Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 617
  • 276
  •   1
Отговори
# 225
  • Munich
Mari_anka, иска ми се силно да те прегърна

# 226
Марианка...прегръЩавам ви силно и теб, и твоето моми4енце... Много тъжно...незнам какво да кажа..
Искрено се надявам да има подобрение и да намерите специалист, който да помогне с неЩо.  Praynig Ще потърся някаква информация по въпроса.

Бъди силна, ти си  борбен 4овек, въпреки вси4ко, което ти се слу4и, дръж се!

Последна редакция: пн, 18 дек 2006, 12:56 от denise

# 227
  • Варна
Заспахме и сядам да ви пиша.
Днес Марти беше сладур от класа,заспиваше си сам в кошарата след леко гукане и скимтене.Но с яденето при нас пак беше проблем.Виждам ,че е гладен, но като му дам шишето и се мръщи и почва да се върти.Разхождаме се ,пеем ама не иска,накрая го оставам 5 минутки да поплаче и после му се доспива и си го изяжда.Вие по колко давате(тези които са на АМ )да яде и по колко пъти?Днес и два пъти го храних в столчето за кола и взе ,че му хареса , иначе ръце не ми остават да го държа . Споделете как е при вас яденето, спокойно или като мен?
Mari_anka имаш подкрепата ни и вярвай че всичко ще бъде наред.  Peace
Марти днес се извива като дъга и прави опити да се обърне от гръб на корем.
За масажите- на нас ни отнема около 15 мин,но е голямо удоволствие за него и после като започна да го обличам се чуваме чак на 1-я етаж.Аз си мажа ръцете с преварен зехтин.
Vesi  и на мен ми е интересно какви са тия точки,защото както писах и ние сме така, но педито каза че нищо обезпокоително няма.Но де да знае човек.
Кузманка да простиш на съпруга си ,защото идват най хубавите празници за семейството, и не тръбва да издребняваме. Аз ти завиждам ,че е до теб па макар и скарани.Моя съпруг го няма по половин година и на мен ми е толкова тъжно и самотно без него,че добре че са другите ми мъже за да не изпадам в депресия.Хайде целувки от мен и спокойна нощ.

# 228
Здравейте!
За масажа-на мен педиатърката ми каза да масажирам без мазнина.Явно по-голямо триене става-докато кожата стане беледорозова.

Миналата година бях видяла на пазара да продават сладки картофи,но след като сестра ми ги опита и каза че били гадни аз не си купих.Но на бебето може да вземем като реша да го захранвам,може да му харесат.И аз реших с пюре да започнем,защото и нашето наддава бързичко и с кашата може да почне още повече.
Марианка-не губи надежда Hug
Бебока нещо се е научил да го носят на ръце и да реве като го оставим,дали е време да почнем да го "възпитаваме" или няма смисъл.Макар че и аз незнам как може да се отучи освен да го оставяме да се съдере да реве,ама сърце не ми дава..

Прегръдки и целувки на малките бебчета и спокойна нощ!

# 229
Марианка, писала съм ти н алични, но и тук искам да знаеш, че имаш 100% ми морална подкрепа и вяра!!! Hug Hug Hug

# 230
  • София - Бургас
Мами,
 явно всички бебенца плачкат докато ги обличаме!И при нас е така, докато правим масаж всичко е о.к., но после, когато настъпи момента на обличане..........рев, рев....и така..
 някой преди време беше пуснал на линк за техниките по масаж по месеци.Денис, ако не бъркам, по памет май ти беше.Моля те да напишеш пак линка.На мен никой не ми е предал техниките по масаж.Правя нещо, но дали е това което трябва....едва ли.

# 231
Марианка, прегръщам те силно и знай, че имаш подкрепата ми!!!!!!!!!!
Валентин, Яни- желая от сърце леко да отминат проблемите с вашите съкровища!!!
Стряскането на бебчовците и рахита- нашето педи обяви, че Хари има лека форма на рахит- много потни длани и стъпалца на крачетата и много възбудено състояние и много рязко стряскане от различни шумове. Да не съм се плашела, зимата при липса на слънце било нормално. Ще давам Вигантол по 3 капки, вместо по 2. Взех от родителите ми кварцова лампа и ще започна да "пека" Хари. Ако няма подобрения до следващата консултация ще искам преглед при специалист.
Калея, за масажа- на първа страница Ирини е сложила линка за масажа. Ние се придържаме към него от самото начало. Правим масаж и гимнастика преди къпане и ни отнема около 40-50 минути- повтаряме, правим серии, много си говорим и се смеем- нали най-важен бил положителния тонус на бебето.
Масажът няма общо с по-активните движения на бебчо. Въпреки ежедневния 50 мин. масаж и гимнастика Хари е супер мързел. Не се набира като го хвана за ръцете, не иска да пълзи от 1 месец насам, тъкмо се научи да се преобръща от корем по гръб и вече не иска- просто се пльосва настрани и си стои. Педито не хареса тази информация, но се успокои, а успокои и мен, че щом рита като перпетумобиле (имам чуството, че извършва по 1000 ритания и ръкомахания в минута), щом си държи главата супер изправена и за дълго и щом следи различни предмети- за сега било добре.
Казо- за "танцуването"- ние го правим от около 1 месец или най-точно- откогато пише, че трябва в линка за масажа на първа страница. Педито ни каза да наблягаме на него заради леко извитите навътре стъпалца, които ще се оправят с масаж и най-вече, когато Хари проходи.
ДилИпилИ- напълно разбирам как си се почуствала с мишката в количката. Преди около месец след следобедна разходка отидохме с Хари при родителите ми. Когато тръгнах да го обличам, за да си ходим нещо ме убоде ужасно силно по палеца точно когато му пъхах ръчичката в ръкава на космонавта. Оказа се оса в ръкава, която за щастие успя да ужили мен преди да пъхна ръчичката на моето съкровище вътре. Ненужно е да обяснявам какви картини си представях няколко дни след този случай. Сега тупам и проверявам всички дрешки преди обличане.

# 232
Привет от едни нощни птици. Вече май взех да свиквам с тези ставания посред нощ и не ми тежи толкова, гледам да си наваксам през деня
Mari_anka силни прегръдки за кураж и от мен и дано нещата се подобряват за да е по-лек живота на твоето слънце в това сложно време в което живеем  Praynig Hug Praynig .
Ех Денис добре че си ти че пловдивските мами сме много неорганизирани. Аз все се каня да повдигна въпроса но все отлагам че и с това наше хранене на поискване не мога една среща да си уредя. Много ще ми е приятно да се запознаем с всички мами които успеят да дойдат. Предлагам 23-ти към 12.30-13. Ако е хубаво времето може да се чакаме на пощата но като гледам го дават да застудее и май трябва да помислим за място на закрито.
Lulova и нашите стъпалца са леко обърнати навътре. По колко време правите „танцуването” и правите ли и някакъв специален масаж точно за стъпалата.
Приятен ден на всички   bouquet

# 233
  • Русе
Искам да честитя рождения ден на MariaF newsm59  bigdance2
да те радва малкото ти момченце и да е здравичко,мисля че това ще е най-хубавият подарък за теб.да си здрава и ти,а пък другото ще дойде от само себе си или пък както казва мъжът ми ..."ще си го купиш" Crazy

# 234
Здравейте от нас . Напоследък ме е обзело едно весело настроение- душата ми танцува . Толкова много обичам коледните празници .Всичко е блестящо , всички са някак по-мили и по-отворени към другите , а и малката така се радва . Беба още не разбира и гледа странно мигащите светлинки , но догодина ще падне едно веселиее Joy .
За беба- ние днес ще ходим на консултация . Тук при нас е хубаво и топло и съм много щастлива , понеже навън малката спинка , а у дома много плачка . Надявам се да не е залепила пак 1.800 , че ми се виждат много , но то явно е според детето  .
mari-anka , стана ми мъчно . Убедена съм , че рейки може да помогне , то ще стигне до душата надетето и ще отключи емоциите му . Не се натъжавай , бъди силна , детето макар и да не показва чувствата си - все пак усеща твоите . Нужно е разбиране и търпение . Аз лично съм чувала , че такива деца са невероятно умни и просто е нужно да се открие онова , което ще стигне до сърцето му . Искрено ти пожелавам да се справите взаимно с проблема .
Dennis , аз също открих рейки в най-добрия момент , дори бих казала , че то ме откри . Бяхме страшно изстинали с таткото един към друг . От 3-4 месеца почти не си говорихме , а единственото , което си казвахме бяха поредната доза обиди и злъч . Тогава , лятото се запозах е едно момече - мой набор .Много странна птица е той , но ми разказа за рейки .През цялото лято ( той работеше при мен ) ми показваше символи и техники , но ми каза , че не мога да ги използвам , докато не стана рейки . После на есен замина за Финландия . Толкова самотна се почувствах , нямаше кого да питам и с кого да споделям . Даде ми телефона на неговата учителка и така на есен тя ми направи инициация от растояние . Случиха ми се странни неща , усещах себе си по странен начин . И тогава , половин месец след това започнах да сънувам един и същ странен сън . Кола , катастрофа , камион и път . Много вечери го сънувах и още много сънища . После на 1 октомври катастрофирахме по начина ,по който бях сънувала . Колата беше смазана от моята страна . Ударих си главата в стъклото , счупих го и си нарязах лицето от стъклата . Изпаднала съм в безсъзнание и когато дойдох в съзнание лежах на пътя и едва си движех ръжете . Уплаших се , че може да съм инвалид и толкова много ме болеше гръбнака , че изпадах още няколко пъти в безсъзнание . Съпруга ми беше със счупен таз и ръка , а свекъра отзад със счупено чейне и ключица . Приеха ни в болницата и макар тежката катастрофа нямах нищо сучпено . Изправих се след 3 часа и започнах да ходя . Бях обезобразена в лицето и подута , а брадичката ми беше разцепена.Приеха ме фиктивно в неврологията и на другия ден ме изписаха.Останах като придружител на съпруга си .
 Не ми правиха скенер , но после , когато ни транспортираха в София ( някъде след месец ) си правих магнитен резонанс и се оказа , че имам мозъчен отток , който вече преминава .Оправих се за около 2 седмици и днес имам два малки белега под брадичката . За мен това си е чудо . Всички се питат как при такъв удар не съм умряла , а още по-странно как нямам нищо счупено .
Имахме малко парички , за да накупим мебели и ги похарчихме всички по лекари . Притеснихме се , че няма да можем да влезем да живеем в новата ни къща , но после се намери куповач на едно място , което се опитвахме да продадем от много години . С първия не стана , но веднага се намери нов купувач. Взехме добри пари и си устроихме живота . През цялото време давах рейки на себе си и съпруга ми  и то подреди нещата . Отношенията ни се стоплиха и днес сме много щастливи . Аз също бях много нервна и нетърпелива , много изискваща и много крайна в преценките си и мненията си - днес съм противоположност на това . Има моменти , когато съм изнервена , но след сеанс се чувствам перфектно .Лекувам себе си и близките си с рейки и всички сме добре . Сега чакам търпеливо и моя съпруг да съзрее за рейки , но не го насилвам , защото не е редно , а и за да имаш рейки трябва да го искаш .Да не говоря пък за интуицията си , колко е обострена и много често знам за събития , преди да са се случили .
Приятен ден от мен .

# 235
Ирини, ако не е много нахално от моя страна, мога ли да те попитам от къде купи на Спаси това коледно костюмче, с което е на снамката в подписа ти! Много искам да взема на Стефи нещо такова, но никъде не можах да открия!

