Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 619
  • 276
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,нашият ден не е завършил!
Знаеш ли, че на 1 годинка Мими тежеше 8800гр. Невероятно, но факт, а изглеждаше чудесно. Гледам, че има бебета, които на 3 месеца тежат вече почти 8 кг. Струвами се малко прекаленко.
mari_anka отностно  кг.смятам че по този въпрос дискусия не може да има.Арен е 8кг 65см,а аз 1клас едва връзвах 15кг.а децата във Франция са два пъти по-дребни от скандинавските деца,а тези в африка сигурно са жестоко слаби в сравнение с нашите,но много от тях въпреки това са здрави и стават хора.Всичко е супер индивидуално и зависи от ген,от старт.има бебета се раждат 5 кг.колко да са на 2м. логично е да са 6кг че и повече.важно е не кое бебе колко кг е,а как се развива спрямо ръста си и действително дали е здраво.а от лекари дето се тюхкат какво виждали за 1ви път било то много,малко кг,ръст и други неща,за мене лично са с неактуализирани знания.
Марианка -Всичките ни деца са такива/индигови/ не само голямата ти дъщеря,но и малката и всички които ще се раждат сега.Рейки няма нищо общо с екстрасенси,гледачки,секти!Това е нещо което всички ние можем стига да ни кажат как,а често и без да ни кажат интуитивно го правим.Тази жена е холандка и живее в Амстердам,а тази която провежда курсовете идва само за курсовете и стои около 3 дни в Бг,тя е полякиня и живее в Швеция!Няма проблем да звъниш през деня на този телефон написала съм името на господина казва се Михов и е много отзивчив и любезен ,каквото и да му кажеш няма страшно не се притеснявай.А ако търсиш някой който да проведе лечение на голямата ти дъщеря ще ти кажа на лични или може да се видим в Пловдив с теб!

# 211
Здравейте!
Днес беше хубав и слънчев ден,разходихме се подобаващо,макар и със закъснение,защото си взехме чистачка наскоро и трябваше да я изчакаме да свърши.Направо се родих,защото да си призная,не съм по подреждането и чистеното,не ми е много приятно,но сега като има кой-направо е върха!! Laughing

Днес украсих елхата,супер стана,бебето я гледа като хипнотизирано:)Особено една огромна червена топка,направо си загуби акъла по нея и аз му я закачих над леглото.

За коледа реших да му купим ето това:
http://www.family-bg.com/catalog/popup_image.php?pID=1111&os … 3dbe8731501b5c8b8
Притеснява ме,че не пише да се пере в пералня,но все пак би трабвало да може да се пере,ако ще и на ръка,все пак е килимче,някой да си е имал вземане даване с подобно нещо??

Дядото ще купи гимнастиката,но се чудя м/у 2 варианта-на чико и фишър-прайз.

С таткото ще си разменяме обичайните парфюми-аз съм като мечо пух-по всяко време и повод не отказва мед,аз съм така с парфюмчетата SunglassesИзбрах си на Версаче-Bright Crystal,а за мъжа ми-Сива Лакоста,макар че този път може вместо това да му избера някой пуловер-например на ромбове с остро деколте Sunglasses
Малко се отплеснах
Днес бебето голямо ритане му удари във ваната,всичко опръска,ние го къпем в хола и ще видим как ще действаме от сега нататък newsm78

Ами лека нощ и приятен утрешен ден  bouquet

# 212
Сладурче,ти за дечицата си говориш,пък аз какво си помислих  Laughingи несмея да коментирам Wink
sladur4e*2 то и аз докато чатна че става дума за малките ти мъже  ooooh!
Yany стискам палци диагнозата да не се потвърди
И аз в Бг не съм виждала сладък картоф но го има и в Португалия, дори правят сладки от него.
Денис, как държиш Арен когато сте на ресторант? Ние днес ходихме с Крис в един турски ресторант и той спа в количката, но първо проверих дали има място за количката, защото в някои заведения масите са много на гъсто. Чудя ти се как издържаш. Аз си позволявам да излезна само в Събота като знам че на другия ден таткото си е вкъщи и ще мога да поспя, и до към полунощ се прибираме за да поспя малко, май съм голяма проспалана. Преди да стана студентка винаги съм ставала рано, но откакто живея в Пловдив все не ми достига сън. В Самоков въздухът е много по студен и свеж и сигурно още немога да се климатизирам, след 6 години.
Момичета какви чувалчета ползвате, на какви фирми, че тези които съм виждала тук са ужасно големи и грозни и зле изработени.
Cazo от това което прочетох сокчета е хубаво да се дават чак след като детето започне да се храни с твърда храна, тоест има хранения изцяло или предимно с немлечна храна
Да ви се похваля, днес Крис заспа сам в креватчето си и то без да си смуче палчето, само му бях пуснала играчките над леглото. Така ме учуди, дано по-често се случва.
Ирини и Крис понякога е много спокоен, предимно когато се е наспал и се е наял, сам си гледка и ритка, като му говорим се семе и той ни говори, много е смешен и сладък прави различни физономии и изпъва глава нагоре, а после явно се изморява става кисел мрънка и реве даже като е на ръце. Роднините ни му купуват почти всичко и аз засега като подарък съм му взела само няколко нови по-големи бодита, че старите взеха да му умаляват.

Последна редакция: нд, 17 дек 2006, 06:44 от viki81

# 213
Привет от нас!
Ние днес сме поспаланковци също.Арен се събуди в 10ч. обезумял от глад и ние с него.Много ми хареса така и съм една доволнааа.Снощи изкарахме прекрасна вечер с нашите приятели словенци и те ни поднесоха голяма изненада,че са влюбени и са заедно от няколко месеца!Разменихме си подаръци и в сладки приказки изкарахме чудесно!Арен определено проявява по-голям интерес към русокоси дами и тъй като нашата приятелка е руса,то не бяха усмивки ,не бе чудо!Голям майтап!Даже се остави тя да го изкъпе и сложи да спи!
Чувалчето за спане ни е от тези без ръкави!Ето това : http://www.family-bg.com/catalog/prX_848.htm?osCsid=6c7644f9caa2 … eee3309ac63c101c6 ,но е хавлиенко на снимката не се вижда да е същата материя,но е точно това на съшата фирма!
Аз в ресторантите с Арен влизам с кошницата,която слагам на съседният стол или някъде където е удобно,че количката ми е голяма.
Мами пуснете снимки от вашите коледни дръвчета и украси да се порадваме Дружно!

# 214
Гледам, че има бебета, които на 3 месеца тежат вече почти 8 кг. Струвами се малко прекаленко. Нашият педиатър казва да не се радвам на дебело бебе, защото не било полезно за сърчицето му. Но колкото и да тежат децата ни, щом са здрави, значи всичко е наред. Peace
На сестра ми бебока е на 2 месеца и за месец беше наддал цели 2 кг Shocked (Тежеше 6 кг на 2 м.). Педиатъра веднага ги постави на диета и каза, че такова чудо за цялата му практика му се случва за първи път (имам в предвид качването на цели 2 кг за един месец). Но пък е здравичък.

mari_anka извини ме, но мисля че не си права с това си твърдение, а и призовавам всички мами да спрем състезанието по килограми. Вярно е, че и моят Борис спада към "тежката категория" (7550/65), както Арен на Dennis и Филип на MariaF, но съм сигурна че има напълно логично обяснение това да е така. Борис например също беше 6 кг на 2 месеца, но нашата педиатърка не го е слагала на диета (а и как би могла след като сме изцяло на кърма). Тя например твърди, че за развитието на детето се съдело не толкова по наддаденото тегло, защото то би могло да варира в зависимост от много фактори (активност на детето, прекарани болести и т.н.), а по порастването на ръст, защото макар че понякога детето може да отслабне, то не може да се смали на ръст. Затова дали детето е затлътяло се съди по теглото му спрямо ръста, а не по теглото само по себе си. Мога да твърдя, че Борис в никакъв случай не е дебел (макар че има пухкави бузки). Освен това лекарката вижда че и двамата с мъжа ми сме едри - аз съм висока 1.70, а бащата на Борис е почти 2 м. При това положение как детето ни да расте дребно и слабо, то има да наваксва, защото примерно се е родило 3 кг като останалите бебета, така че тук стой и факторът наследственост, костна структура и др. Затова нека спрем да се притесняваме защо едни бебета са по-едри от други, децата ни са такива каквито са и приличат на родителите си. В крайна сметка ние всички с вас еднакви ли сме? А защо тогава не се притесняваме защо мама Х. тежи 40 кг, а аз съм 70 и дали това е нормално и да не би аз нещо да не съм наред?
Надявам се да не съм ви прозвучала рязка, не съм искала да обидя никого  Peace

Irini аз може би малко се престаравам с масажчетата. И аз като теб ги правя веднъж дневно, обикновено около обяд, но заедно с гимнастиката ми отнемат около 50 мин. Понеже виждам че на бебчо му харесва, го масажирам дълго, като прилагам всички посочени в инструкциите масжни техники, а накрая упражненията ги повтаряме по няколко пъти на серии. Ама аз понеже съм спортувала много, може би съм малко изкривена в това отношение и затова съм запален последовател на идеята "здрав дух в здраво тяло"  Grinning Иначе Борис вече разпознава кога свършваме с гимнастиката и следва обличане и започва да се сърди и по всякакъв начин да ме затруднява с обличането. Човекът най-обича да си стои гол и сякаш дрехите са големият му кошмар. Обличането след баня е същата борба. Аз не го навличам особено, вкъщи си стои само по боди и гащеризонче, даже понякога и крачетата му са голички, само по чорапки, но явно и това му се струва много. Вашите бебчета харесват ли да ги обличате?

Желая ви да изкарате приятно остатъка от уикенда и наистина вече нямам търпение за партито във вторник!

# 215
  • Munich
Здравейте мамчета! Аз успявам да ви чета, докато кърмя, но да пиша време рядко остава.
Yani i Sladurche, бях писала мисля че по въпроса за ревността на по-голямото дете; преобладаващото мнение е, че когато заплачат двете деца едновременно и не е възможно да ги успокоиш заедно, да обърнеш внимание първо на по-голямото дете. Не знам доколко е приложимо това... майка ми поне така е процедирала при нас и аз никога не съм ревнувала от брат си, а имам и собствени спомени от това време.
Лилка, не се притеснявай, аз също доста време бях в паника, ние имаме подобен проблем, пак на алергична основа, екзема е. Лекарят ни предписа едно обикновено мехлемче, което извърши чудо. Panthenol ratio vaselinum album, забъркаха ми го в аптеката. Пантенолът е противовъзпалителен и болкоуспокяващ медикамент и е смесен с вазелин. Той каза, че това е най-ниското стъпало при лечението, тоест най-неагресивното лекарство, но изчисти всичко при нас и засега не се налага друго. Питай твоя педиатър какво мисли за това и ако одобри, може да ти го изпише и кой знае...
Сега да споделя моите премеждия от вчера. Живеем на партера на малко блокче, срещу нас живее също семейство българи. Вчера момичето, тя е ветеринарна лекарка и много обича животните, ми съобщи, че в количката на нейното дете била нощувала мишка, бебенце била, да не я убиваме ако я видим. Съвпадение, тъкмо говорехме със свекърва ми за хлебарките и мишките в България и че тук рядко може да се видят. След час нещо ме накара да открия покривалото на коша на нашата количка и познайте - не беше изобщо бебе-мишка, беше в разцвета на силите си и доста едър екземпляр. Явно и е много удобно и топло в количките. Аз естествено много се стреснах, излязоха мъжът ми и майка му, добре, че тя настоя да извадим количката навън и да потърсим още, ние бяхме сигурни, че мишката е избягала. А гадинката се беше скрила в количката, из безбройните и гънки и изскочи след десетминутно ровене и тръскане. Представете си да се бяхме успокоили, че я няма и да бяхме излезли на разходка, както и направихме и тази гад да полази малкото нежно човече... Вчера цял ден тази картина ми беше пред очите, ужас!!! Сега кошът е вътре, а утре ще звъня да идват да пръскат или не знам какво да предприемат...
Ивакрасива, абсолютно съм съгласна за килограмите, аз се бях притеснила малко от наедряването на Виктор (със същите мерки като Борис сме Simple Smile), но прочетох доста и действително барометърът е бебето, не кантарът. И лекарят ми каза, че природата си знае работата и има причина едни бебета да са толкова едри и лакоми. Особено щом са на кърма, проблеми няма. Отново да успокоя майките, наплашени от бг педиатрите с рахит, връзка бързо наддаване и рахит НЯМА, поне никой не е доказал. Каза ми го педиатърът ми, а и го четох на много места.

# 216
Момичета, здравейте!

Ние днес сме много кисели, все ни се спи. Мрънка, плаче и така... Shocked
Ходих до аптеката да и взема хипоалергични лепенки, за да и лепя ушенцето и нищо не става, те толкова леко лепят, че въобще не могат да се задържат. И, сега незнам как да и го оправя.Малко ми стана нервно... #Cussing out Незнам с какво да го залепя.
irinii идеята за пролетната среща е супер, дано стане... Hug
Аз нали започнах да захранвам Даная и я пробвах с пюре ,въобще не го иска, купих друго и него. И, на всичкото отгоре, проблеми с мъжлето и въобще, нещо много се депресирах. На последък само се караме и дъвчим за глупости и ето сега от 2 дни не си говорим.

Единственото хубавко за днес е , че ходих по магазините и купих на Даная кошче за игра, на Бертони е и тя много му се зарадва. Само това ме направи щастлива. Купих и и още един комплект чаршавче с олекотена завивка и възглавничка. Много е сладко с едни жиравчета.

Вдигат пак цените, на памперите и направо ужас, а заплатите кога ще вдигнат. #2gunfireЕй, честно да ви кажа омръзна ми от тази скапана държава ooooh! Crossing Arms #2gunfire

# 217
 Здравейте и от нас ,
Тъкмо се връщаме от обичайната неделна разхода : аз + мъж + бебе + немската овчарка.Доста се изморихме ,три часа ходене нон стоп.
дилИпилИ -какъв ужас с тази мишка! Shocked
за обличането - и ние плачем та се късаме ....изобщо не и харесва тази част.
за масажа и гимнастиката- аз ги правя преди къпане всеки ден и на мен ми отнема около 15-20 минути.Кажете ми за упражнението "танцуване"-правите ли го,не е ли още малко раничко...

# 218
Привет мами и сладки бебо4ета и от нас  bouquet

Ех, напоследък рядко пиШа, но пък ви 4ета редовно Hug Имаме си баба в къЩи ( майка ми е от около месец тук), та се занимаваме заедно с госпожицата: тъкмо да привиква на българска ре4 Blush

Валентин и Яни, дано най накрая се разсеят проблемите около вас и вси4ко с де4ицата да се оправи Praynig
Сладур4е, доста се посмях с твойте "забежки" по"4ужди мъже"...пък те си били твойте малки съкровиЩа Joy Heart Eyes

Алфи, много хубаво как се приспивате навън Hug Моята кукли4ка съЩо спи мноооого навън ( в градината) само, 4е денем: откарваме по 3 4аса минимуум Grinning

Каролина, много хубаво, 4е сте си разменили колет4ета с близките: няма ли да ви дойде някой на гости за празниците? ( от бг де) ИзобЩо 4ужбинските мами как Ще прекарате първата Коледа с малките си бонбон4ета?

А пък за партито в София на септемврийски мами и беб4ета: нямам търпение да видя снимки след това Hug като не можем да се присъединим Wink

За захранването: и аз и педиатърът на Рая сме за късното захранване, по принцип тук го препоръ4ват след навърШен 5ти месец. Ние реШихме с док. да го запо4нем след 6ти месец, като предпазна мярка против алергии. Само 4е, след месец Ще преминем на по обогатено АМ Peace

Пък за обли4ането: много сме търпеливи, дори като и нахлузвам пуловер4етата през главата си мъл4и Heart Eyes

Ами за сега толкова от нас  Hug
Пожелавам на вси4ки ви радостни предпразни4ни приготовления и спокойни мигове с бебо4етата ни Heart Eyes

А на работеЩите мами: дано си отпо4инат и разсеят от служебни ангажименти.

