
Мисля че мина добре...въпреки че на няколко пъти се усещах че започвам да заеквам...и говорех някакви странности от сорта на "с малки крачки но напред"...явно не ми е била достатъчно количество биричката снощи Simple Smile
Наистина е много слънчев човек.....дано да сме се справили добре
Изненадаха ме....дойдоха в 10:15...малко чумава в главата....не успях да хвърля поне един лек фондьотен....че с тези петна по лицето..ужас
Репортажа ще е на 1.1 по БТВ в обедните и вечерните новини
не успях да кажа за законопроекта на Христина Христова ....просто въпросите бяха повече за финансовата страна
Казах за проблема с близнаците... че има около 700 раждания годишно и че при положение, че такива семейства рядко се навиват за втори комплект Simple Smile може да се намери решение да взимат двойно майчинство......За реалното подоходно облагане..че това което се връща като сума не покрива дори детските надбавки които се взимат, а тези които се осигуряват на реалните си доходи в повечето случаи не взимат детски.. за яслите...че са се уточнили нещата......абе каша ми е.....ще видим на 1
Дано не сме се изложили...или по-точно....да не съм ви изложила
Още ми трепери душичката.....снощи ми беше много спокойно....ама като ми звъннаха че са пред вратата и се панирах

Последна редакция: сб, 30 дек 2006, 11:33 от BgViki

# 507
Вики, сигурна съм, че си се справила отлично, споко, а и със сигурност ще изглеждаш чудесно!

# 508
Предполагам, че щях да изглеждам чудесно с костюма от снощи  hahaha
оказа се че имам и сравнително нормални снимки.....че на повечето се правех на идиот.....не знам защо.....идваше ми отвътре.....и носа много допринасяше за настроението ....

# 509
Предполагам, че щях да изглеждам чудесно с костюма от снощи  hahaha
оказа се че имам и сравнително нормални снимки.....че на повечето се правех на идиот.....не знам защо.....идваше ми отвътре.....и носа много допринасяше за настроението ....
100%! hahaha

Общи условия

Активация на акаунт