Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 6)

• 64 888
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм лежала 2 пъти за задържане… Нагледала съм се на много неща… Не мога да разбера как всички жени все са с по 4 см разкритие… А като раждах бях с пациентки на Вецев, никаква заинтересованост, търсеха го по коридорите, за да смени превръзка, за да си зададат въпросите. Изобщо не минаваше през тях.

# 466
Да споделя и моето мнение, ако помогне на бъдещи майки Simple Smile (когато аз търсех лекар ми беше много важно старите мнения 😅)

Вецев не е най-заинтересованият лекар, но пък аз имах лека бременност и нищо не ми се е налагало да ми изписва и т.н. освен витамини/добавки. Определено ми беше странно как ми отговаря на изследвания след 7 дни, но пак казвам не знам дали при проблемни бременности не ги отсява и преглежда по-скоро. Въпреки мненията, дори не сме и чакали много при прегледите, абсолютно в рамките на нормалното. Лично също ми беше странно как не ми обяснява много неща, но мнението му беше, че ако има нещо лошо ще се каже, щом не казва значи всичко е наред. ММ го подкрепи и с времето му свикнах и си питах каквото поискам. След като влязох в 8-9 месец сякаш вече ме запомни и знаеше и термина ми и всичко…

Относно раждането аз бях голяма бъзла още в 38 г.с. и пак говорихме за секцио като беше против да ме реже без индикации, но каквото съм решила накрая. Даде ми краен срок да реша, както ми и обясни, че избера ли нормално няма да ме среже при първата болка освен ако няма причина за това. Обсъдихме всички минуси на нормално раждане, както и на секцио. (нищо ново не чух, просто потвърди, че няма как да ми каже дали ще мога да задържам урина и другото 😅 докато не почна да раждам и да видим как мине то, а мен от тия двете инконтиненции най-ме беше страх).

Избрах си нормално. Реших в името на детето, пък каквото ще да става. Имахме си уговорка, че при контракции чак на около 5мин да му звънна (мисля, че е масова практика). Контракциите ми почнаха по обяд като до късна вечер станаха на 5 мин и му се обадих. В последствие отидох за преглед в Шейново (предният ден имах само 1.5см разкритие) за да се види дали има промяна, но бях приета в болницата по негово нареждане. Нямах промяна в разкритието макар, че вече над 7-8 часа си бях с контракции. Беше ми обяснено, че в 6ч на другата сутрин ще ми се влее окситоцин ако няма промяна. Ами нямаше наистина, останах си със същото разкритие, а пък цяла нощ се мъчих на столовете пред неонатология от болка. Контракциите ми станаха на 2-3 мин, вие знаете…трудно имаш време дъх да си вземеш до следващата. 😃
Та в случаят моето “предизвикване” искам да вярвам, че беше основателно. Като минус малко се забави сутринта той, а вече бях на окситоцин, защото го чакахме той да викне анестезиолог за упойка. Но пък може и така да ми се е сторило… 😃
Вече бях много изтощена и първите напъни хич не ми се получиха та чакахме още (бях завъртяна на една страна с цел и бебето да се завърти за по-лесно). И това не се получи. Не само от него ми беше казано, че просто не напъвам достатъчно та и корема ми беше натискан почти всеки път. В случаят съм и с епизиотомия (за която бях попитана за съгласие) и то накрая по-добре, защото бебчето ми се оказа по-голямо от всички ехографи дотогава.

Мина да ми промие операцията на вторият ден, защото на първият когато е минавал мен ме нямаше в стаята и така… Като цяло, както казах аз имах акушерка. Без нея нямаше да издържа дори и за слабите напъни, които правех. За второ дете бих си помислила повече за всичко. Тепърва ще минавам преглед и последствие ще пиша как е въпроса с болка при секс и т.н. Съжалявам всички, които са имали травмиращо раждане. Аз от цялата болка също смятам моето за такова и още ми е трудно от него. Не забравяйте само, колкото хора, толкова и мнения… Simple Smile

# 467
Моето раждане също мина. Самото раждане благодарение на доктор Ковачев и екипа  мина страхотно. Той е уникален доктор и човек,на когото можеш да разчиташ и да споделиш. Ако имам и друго дете пак него бих избрала,но не мисля че болница като Шейново го заслужават. За болницата и хората,които работят там вече имам съвсем друго мнение. Това са хора,които или не си харесват работата или не им се работи. Самият престой ми беше отвратителен и ако не беше доктор Ковачев да направи всичко възможно да се чуствам добре,просто щеше да ми е кошмар.
Да е жив и здрав и която дама да го избере няма да съжалява,толкова се страхувах,а то мина страхотно,раждането по щарк наистина след рова не е толкова болезнено. Станах на сутринта без никой да помогне и започнах да се раздвижвам лека по-лека и бебчето следобед беше при мен.
А само да кажа за Вецев,докато бях там имаше грубо отношение към негово пациентки и далеч не е този,който всички обожават,това е лично мнение .

# 468
Здравейте на всички!
Бих искала да попитам, дали някоя има впечатления от доктор Стивасарска?

# 469
  • София
При Стивасарска следих първата ми бременност. Какво да кажа.. не е лоша, но първо е много натоварена, чака се с часове, не може да си запомни пациентите, забравя да пуска някои изследвания. Има по-добри варианти, които не са толкова популярни

# 470
Ковачев по Щарк ли оперира?
А какви са тези лекари,които обсъждате,защо ги няма на сайта им? Там има 6-7 имена и половината,за които говорите не ги виждам.

