Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 6)

• 64 785
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
Аз пълних 1,5 л бутилка на диспенсърите. Нормални дрехи като цяло за престоя също може да се вземат. Аз съжалявам, че не носих и ми беше втръснало от нощницата. При операции не знам колко често гледат, но мен само първата сутрин и втора или трета ме погледнаха на визитация. През другото време нямаше никакъв смисъл да ми се набира тъпата нощница. Клин или долнище, тениска, сутиен за кърмене. Това бих носила сега. И там една нощница за първата нощ.

# 526
Абсолютно съгласна съм. Доста хора ми бяха казвали, че нямало да ме чакат да си събувам долнището и трябвало да съм с нощница. Е не беше така, никой не е очаквал да съм гола докато влязат в стаята, спокойно можеше да си щъкам с широки гащи или клин, хем да държи и превръзките.

# 527
Доктор Ковачев преглежда ли в Шейново или само изражда там?  Някой има ли представа къде преглежда другаде? Колко струва прегледа? Благодаря ви!

# 528
Преглежда в Репробиомед. За цени нямам идея, мисля, че ги има на сайта им. В Шейново само изражда.

# 529
Здравейте, предстои ми второ раждане. Първото беше в Тина Киркова, за второто съм се насочила към Шейново. Разликата в ражданията ще е година и половина. Първото беше спешно секцио, по тази причина и второто ще е секцио.
Реших да раждам без избор на екип (от финансова гледна точка).
От предишни коментари разбрах, че приемането става един ден по рано за секцио (с предварително записан час, месец по рано).
1. Въпроса ми е багажа по време на секцио къде стои?
2. Без избор на екип по кой метод оперират стандартно или Щарк?
3. Понеже за секцио приемат ден по рано с каква нощница съм: с тяхна или моя?

Понеже не попаднах на снимки на обикновенните стаи, ако някой разполага с такива може ли да сподели?

# 530
На другите въпроси не мога да отговоря, защото бях с избор на екип и спешно секцио, но ето едната малка вип стая (етаж 4, Гинекология)

# 531
  • София
Здравейте, предстои ми второ раждане. Първото беше в Тина Киркова, за второто съм се насочила към Шейново. Разликата в ражданията ще е година и половина. Първото беше спешно секцио, по тази причина и второто ще е секцио.
Реших да раждам без избор на екип (от финансова гледна точка).
От предишни коментари разбрах, че приемането става един ден по рано за секцио (с предварително записан час, месец по рано).
1. Въпроса ми е багажа по време на секцио къде стои?
2. Без избор на екип по кой метод оперират стандартно или Щарк?
3. Понеже за секцио приемат ден по рано с каква нощница съм: с тяхна или моя?

Понеже не попаднах на снимки на обикновенните стаи, ако някой разполага с такива може ли да сподели?
Не мисля, че ще можете без да заплатите за екип. Просто първо секцио не е диагноза  за второ такова. Не съм напълно сигурна, нека се включат и цените, които са раждали по този начин

# 532
Аз единствено мога да кажа, че ако не сте оперирана по метода Щарк първия път, няма да бъдете и сега. Не знам точно каква е разликата, но съм чела, че не можело.

# 533
Ако има показания, може и без плащане на екип - прави се преглед за родоразрешение предварително

# 534
Аз бях с избор на екип и вип стая. Планово секцио. Приехаме предния ден следобед (всички бяха предупредени от моя лекар и ме чакаха със запазена стая). Дават тяхна нощница, преглеждат те, взимат кръв и урина за изследване и те качват с багажа в стая. После записват тонове. На другия ден багажа си стои в стаята (ако искате я заключвате и взимате ключа). С вас в реанимация носите малка чантичка с вода, шоколад, телефон, зарядно, ластик за коса, бельо и превръзка за след секциото. Аз си носих и слушалки (по - удобно е да си говорите с близките). Телефона ми го взе една сестра и ми направи страхотна фотосесия на самото раждане Simple Smile в реанимация после всички бяха супер, дори и един малко странен дежурен лекар (сакаш беше подпийнал). Викам си сега ще ме натисне по корема ще умра от болка (имам лоши спомени от тези прегледи в друга болница) - но беше супер внимателен.

# 535
По методът Щарк оперират определени лекари в болницата, така че трябва да сте конкретно при тях, но наистина ако първото е било по друг метод, то вече не може да бъде Щарк второто. Разрезите са различни и затова.

# 536
Това не е вярно за обикновеното секцио и щарк. Ще раждам при определен доктор в Шейново, който каза, че не е от значение първото секцио за това дали второто да е по Щарк

# 537
  • Sofia
Това не е вярно за обикновеното секцио и щарк. Ще раждам при определен доктор в Шейново, който каза, че не е от значение първото секцио за това дали второто да е по Щарк
И аз щях да раждам при АГ от Шейново. Двете ми предишни секцио са класически и ми каза, че няма как следващото да е по Щарк.

# 538
Може и без избор на екип, но са толкова натоварени , че не е добра идея според мен . Чувала съм,че коментирали който иска без избор да си ходи в МД. Но зависи кой е на смяна - може да уцелите свестен доктор. Поне помислете за избор на акушерка, хем е по - евтино, хем ще има някой ,който да ви обърне повечко внимание отколкото на другите родилки, все пак ще сте малко с предимство...

# 539
Много благодаря за отговорите. Понеже още съм в началото на бременността имам време да си направя проучване за следящ лекар, който изражда.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 16:46 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт