Лудуват вкъщи МАЙ-ските деца, очакват свойта първа среща със снега

• 13 790
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Ванилка, Коларгола съм го ползвала за Дамяна и да ти кажа бързо и преминаваха сополите. Иначе това което правя, пускам вряла вода в банята и става като сауна, пълня ваната е слагам във водата Хустагил (крем за мазане) и така 15-20 мин. се киснат. Велизар много се кефи и после заспива за минути.
Сега съм решила да си купя инхалатор и ще им правя с физ. разтвор.

Дано наистина Елла по бързо да се оправи Praynig, а Ирка да си отдъхне.

Юнос, сподели за детегледачката,как е?

# 46
EE какво става с Елла??Стискам им палци и чакаме Лида с добри новини или самата Ирка  Praynig Praynig Praynig Лида предай и от нас виртуална Hug
Олче големи красоти браво!   bouquetБлагодаря!На Катя също за колажа   bouquet  bouquet
Честито на месечковците!!Много да слушат и  папкат!
Анита ще дойда само време да даде..да пекне малко,даже и новите варненски мами могат да се включат.
ВИФ -така е покрай морето.На нас помага САВО,но пръскам два -три пъти обилно и роне година и половина после не се появява.Вземете си Влагоуловител!
Денем е добре ,но вечер е много напечено с тия зъби  Rolling Eyes
Олче и вашето сигурно е зъб ..

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 23:19 от mimozata

# 47
Като прочетох за Елла и се почувствах много притеснена. Дори споделих с мъжа ми. По късно прочетох и успокоителния пост на Лида и сега се поуспокоих. Дано по скоро да ги изпишат с положителен резултат.

Сиска, благодаря за чая тази сутрин, пийнах си го аз!  Heart Eyes

И на Йоанка да честитя месечинката!

Днес като приключих с фитнеса мъжа ми ми се обади че са отишли у майкини си и аз отидох направо у тях. И детето като ме видя подскочи от радост и искаше да дойде при мен. Много се зарадвах. И като го взех той започна да ми говори д а ме милва. От известно време прави така като се прибера от някъде, но за първи път пред свекърва ми. Но на нея явно не и хареса че ме предпочита, защото по късно пак започна да се криви в ръцете и да се навежда към мен и да писка. Но тя не искаше да ми го даде и се мъчеше да го успокои. Но детето съвсем упорите се стремеше да дойде у мен. И мъжа ми и каза да ми го даде, но тя не. И вика :айде в тати , в тати не искаш ли , и му го подава. Но накрая се видя че няма да стане ако не ми го даде и като си го взех пак започна да ми говори нежно. Разтопих се от щастие. Ама защо прави така тази жена, сякаш аз не съм му майка. Естествено , че съм най желаната от него поне за сега.  Wink

# 48
  • София
Днес цял ден ми седи отворена страничката и сега стигнах да се отчета, иначе само прочитам по някое и друго мнение, когато имам времв. Днес ходихме да вземат кръв на Бояна. Детето се държа геройски, хич не плака издаде само един изненадан звук- нещо средно между ааа и ох, след което с интерес наблюдаваше манипулацията. Лошото, че излязоха изследванията и хемоглобина и 88  Sad, не е добре, но в понеделник ще видим какво ще каже педито  по въпроса. Не ми се иска да давам Малтофер, ще говоря с нея по някакъв друг начин да увеличавам желязото- с определени храни или сокчета. Абе в понеделник ще имам яснота  newsm78.
Юнос, поздравления за първия успешен работен ден, а по повод подаръка, в една друга тема бях писала, когато ходихме на първия рожден ден на едни приятели с близнаци, дечковците най се радваха на пееща и движеща се жаба ( на Чико ) , и на един пумпал- той също беше музикален. Съвета ми е- играчка, издаваща звуци и по възможност да има светлинни ефекти, а пък ако се движи...ще е върха.
Смайли поздравления за малката победа, аз за сега не мога да се похваля с нещо такова. И на мен едната гърда ми е разранена и като я храня  #Crazy
Да ви кажа каква съм Animal Pig, седя си пред компа, чета ви и нагъвам едни шоколадови бисквити, и утре кантара пак няма да е мръднал.. Направо съм за утрепване
Болните бебоци, мами и татковци да се оправят бързо-бързо  Praynig
Танче стискам палци
Лека и спокойна нощ

# 49
Сиска поздравления за новата работа  на твоя мъж bouquetЖалко,че не дойде при нас,но така май ще ви е по-добре. Peace
АНИ -свекърва ти голяяяяяяяямаааааа ревност  Rolling Eyes  Ама твоя Ивко много умен бе!Жули чак такива работи не прави.Само протяга ръце ама разперени и плаче за мен,но чак да ме милва......не  Sad  Ивко не е ли на 5 ред 7?

# 50
Mммм, чудо невиждано. Къпахме се, цокахме, всички признаци на доспиване и като я сложа в леглото, започва луда игра - ритане, завиване с одеалцето, чоплене на мрежичката... и какво ли не .
Но този път се отказах да друсам до безкрай леглото и си седнах културно пред компа да си почета темичката (предната изобщо я изпуснах). По едно време стана съмнително тихо и си помислих, че пак е лапнала чаршафа, но не! Заспала бонбоната! такова нещо не съм и сънувала!
Днес ходихме да ни боцкат пръстенцето, държа се геройски! Знаете ли, мами, (дано не ви звуча като "хваната от гората"), но мисля, че причината е в начина на вземането на кръв. Първия път (имахме дълга жълтеница и ни правиха изследвания), беше едно дълго стискане на пръстенцето, смукане, пък и убождането много първобитноо... А сега ходихме в една нова лаб. и с едно автоматично перце я боцнаха (изобщо не забеляза) и после вземането също протече съвсем различно и леко... Айде стига за това.
Иначе сме 72 см и 7500, доволна съм - това е само от цокане! Започнах по малко варен картоф с кърма, дадох и варена ябълка (разбира се, спазвам интервала от няколко дни за нова храна). Да ви се похваля, купих си една приставка за варене на пара и съм мнооого доволна! Беба отваря устата и дърпа паничката - голям глад ни гони! Имах лека лактационна криза тези дни, расте детето и потреблението с него...
Smily и аз вече мисля, че бебуна вече започва да  разбира от възпитание - защо:
днес за първи път видях резултат - мрънкаше като заспива и аз говоря, обяснявам, нацокана е - не искаше повече, поядосах се и лекичко й се скарах, а тя спря, погледна ме и опита 2-3 пъти да подгъне устната, но спря да мрънка и заспа.
И аз от сърце подкрепям Ирка и бебка и се моля всичко да свърши скоро!
Олче, благодаря за времето, което отделяш и любовта, с която вършиш всичко!
Този път се отплеснах... Целувки!  Hug

# 51
Сиска, ето ме бееееееее  Heart Eyes Hug Утре ми е последния изпит от тоя семестър и се спотайвам  Mr. Green Не, че уча...  Embarassed Ама прочетох предната тема малко по диагонал и тая почнах...Ирка, дано Елла бързо се оправи, стискаме палци и ви прегръщаме!  Hug Praynig
Честита месечинка на Йоанка!   bouquet И на другите месечинки също, аз доста съм пропуснала...
Доста бебета са се озъбили, кои с първо събче, кои с второ...да са им здрави и бели и да папкат яко  Mr. Green
Лусмар, с тоя постинг с  Mr. Green много весело ми стана Simple Smile
Пейзи, ние също спим гушнати. В неговото легло го слагам през деня, ако няма кой да го гледа, да ида до тоалетната или телефона да вгидна. Ама и ние се навираме навсякъде и за 5 минути обръща всичко  Crazy
Олче, и ние сме така от 2-3 дни  #Crazy Ще хващам гората вече.... нито гушене, води, цици, прав, легнал, седнал...никак  Confused А майка му вече бясна, изнервена .... като ми писне такъв и 30 минути пищи, давам Панадол, Дентинокс мажа.... накрая го оставям 30 секудни да реве и излизам ,че незнам  #Puppy dog
Още много имам да пиша и да ви честитя, ама утре! Стискайте палци да взема и този изпит, много съм се старала по курсовата работа...  Praynig