# 236
 Mari_anka прегръщам те и ти желая новата година да те изненада приятно.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН MARIA F.

# 237
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА MARIA F. ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ЩАСТЛИВА МАМА.  bouquet

party002ЧЕСТИТ 3 ТИ МЕСЕЦ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ РОДЕНИ НА ТАЗИ ДАТИЧКА. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ. newsm67 newsm18

Сега за нас: Дани, моята поспалана днес става на 3 месеца...У, У, че сме големи. Joy Тя в момента спинка,днес е много послушна, та нали вече е голямо момиче. Сутринта се събуди напишана до ушите... ooooh! Като я видях...Утре сме на консултация и ще докладвам колко сме качили и с колко см. сме пораснали.
irinii благодаря ти за подкрепата, права си но понякога не ми издържат нервите и избухвам.И аз искам да знам от къде купи костюмчето на Спаси? Тук пък особенно никъде няма за толкова малко дете, а аз много исках да и купим.
mari_anka Ще се моля всичко да се оправи, но ти не се предавай, с теб сме. Praynig Praynig Praynig

# 238
Честита да ни е рожденичката:) Жива и здрава да си МарияФ:)

Ех, Марианка, успя предколедно да ни просълзиш:( Аз съм сигурна, че проблема с порасналото ти момиченце ще се разреши. Ти си силна българка и няма да се оставиш:) Пожелавам ти в най-скоро време да ни се похвалиш с положителни резултати:)

Момичета, това с рахита и мен започна да ме дерзае. Ей сега се прибираме от консултация. Ами още ни е мека главичката. Продължаваме с 5 капки Деавид и ще направим и тридневна серия с калции. Хубавото е, че се подобряват нещата, а не се влошават... ама пусто като искам с магическа пръчка да стане:)

Вчера ходихме и четиримата на Панаира на книгата... уж тате ни заведе, но ние с малчовците най-много намазахме:) Имаше много и много хубави детски книжлета.

Хайде зареждайте се с положителни емоции, че утре празник ни чака. Нямам търпение вече:)

Хубав ден за сега, че отново хващаме улиците:) И в тази връзка, Ви, ние с малкото скиторим където ни видят очите докато бате е на ясла. С пълен арсенал... кола, количка, кошница (която се поставя в количката), кенгуро... изобщо според ситуацията:)

# 239
  • Munich
Честит рожден ден MariaF!!! Да си жива и здрава и много обичана!
Честит трети месец и на нашите девет септемврийчета и техните майчета!
Лулова, и моето момченце има често изпотени длани и стъпала, също се стряска доста рязко при шумове, но мислех, че е нормално, ще го спомена след две седмици като отидем за следващата ваксина. Какъв ужас си преживяла и ти с осата! Жалко, че такива преживявания мен лично ме правят доста страхлива и предпазлива, а не искам да съм такава, за да мога да давам след време достатъчно свобода на детето си. От всичко не мога да го предпазя, по-скоро бих му навредила, ако се опитвам. А за мишока, вбесена съм, защото наемателят на сградата не иска да предприеме нищо, щом не съм го видяла в мазето!!! Не можели да сложат капани по стълбите, така че докато не се види долу, нищо нямало да предприемат. Понякога германците са такива коне с капаци, че ти е трудно да повярваш: ами нали утре мога да се обадя и да кажа, видях мишката в мазето... Отгоре на всичко ми казаха, че нямам право да държа количката си пред вратата на апартамента от съображения за противопожарна сигурност и сега май си навлякох неприятности. Сигурно ще идват да проверят дали съм я преместила. Че и съседката ще пострада така и ще ми е сърдита сигурно. Трябвало да се сваля всеки път долу в мазето. Да и е по-удобно на мишката като си ляга, да не катери стълбите до нас. 

Общи условия

Активация на акаунт