Много целувки на вси4ки ви и до скоро  bouquet

# 219
Здравейте.
Днес за разнообразие по обяд пак "спешна работа" ми изникна, но успях да се организирам доста бързо и то от къщи /благодарение на факта, че любимият не е на работа днес/ Иначе днешния ден си го обявихме на "Ден по пижами" - и аз, и Спаси и татко му сме в спални екипи и от сутринта само си хапваме разни неща, гледаме филмчета и се гушим.
Ива-красива, Спаси се изнервя единствено при обличането след баня.Иначе е доста търпелив /имаме един анорак, който направо го обличам по 3 минути...  Embarassed/ Иначе обича да е голичък, но ако го оставя дълго без гол без да го пипам бързо му става студено.
Казо, по повод "танците" - нашият педиатър ни го е "предписал" това упражнение още от 2ри месец, сега го изпълняваме с някои допълнения - правим мост и "количка" /вдигане на детенцето за крачетата, като тежестта пада на раменцата и вратлето - поза "рало" от йога /ако се сещаш//
Кузманка, наближават празници, а ти си си получила уникален подарък вече. Усмихни се и подай ръка на съпруга си.Мисля, че ще ти е по-леко ако се сдобрите /макар и с компромис от твоя страна/, отколкото ако се гледате накриво и си мълчите точно в тези предколедни дни. Вече си мама и е по-добре да си широко скроена, да гледаш отгоре и с усмивка на нещата, да не задълбаваш в дребни еждневни свади  Hug Wink Стискам палци да се успокоят при вас нещата!
Дилипили,уж не съм плашлива или гнуслива, но направо като си представих мишката /намерила си е коледна топла хралупка при едно сладко съквартирантче. Сещам се за онзи филм, в който мишката си беше въобразила, че къщата е нейна и хората там са напаст и им разсипа живота  Laughing/.... Sick Съчувствам ти за ужаса  дано повече не се срещате!

Знаете ли, напоследък една от любимите игри на Спаси е да "скача". Държим го с ръце под мишниците, а той с крачета се избутва от повърхността под него и ние го издигаме във въздуха. Все повече се кефи на това и си мисля, че скоро ще имам доста добре оформено рамо и бицепс. hahaha

# 220
Макар и не много слънчево днес се разходихме малко на Главната. Преди това посетихме дядото на мъжа ми, който не пропуска да даде шоколад на правнука си  Joy и пихме кафенце с приятели.
Ivakrasiva наистина най-важното е бебчетата да са здрави и жизнени а дали са наддали 100 грама или 2000 няма никакво значение но много от педиатрите си имат норма и ако бебето е много в страни от нея почват да правят разни изводи и да шашкат родителите. Като бебе сестра ми е наддавала по 200 грама(а сега си е напълно здрава и дори понякога се ограничава с яденето, не че е дебела но така си преценява). На една консултация педиатърката я натъпкала с цяло бурканче пюре и накрая веднага след последната лъжичка сестра ми повърнала всичко върху доволната педиатърка  smile3532 , сигурно коремчето и не е било свикнало да поема толкова много храна. Така че мами да се отчитаме но да не се сравняваме и да се радваме на здрави и усмихнати бебчета Praynig
От около седмица Крис адски се дере след банята и едва смогвам да го облека. Иначе не плаче докато го обличам, но се радва когато е голичък, дори когато е само по голо дупе докато го почиствам и мажа с кремче при смена на памперса.
Когато правите масажа ползвате ли някакво кремче или олио, това с което мажете след къпане или специално за масаж, какво?
дилИпилИ каква история само, настръхна ми косата само като прочетох, аз изпитвам такъв ужас от гадинки че ако ми се случи подобно нещо после сигурно ще сънувам кошмари и ще ме е страх да стоя сама вкъщи. А каква е тази жена дето е съгласна да и спи в количката, колкото и да обича животните кой знае къде се е ровила тази мишка и какви зарази носи, ужас  #Crazy
Кузманка защо не пробваш с антиалергичен левкопласт!
Приятна вечер   bouquet

