🌸🐟 АВГУСТ 🐟🌸 2022 💙 👶🏻👧🏻 🎀 (Тема 16)

• 37 804
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Aries, от къде си? Ако си от София, в майчин дом ще те прегледат и ако имаш нужда и от някакво лечение ще ти предпишат, аз като бях болна звънях в Надежда и те ме пратиха в Майчин дом. Там има отделение за ковид за бременни и не ги е страх явно.

Момичета аз съм болна от ковид🤨 Сравнително добре съм, но не свалям температурата. Цял ден поддържам 37,7, а сега вечерта 38,1-2. Вдруги ден влизам в 9ти месец, вярвам, че всичко ще е наред и все пак дали ще ми позволят да отида някъде на преглед да огледат бебчето? Как сте се справяли с болестите, докато сте бременни. Пия биозин и парацетамол, но ефект никакъв .

# 421
Аз като бях болна (не КОВИД, а хрема), докторът ми каза да пия само биозин и парацетамол. В интерес на истината ми мина много по-бавно, от колкото типичното за мен небременна.

Относно групите, можем да направим тук и да пишем в закритата във фейсбук. Всеки, където му е удобно. Аз съм много активна и в социалните мрежи, за мен няма значение.

Аз съм с постоянна болка в гърба и кръста и стягания, с леки болки или почти никакви. Не знам дали е индикация за нещо, но се чувствам странно. Ще видим през нощта.

# 422
Королева, в коя седмица си?

Аз като бях болна (не КОВИД, а хрема), докторът ми каза да пия само биозин и парацетамол. В интерес на истината ми мина много по-бавно, от колкото типичното за мен небременна.

Относно групите, можем да направим тук и да пишем в закритата във фейсбук. Всеки, където му е удобно. Аз съм много активна и в социалните мрежи, за мен няма значение.

Аз съм с постоянна болка в гърба и кръста и стягания, с леки болки или почти никакви. Не знам дали е индикация за нещо, но се чувствам странно. Ще видим през нощта.

# 423
  • София
Честито, Диди!

Барбалена, с теб какво стана?

# 424
  • София
Диди,честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава малката Стефи! ❤️ ❤️ ❤️ На теб бързо възстановяване.

# 425
Точно в тези седмици бях по същия начин Wink Но аз започнах да вдигам и кръвно.
Минавам само да се оплача Joy
В 33+3 г с съм, днес се събудих много подута, до сега не съм се подувала, мислех че ще ме пропусне.... Краката са ми като понички... Пръстите на ръцете като кебапчета.   Cry като клекна имам чувството, че пръсците ще ми се спукат, явно и на горе са ми се подули краката Close

# 426
Неизвестна, чакам си... Малката обаче беше с хрема, капем АБ капки, а тази вечер се разкашля сериозно и хич не ми е до нищо друго Cry Много ми е притеснено  Sad

# 427
Два дни не бях влизала и едва ви изчетох. Честито на мамите с прекрасните Александър, Тервел и Стефи ❤️ Да са здрави и безкрайно щастливи.
Ние днес си взехме актовете за раждане и от болницата ни изненадаха, че утре може да си вземем голямата бебка.
Цяла вечер приготовления, чистене. Сглобихме леглото, от утре ще е купон.
Малката ще поостане може би още седмица в болницата. Естествено мен сън не ме лови. Вълнувам се! Утре ще си имам бебче у дома.

# 428
Честито на всички нови мами💐Бъдете здрави 🍀
Май доста уредяхме не родилите 😜Благородно завиждам на всички, които вече си гушкат бебчета.
Аз и тази нощ дежуря, но освен безсъние, имам и повръщащо дете... Ей това с разболяването е най - трудния етап в отглеждането на едно дете 😔

# 429
Момичета, честити да са ви Александър , Тервел и Стефи!Да растат здрави и безгрижни! 🧸
Manoela успех и чакаме да се похвалиш!

Aries.08бързо да оздравяваш!

Помпата за кърма използвах в болницата втория ден , нищо не излезе и се разраних.

Иначе сега започнах да правя топли компреси преди кърмене и е по - добре.Пълня памперс с гореща вода и става супер.

Аз ще се радвам да се преместим в "Родени през... , но мисля че правило на форума е да стане първо Август месец  .Иначе и във фб ще се включвам.Вайбър не е лесен за комуникация.Нито може страница да върнеш , нито тема да намериш.

# 430
Момичета , днес в 12.58ч се появи Стефи Simple Smile
2900кг, 52 см Simple Smile, родих я нормално.
Вече се пооправям физически и психически, че голям зор видях Simple Smile
Важното е , че двете сме живи и Здрави и всичко мина нормално без ексцесии Simple Smile
Честито! Да Ви е жива и здрава!💖
Бързо възстановяване!🍀

# 431
Честито на трите нови Мами в групата! Да са здравички съкровищата ви! 💓💙

Аз съм много притеснена. Вчера бях на преглед, докторът ме прегледа гинекилогично и каза, че бебето се “подготвя” вече, както и шийката и изглежда терминът е близо. По ПРМ е 16 август. Главичката на бебето е с обиколка 33.19 см и диаметър 9.47 и той отново каза, че върви голяма и препоръчва секцио. Даже записахме планово седмица преди термин, а пък да видим какво ще стане. В 37 седмица съм в момента, бебето тежи 2950 и се притеснявам от това секцио. Като цяло е отговорен и не е от комерсиализираните лекари, които гледат на пациента като клиент. Исках да ви питам, поне мамите около 37 седмица, как вървят размерите на главичките на бебетата ви? В крайна сметка ще ми направят операцията, нали е важен само крайният резултат 💗

Иначе ви чета редовно, но по-рядко се включвам. Надявам се да имаме група тук след раждането и също да бъде активна. Нямам фейсбук, но ако решите да е там или сте по-активни, ще направя един.

Пожелавам успех на всички! Много малко остана и съм сигурна, че всички “коремки”сме супер емоционални, притеснени, недоспали от вълнения, но после ще си спомняме с усмивки! 🥹

# 432
  • Варна
В 37+3 беше измерена 9,6 см. Не сме коментирали секцио изобщо. Сега съм 39+1 и бебе още няма. Не бих се съгласил на секцио, ако самата ти не искаш и единствената причина е “голямо бебе”. А и има време - те всеки път различно ги мерят …. Напълно е възможна грешка, особвно в милиметри. Иначе в 37 беше 3200 при мен уж … ама си пише +- 500 г

# 433
Благодаря, exsberry! В последните няколко пъти вече казва, че главичката ѝ върви по-голяма, не е от последния. Странното, че когато го попитах дали тазът ми е малък (не знам как мерят и какво виждат и преценяват) за да родя нормално, не ми даде нито положителен, нито отрицателен отговор. Като цяло съм в невидение. Последния път ходих на второ мнение и казаха, че няма проблем за нормално раждане, но понеже ще раждам при следящия ми, не искам и да пренебрегвам мнението му. Сигурно съм единствената в 9 месец, която не може да реши как да роди… съжалявам за мрънкането.

# 434
  • Варна
При мен мерките на таза са:
D.Sp: 26
D.tr: 32
C.ext: 19,5

Но не сме коментирали “какъв е”

Общи условия

Активация на акаунт