Цунки по гъзунки от нас! И лека и безревлива нощ!   baby_neutral  bouquet

# 52
Здравейте и от мен посред нощ! Не знам дали изобщо ще мога да допиша. Много леко спи това дете.. Първо едва го приспах - след 40 мин. омайване си заспа в креватчето, хванало ме за ръчичка, а пък сега вече втори път го будя с тая моя кашлица, дето си я влача цяла седмица.
Днес Венци получи първия си коледен подарък - панталонки и блузка от моята най-добра приятелка. Ще му ги опаковам и като си купим елха ще ги сложа под нея. Тези дни мислех да извадя празничните украси и да поукрася из къщата, но малко ми мина мерака. Предколедно ни закриха фирмата, в която работех 6 години и днес беше прощалното ни парти. Не че това е повод за празнуване, ама все пак да се съберем за последно. Сега как точно ще си получаваме и 160 лв. майчинство аз и още 4-5 майки още не е ясно. Изобщо каша.. Пък и ми е мъчно, работата ми харесваше, колективът също. Но сега като чета за Ирка и Елла, само си казвам то да сме здрави, пък всичко друго ще се нареди. Милата малка душичка, дано по-бързо да се оправи, а Ирка да намери сили и да се държи, за да подкрепя малкото човече  Praynig . Вярвам, че е някакво временно неразположение и скоро ще си бъдат вкъщи.
Иначе и на нас ни предстои да се борим с тоя гаден мухъл. От няколко дни е избил в двата ъгъла на стаята, където е прозорецът. Миналата година сменихме дограмата, направихме изолация, не сме имали проблеми, а сега... Проветрявам всеки ден, даже по няколко пъти, но все пак не държа дълго отворено, че ме е страх бебчо да не настине. Утре ще пръскаме със Саво да видим дали ще помогне.
Олче, благодарности за красивата темичка   bouquet !
Лека нощ и всички болни да оздравяват бързо!

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 00:51 от zvezdolina

# 53
Сега се включвам и разбирам, че има проблем с Елла. Ирка моля се бързо да се оправи Елла и скоро да се приберете в къщи Praynig Praynig. Стискам палци и ви прегръщам  Hug.

Честито на всички месечковци и на всички, които са имали повод за тържество   bouquet.

Ако имаме нет ще гледам да наваксам, че го аз още старата тема не съм изчета, а вие новата я преполовихте.

# 54
Олче, хиляди благодарности за хубавата темичка. Страхотна си. Майка героиня
Много целувки на адаша.

На всички болни пожелавам бързо оздравяване.

# 55
Добро утро мамчета,

хай кафенцето  Coffee morningи чайчето   food010от мен тази сутрин!

Мими - за детегледачката - какво да кажа, не е нито младо момиче-тип студентка, нито по-възрастна жена- тип пенсионерка. Определено смятам, че ще се оправи с малчо, тя самата има 2 деца. Добра и свястна жена изглежда - такава, на която бих си поверила бебето. А и не живее далече от нас
Иначе на интересни казуси попаднах при подбора. Едно  от интервютата беше с една по-възрастна жена и видях умора и нежелание за активна работа, просто жената беше над   55 (според мен) и си беше уморена. Но интересното беше, че хем не й се работеше по повече часове, хем искаше повече пари - и ни каза, че ще си мисли, но и ние да си мислим за парите (дали можем повече да дадем). И след като намерихме тази жена (настоящата) се чухме и още преди да й кажем, че вече не се нуждаем от нея - тя пита "За паричките...". Направих си някои изводи, че определено детегледачката трябва да има сили и енергия Peace, за да се справи. И докато преди мислех, че по-възрастните жени със своя опит са за предпочитане, сега си промених мнението: по-младичка, с енергия и желание, защото е способна да поема отговорността и е с адекватни реакции, нищо, че не са базирани толкова на опит (ако е младо момиче). Разбира се виждала съм и доста жени - по-възрастни изпълнени с енергия и живот - те също са вариант според мен.
zvezdolina - мисля, че майчинските се взимат от социалните/НОИ когато има прекратяване на дейност на фирмата, но БгВики - може да каже по-точно. А пък когато стане време за работа - обади се - ще се намери нещо.
Крейзи - успех на изпита - хайде взимай го и пиши! Peace
Симби - много мерси за идеята за подаръка  smile3525- а иначе в кашата от Елда има желязо - продукт е на Хип.

# 56
  • Варна
Eunos, ставам да ти правя компания. Тоя малкия ме побърка снощи с тоя рев за вода и биба, а като за капак реши че в 7.20 се е наспал. Та кафенцето си го бива  Wink

Радвам се, че има добри новини за ЕллаHug Дано да стават още по-добри и скоро да са си у дома!!!

Ванилка, Коларгола има ефект. Знам само, че се изписва, когато секрета от носа е воднист, ако стане слузест и оцветен /малиии много приятно обяснение дадох/, тогава не помага.

Малкия разбойник седи седнал между моите възглавници и завивки, по пижама и до сега беше зяпнал костенурките нинджа, ама май като го гледам след малко ще вземе и да заспи седнал. Ми като не спи но нощите.....

Олеее вижте го: Преди..... и След......

наистина заспа седнал милия....

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 08:47 от Vif

# 57
  • Varna
Мерси за кафенцето, че имах нужда от него. Аз замалко да се включа преди да тръгна на робота. Бетинка още си спинка а мойте мъже гледат волейбола и си крещят ,обаче мажоретката спи и нечува.
  Стискам палци с  Елла всичко да е наред а на мама Ира много сила и желая.

Днес времето май ще бъде чудесно така че приятни разходки.

# 58
Привет на всички....
Ще карам на бързо...
Честито на всички празнуващи днес .
Дано с Елла вече всичко да е наред.

Звездолина.....не знам процедурата, но попитай в http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=144267.0 там има две счетоводителки които могат да ти кажат какво да направиш, но преди това прегледай темата.....може да има някой с твоя проблем на който са отговорили вече.

Ели....честит ти 1-ви работен полуден Simple Smile ...радвам се че сте се уредили с детегледачка...за рожденичката...ако е тази за която си мисля...Калинка-малинка.....ние дружно взехме едно слонче с кубчета на Фишер праиз, което си харесаха в Марсел....Ако имаш време разходи се до там....има страшно много играчки......на всякакви цени....все ще и харесаш нещо.

И ние  имахме онази вечер изпълнение....писъци от нищото...не знам какво му стана....спеше му се много, но тъъъъъкмо се унесе и се започваше.....спа до 2 върху мен.....на следващия ден си беше веселяк......ама на мен не ми беше весело Simple Smile

Ще бягам че ме викат.

Последна редакция: сб, 02 дек 2006, 10:05 от BgViki

# 59
Здравейте мили майчета,

Аз се опитвам да прочета всички пропуснати теми (леле колко са много), но ще го направя (нали съм си инато и рогато). Има толкова интересни и полезни неща, които сте коментирали.
Браво на Олчето за темичките, страхотни са. А и тези колажи на Катето!!!!  smile3501
Олче видях, че си ми направила забележка за снимката. Съжалявам, ще гледам другия път да не е толкова голяма  Weary, но нали съм си бърза и сръчна и влизам за малко  Confused.
Бъбълче и ние сме си харесали Румката отдавна, голям сладур е, но в тази надпревара за гаджета нещо не успяваме и ние да се включим и да си заплюем някой.
Съжалявам за малката Елла и се надявам скоро всичко да мине, по-скоро вярвам, че ще се оправи бързо  Praynig
Аз да се похваля, че най-после си купихме апартамента. Сега чакам само да се изнесат предишните собственици и ще ви почерпя. Искрено се надявам за Коледа да сме вече там, а и нали все пак това ще е първата Коледа с дребка. Simple Smile Освен това ще сме комшии с мама Таня и нямам търпение да събираме Сиска и Жасмина и да гледаме какви белички ще сътворят.
Дано да съм малко по-свободна и да съм на линия вече. Въпреки, че работа бол, а и нали идва годишно приключване.
Извинете за дългия пост. Чувам, че Сиска вече се е събудила и пее на татко си. Ще трябва да тичам да и приготвям храната.
Приятни разходки днес. Времето е страхотно. Ние смятаме да прескочим до Съни бийч и довечар може пак да се включа със снимков материал.
Целувки и прегръдки на всички.  Hug
Много ми липсвате когато не съм със вас  smile3518

Общи условия

Активация на акаунт