# 221
Здравейте! Grinning
Хей, момичета, наистина ли съм ви прозвучала заядливо по отношение на коментара ми за килограмите? Sad Исках просто да успокоя alexal, че всичко е наред, че моята Василена на 2м. тежеше по-малко от нейния бебок. Предположих, че тя се притеснява като сравнява килограмите на нейното бебче с тези на другите мами. Не съм искала да обидя никой и много се извинявам, ако съм го направила несъзнателно.  bouquet Естествено, че при по-едричките бебчета вероятно е въпрос на ген. Но при сестра ми специално не е така. Тя действително много го прехранва - кърми го и го дохранва с изкуствено АМ през час и половина-два. А той ядене не отказва. Докато моето бебе почти никога не изяжда цялото количество, което съм приготвила. И като последно изречение в предния ми постинг, където коментирам килограмите, бях написала, че е по-важно да са ни здрави бебоците. Пък другото не е толкова важно.
dennis, ясно ми е, че рейки няма нищо общо със секти, екстрасенси и т.н. Просто помислих, че тази жена за която говориш е някаква лечителка. Какво да правя, майчица съм, и все търся лек за голямото ми момиче. Ако наистина можеш с нещо да ми помогнеш, ще съм ти безкрайно балгодарна  bouquet Може би имаш нещо в предвид, пиши ми на лични. С удоволствие бих се срещнала с теб в Пловдив! Ако имаш път натам, обаждай се. Откакто разбрахме, че имаме проблем, изчетох доста материал по специализирани вестници, интернет и т.н. И децата-индиго са именно тези с проблеми от аутистичния спектър. Поне така съм чела. Слава Богу, че не всички са като моето, че голяма мъка е. Сърцето ме боли, и аз искам да ми е нормално и здравичко момиченцето, но Господ така е решил. Може би ме наказва за нещо или иска да ме научи на нещо... Често плача и ми е болно, че моето момиче никога не ми е казвало, че ме обича, не ми задава въпроси, очите и са винаги тъжни (а са толкова красиви) и е много самотна (типично за нейния проблем). Не съм изпитала радостта от любовта на детето си, незнам какво е, детето ти да участва в тържество в детската градина, да казва стихче и аз да се гордея... Вместо това познавам болката от отва, че е различна, от обикалянето по лекари и болници, по логопеди и психолози с едничката надежда да я научим да говори и да се държи като другите. Децата я гледат странно, избягват я, скоро ще започнат да и се подиграват... Cry Ох, отново започвам да плача. Съжалявам, ако съм натъжила и вас.
Сега за бебка. Масажа вечер го правим с олиото, с което я мажем. Понеже ми свърши сусамовото, сега я мажа с бебешкото олои на Орифлейм.

# 222
  • Sofia
Ирини, малкия Марти също много обича да подскача и се смее с глас. Обаче е тежичък и ми отмаляват ръцете и скоро и аз ще съм мускулеста мама Mr. Green Обича масажа след баня и гимнастиката също. Но спра ли и започна ли да го обличам става страшно- реве неукротимо докато му дам да суче Wink

При нас уикенда мина спокойно, батко беше с баба и дядо в Благоевград на тържество послучай Коледа. Но за съжаление сега е болен. След малко ще го закараме да го преслушат в МЦ Лора, там има дежурни лекари. Кашля тежко, дано не е нещо сериозно. И миналата година по Коледа беше болен горкия. Бебето е все така неспокойно, плаче и суче не повече от 2-3 мин. Един лекар - поредният - ми написа списък от 5 поддточки задачи за изпълнение, за да изолираме от какво са му слузестите акита и силните коремни болки. Най- малко вероятно е АБКМ, а най- вероятното е лактозна непоносимост. Но ще видим newsm78 Пак ще пиша, сега започвам с изключване на някой храни от менюто ми.

И продължавам да ви завиждам благородно за спокойните нощи. При нас още няма напредък, става поне 3 пъти да яде, а в добавка вече и плаче много. И съм жив труп от недоспиване Crazy

# 223
Марианка писах ти на лични!Това което зависи от мен ще го направя за малкото сладурче и дано успея!Прегръдки от нас!
Виждам,че има доста мами от Пловдив!Защо още не сте се събирали.Дайте да се видим някъде на кафенце!Ще съм в Пловдив от 23 до 27!Какво ще кажете!Някакво предложение за място и ден?
За обличането,това е най-омразното ни занимание,но само вечер след баня!Пада едно дърпане на ръцете и рев.Не му е приятно определено предпочита да е по голо дупе!

# 224
  • Бургас
Марианка, насълзиха ми се очите !  Cry Дано да има подобрение твоето момиченце, дано да те бъде и да те дарява с много щастие!
Vesito - please, сподели за точките и изобщо какво знаеш по въпроса, че и на Мария акото и е слузесто, плаче като яде и изобщо не е ящна. А нищо не се изолира като бактерия, взех и аз да се чудя за алергии разни  newsm78
Щях още да пиша, но се натъжих...

Общи условия

Активация на акаунт