Може ли един съвет. Ако евентуално отида при Ковачев на преглед и ми допадне, ако оперира и по Щарк, и това ми наклони везните към него ...как да постъпя,понеже моята АГ също е от Шейново и ме познава много добре...знам , че е неетично,но ако имам секцио задължително искам по Щарк,а тя не го прави. Ще е неловко ако се засечем там и ме види,че съм при друг ...дайте съвет

# 471
Няма нищо неловко и неетично.

# 472
Ковачев по Щарк ли оперира?
А какви са тези лекари,които обсъждате,защо ги няма на сайта им? Там има 6-7 имена и половината,за които говорите не ги виждам.

Може ли един съвет. Ако евентуално отида при Ковачев на преглед и ми допадне, ако оперира и по Щарк, и това ми наклони везните към него ...как да постъпя,понеже моята АГ също е от Шейново и ме познава много добре...знам , че е неетично,но ако имам секцио задължително искам по Щарк,а тя не го прави. Ще е неловко ако се засечем там и ме види,че съм при друг ...дайте съвет

По щарк - да. Срещнете се с него и ще го усетите, споделете му притесненията си, той най-добре ще Ви посъветва. Аз също смятам, че няма нищо неетично, в крайна сметка всеки има предпочитания, а това са и за сериозни неща. Успех

# 473
Момичета утре ме приемат в шейново , ако има някоя от вас там ще се радвам да се запознаем 🙂

# 474
Момичета утре ме приемат в шейново , ако има някоя от вас там ще се радвам да се запознаем 🙂
Пожелавам ти много успех .
И когато родиш дай боже снимай си бебето .
Леко раждане ти пожелавам.

# 475
Аз не мога да спра да хваля д-р Ковачев, защото за такива хора като него трябва да се пише и говори. Изключително съм впечатлена от възпитанието му, вниманието и професионализма му. Благодарна съм, че го срещнах и му се доверих на 100%. Още от първата ни среща разбрах, че това е моят доктор и се радвам, че оправда доверието, което му възложих. Много сърцат човек, винаги насреща и вдъхващ спокойствие. Млад и амбициозен, сигурна съм, че ще продължи да се развива и дано да остане все такъв добър човек.
 Съжалявам, че не го срещнах още при първата ми бременност, но тогава се съмнявам да е практикувал. Първата ни среща беше преди да забремения и съм му благодарна, че винаги беше насреща, когато го потърся.
Водите ми започнаха да изтичат през нощта. Обадих му се и му казах, че пътувам към болницата (100км). Той ме потърси още веднъж след това, за да провери как съм и да ми каже, че е предупредил да ме очакват. Нямах други индикации за раждане обаче и нощта мина спокойно, вече в болницата, под наблюдение. На сутринта ме прегледа и ме настаниха в родилна зала, като през цялото време беше до мен. И моето раждане беше индуцирано. Когато разбрах, първо бях много разочарована, но в хода на раждането и след това, разбрах че това е било правилното за мен, защото водите ми намаляваха, а разкритието ставаше много бавно. Раждането продължи 7 часа, като той не се отдели от мен, разсейваше ме и усещах подкрепата му.
Много мил, внимателен, вдъхваше ми спокойствие през цялото време, защото знаеше, че съм притеснена. Помогна ми ужасно много при раждането с думите, които ми говореше. Накара ме да се чувствам силна. Помогна ми да ми намерят самостоятелна стая като лично ходи няколко пъти да търси. Звънеше ми и ми пишеше да провери как съм.
Всеки път, когато прочета нещо хубаво за него се вълнувам, пък си представям какво му е на него да знае, че толкова жени са му благодарни и е абсолютно заслужено.
Радвам се, че вече не е част от екипа на Сигридов. Добър трамплин беше за него, но такъв човек по-добре да е далеч от такива интриги. Сигурна съм, че ще намери своето място и ще продължи да ни радва с успехите си!

За Шейново и преди съм писала, че като цяло съм доволна от всички, които срещнах там - доктори, акушерки, санитари. Отношението на всички беше много добро към мен. Единствено неонатологията няма какво да я коментирам, защото там има още много какво да се желае от към отношение и грижи.

В темата се коментира наистина главно д-р Вецев, но е хубаво да се знае, че не е само той там, има и други добри доктори. Лично аз не съм го срещала и нямам мнение за него и работата му.

kety9696, леко раждане!

# 476
Ковачев ще го избирам хиляди пъти!! Нищо неловко и неетично не виждам. В крайна сметка важно е вие да сте спокойна и всичко с бебето да е наред !!! Пътувах от Бургас заради него и пак бих пътувала ❤

# 477
Първо не знам като разбере, че досега съм била при негова колежка дали ще ме вземе... Второ аз от нея съм много доволна,просто държа да е по Щарк. И трето много ще ми е неловко наистина, защото много ми е помогнала докторката и искам вбъдеще пак да съм й пациент...няма ли вариант за избор на двама лекари при раждането? В Свети лазар примерно са 4 доктора на раждането...не мога ли и аз да се спра и платя за двама....
Ковачев също бих го избрала за следене , защото е бил при Сигридов и сигурно има опит с проблемни бременности...

# 478
  • София
Ако докторката ви е толкова добра и разбрана, ще ви влезе в положение, че искате точно определено нещо, което тя просто не практикува. Не виждам какво толкова се притеснявате, че чак пък да плащате за двама лекаря...  Просто говорете с нея и ѝ обяснете какво искате, а не го правете зад гърба ѝ.

# 479
Здравейте дами,
Имате ли някакви впечатления за д-р Хера Ел Хазати? Планирам бременност и търся АГ при който да отида на профилактичен, а след това и за следене евентуално.
Моя приятелка случайно е попаднала на нея, когато е лежала в болницата и и е направила много добро впечатление, но не се е следила при нея, за да ми даде повече яснота.
Ще съм благодарна, ако ми дадете някакво мнение за нея! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт