Преди година новина,за СЕПТЕМВРИЙСКО бебче долетя

• 16 621
  • 276
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета
Искрено ви благодаря за подкрепата Hug
Кузманка АКМБ е алергия към белтъка на кравето мляко Но аз може да съм тъпа но упорита но категорично отказвам да повярвам в тази диагноза Ходих при доцент Ковачева но прегледът бе повече от смешен Разпита пе за наличие на алергии в семейството а вие знаете че има и веднага рече и отсече Другата седмица ще ходя и при други специалисти - Мустаков и Маринова Ще направя и кръвно изследване на детето за установяване на алергия Все се надявам да не е това но ще видим Единственото ни оплакване4 /освен коликите/ е слуз в акото Но това не означава 100% АКМБ

Стига с моите проблеми Честито на всички мини рожденици  Hug

Ивакрасива и аз не мога да търся точно сега когато ми трябва  #2gunfire
Кузманка това с татито е нормално Детето е изпитание за двамата родители и определено много изостря отношенията Минала съм по тоя път и сега просто чакам да премине  А детенце наистина усеща твоите емоции дори и да се опитваш да ги прикриваш зад усмивка Така че колкото и да ни е трудно не трябва да се ядосваме за нищо newsm10

Момичета Дари започва да става агресивна към Алекс Вчера като си мислеше че не я гледам го ощипа по нослето а днес го убоде по коремчето с игла Cry Не знам какво да правя ако и се карам ще я озлобя   а ако не взема мерки може сериозно да го нарани Май съм в задънена улица

Това е за сега Поздрави и лека вечер

# 196
Кузманка, не се притеснявай за колета ще го получат. Където САЩ там и Канада, изискванията са едни и същи. Преди 3 седм. получих колет от сестра ми с подаръци за Мони, бонбони и разни други сладки за мене. Аз също изпратих миналата седм. колет с подаръци и бонбони за роднините и вчера са го получили.
Алина, може и да сме се засичали по състезанията с брат ти. Когато бях в НСА един лекоатлет от Бургас с няколко години по-голям от мен ми беше хвърлил око. Не му помня името, състезаваше се на 400 м или 400 м с препятствия. Много настоятелно ме канеше на кафе, но аз все му отказвах, защото тогава бяхме гаджета с настоящият ми съпруг и не исках да си създавам проблеми.
Ивелина, радвам се, че имаш подобрение.
Сладурче, май никой не те взе на сериозно с доверената тайна. Много е хубаво човек да е влюбен, но внимавай да не си докараш семейни проблеми.
dennis, много е интересно това, което разказваш, обаче да си призная за първи път чувам за рейки и за такова лечение.
Ivakrasiva, преди малко използвах търсачката на форума и нямах никакви проблеми. Може би през деня когато има много потребители във форума от БГ се скапва.
Алфи, как така се преспивате по нощите на терасата? Много интересно, не бях чувала за такъв случай досега.
Yany, дано да се окаже грешна диагнозата. Не се отказвай и продължавай с изследванията. А за Дари не знам какво да те посъветвам като нямам опит с друго дете. Сигурно го чувства като конкуренция за вниманието, което му отделяш и по някакъв начин се опитва да му отмъсти. Обяснявай и, че това което прави му причинява болка, но не й се карай.
За захранването и преди съм писала, ще започна към началото на март. Тогава Мони ще е на 5,5 мес. Един от най-важните показатели, че детето е готово за захранване е да може да седи седнало. Все пак никой не се храни легнал. Ще започна с оризова каша, после ще въведа зеленчуци - сладък картоф (наистина е сладък на вкус, в Бг такъв не съм яла), моркови, тиква и т.н. и чак след това плодовете.

# 197
Момичета Дари започва да става агресивна към Алекс Вчера като си мислеше че не я гледам го ощипа по нослето а днес го убоде по коремчето с игла Cry Не знам какво да правя ако и се карам ще я озлобя   а ако не взема мерки може сериозно да го нарани
Аз също се притеснявам баткото да не се озлоби, постоянно му правим забележки да не крещи, но той е дете и му се играе.
 Освен това не мога да му обръщам достатъчно внимание. Снощи отново каза, че го е страх,искаше аз да го гушна, а в същото време Мишето реве, та се къса.

Сладурче, май никой не те взе на сериозно с доверената тайна. Много е хубаво човек да е влюбен, но внимавай да не си докараш семейни проблеми.

Каролина, надявам се, че не пренебрегвам таткото заради двете сладурчета (или поне да не ми се сърди, ако се случи) .
 Вчера бяхме на консултация и вече сме 7.250кг и 64 см високи. Питах за оризовата каша, но нашата педиатърка е против и каза, че тя е за по-бавно наддаващи бебета. Каза от 5-я месец да започна с картофено пюре разредено с АМ.

# 198
Сладурче,ти за дечицата си говориш,пък аз какво си помислих  Laughingи несмея да коментирам Wink

# 199
  • София - Бургас
Здравейте и от нас с Карина!

Денис, много ми е интересно да чета постинга, който си пуснала  smile3529.Напиши ни още нещо, моля те.Много е интересно.
Сладурче, и аз съм силно влюбена в съществата които ме заобикалят.Много, много силно обичам бебето си и всеки изминал ден я заобичвам все повече и повече, като си мисля че вече няма на къде.... Two HeartsСега пша и я гушкам, не защото плаче, а защото видях, че е будна и си гука , и сърце не ми даде да я оставя самичка в стаята и!Обожава я! Two Hearts
 Яни, дано детенцето да не е алергично!Ще ти стискам палци..... thumbsup
 За захранването, едва ли ще издържа 5 месец.Нямам търпение да дойде момента в който ще и дам пюренце.....та по този повод съм решила на Нова година, на 1.01.2007г. да започна със захранването.Кари ще бъде на 4 месеца без 5 дни.Ще и дам оризова каша или зеленчуково пюре, ще видим какво иа в наличност в магазините по това време... smile3535
 За 19.12 Нашата срещичка! Моля ви да се оговорим за последо! В колко часа, наппример?  friendship
Да ви споделя - подходящо е за подарък! От 14 до 21.12. е първото световно изложение на маркови часовници вече и в България!Изложението е в галерията на художествено изкуствона пл. Ал. Невски І !ще има над 800 модела часовници, ние ще ходим днес и по късно ще ви споделя емоциите си от там.Идеята е на съпругът ми, иска да ми направи коледен подарък и понеже часовниците са доста скъпи, не смее да рискува и да ми купи нещо което не съм си избрала сама!В този случей уважавам постъпката му, тъй като се касае за много скъп подарък и наистина, по - долре сама да си го избера и да си го нося с кеф, отколкото часовник който да нося, просто от уважение, за да не го обидя......Оф, много подробно взех да описвам......., не се знае дали въобще ще харесам нещо, дали ще купим нещо, дали това ще остане като подарък или в последствие ще ни хрумне друга идея и т.н. ........
Но все пак за тези които проявяват интерес пуска линк, но за съжаление е доста беден като модели часовници....www.kannoo.com
    От нас........ДОСКОРО! newsm51

# 200
  • Sofia
Уф, Яни дано не е алергия. И аз ти стискам палци Praynig Симптомите и при нас са ужасно къркорене на червата и слуз в акото. И затова те питах за специалисти. Аз още в понеделник ще си запиша час при Мустаков, но можеш ли да дадеш координати на доц. Маринова, защото аз безуспешно ги издирвам..И къде преглежда? Моля те Heart Eyes

Ще спирам, че имам задачки. До скоро и чакам с нетърпение срещата на 19  Sunglasses

# 201
Здравейте сладки мамчета с малки бебчета Hug
Звуча ведро но истината е че се чуствам без сили и като есенно листо ConfusedКато изсмуката без да знам защо Sad наблягам пак на витамини шоколад
Каролин, ами в термо чувалчето той е топличик и заспива за 1 мин, а терасата е осветена и дълга за разходка с количката. после го прибирам към 23ч.

за акото- и ние си имаме слуз по някога, но не мисля че е толкова страшно.
Лигави се много и вероятно почват зъвчета.

За Велинград ще разказвамкато се видим че ми изтри постинга и не ми се пише пак.

сага гуш с Ваньо

# 202
Здравеите мили мамчета и сладки бебчета!
Не съм писала тези дни,защото съм много притеснена-педиатърката ни постави диагноза АД-атопичен дерматит Cry .Изчетох всичката възможна информация във форума след което бях супер изплашена Sad
Във понеделник сме пак на лекър и мисля че ще се побъркам до тогава.
Днес най-накрая за пръв път ще сме цял ден с таткото заедно-от както се е родила Дари не си е оставал нито един ден в къщи-така се бях настроила да си изкараме страхотно тримата,да украсим елхата и да и се порадваме заедно -и хоп пак го извикаха в работата ooooh!
Но стига съм ви натоварвала излишно и с моите неволи-извиняваите.
Денис много ме заинтригува с тези реики.
Яни,много съжалявам миличка за твоите тревоги-дано не се окаже тази алергия истина Praynig,а пък съвет за Дари немога да ти дам-много е сладка кукличката и дано се укроти скоро  Wink
Валентини не се притесняваи-на моята племеница също и вадиха сливиците и от тогава няма проблеми-така че стискам палци най-накрая да изгрее слънчице и на вашата улица/както се казва/ Wink
Съжалявам ако съм пропуснала някои-още съм нова Blush
С Дари ви пожелаваме приятен уикенд и много усмивки wavey

# 203
Здравейте ,мами!
Днес ми е страшно тежък ден!Поредицата от среднощни излизания и ежедневните ангажименти си казаха думата.Снощи се повеселихме хубаво и порядъчно навън и се прибрахме в 4 сутринта,естествено не легнахме да спим,а продължихме разговори на по чаша вино и свещи та до 6.Да ,но в 7 звънна шефката на съпруга ми ,да  пита нещо което не можело да чака до понеделник,в 8 се събуди малкият Арен и така денят се почна.Разтребихме,изчистихме,сготвихме си ,пазарувахме и очакваме гости от словения към 7 довечера.Изкарвала съм безброй подобни безсънни нощи и дни,обаче никога не съм имала малко ангелче за което да се грижа и макар,че днес той е изключителен,само спинка и яде ми идва нанагорно.От една седмица жестоко ми се вие свят и ми пречернява пред очите.Трябва да си проверя кръвното което е 100% ниско,но се замислям да си видя и хемуглобина,че в края на бременноста като ми беше паднал се чувствах по същият начин!
Радвам се,че ви е харесал моят разказ,ще разказвам още,но на живо че нямам сили днес!
За срещата -19.12.2006 – от 13.30чзапочва нашето парти в клуб патета http://www.pateta-bg.com/index.html мисля,че няма нужда да се чакаме или организираме.Просто влизате вътре ,хората знаят и очакват много мами с бебета.Вчера им звънях да питам всичко ли е ок!

# 204
  • Варна
Здравейте и от мен
Нямам вече баба и не мога да седна да ви изчета ,а камо ли да ви пиша.
Yany ,взе че ме притесни. И на нас ни къркорят червата и пръцкаме за световно, но аз си мисля че е от коликите и педито каза че слузта в акото е от тях. Ти откъде разбра че имате АКМБ ?
Ние от два дни не искаме да ядем, още като му дам шишето и почва едно въртене , изплюване , а удължих да не яде 4 часа но пак не ме мина номера. Но си мисля че е от коликите, които ни се върнаха и сега почнах пак да му давам бифидус. Дано се оправи, а почна да ака всеки ден. Досега все на ръце се приспивахме ,но днес два пъти си заспа в кошарата след малко плакане. На консултацията  видяхме ,че ни се е появил белега от БЦЖ, а е рано и сега може да набере гной и му слагам лепенка като го къпя.
За чувалчето- ние отдавна го ползваме ,но без ръкави и така сутрин са му топлички краченцата.
Дано на всички работещи мами , по бързо им свършат служебните ангажименти и да си гушкат слънцата.
за захранването - ще почнем към края на 4ти месец,но не съм решила още.
Чао  и целувки

# 205
Здравейте и от нас!
Yani -абослютно съм съгласна с теб ,че трябва да отидеш и на други специалисти.Как така само от някакъв си разговор  и сузта в акото ще определят диагноза.
за захранването - изчетох какво ли не ,но май се пообърках.Разбрах за ползата от късното захранване ,но не можах да разбера за прословутите сокове(прясно изцедени) -те не влизат ли в схемата на захранването и защо никой не говори за тях.

# 206

Разбрах за ползата от късното захранване ,но не можах да разбера за прословутите сокове(прясно изцедени) -те не влизат ли в схемата на захранването и защо никой не говори за тях.

Четох някъде, че те натоварват все още незрелите стомахчета. Виж какво видях в друга тема:

Извадки от становището на Американската академия по педиатрия относно употребата и злоупотребата с плодовите сокове в педиатричната практика
Усвояване на въглехидрати от плодовия сок
Четирите основни захари в соковете са захароза, глюкоза, фруктоза и сорбитол. Захаозата се разпада на глюкоза и фруктоза. Глюкозата се усвоява от организма лесно в тънките черва. Усвояването на фруктозата се подпомага от подходяща концентрация на глюкоза в сока. Максимално усвояване има, когато фруктозата и глюкозата са в съотношение 1:1. Сорбитолът се усвоява бавно чрез пасивна дифузия. Резултатът е невъзможност, той да бъде абсорбиран. Въглехидрат, който не бъде усвоен в тънките черва, ферментира в част от дебелото черво, наречена колон. В резултат от ферментацията се получават водород, въглероден диоксид, метан и късоверижни мастни киселини. Част от тях се реабсорбират в дебелото черво, но неусвоените натоварват храносмилателния тракт. Недоброто усвояване на въглехидратите в соковете може да доведе до хронична диария, метеоризъм, подуване и коремни болки. Най-често срещаната причина за това са фруктозата и сорбитолът, но е важно и съотношението на различните въглехидрати. По тази причина много лекари препоръчват соковете за лечение на запек.

# 207
Добър вечер и от мен! Grinning
Беб току що заспа, а Мими се храни и аз успях да се отскубна за малко. И веднага при вас Hug
При нас всичко за сега изглежда нормално и дано все да е така. Колики вече отдавна нямаме и малката е сравнително спокойна. Вечер се събужда само за ядене. Е, понякога се случва да се разсъни и да иска да си играем посред нощите Crazy, но... добре, че не е много често Simple Smile.
dennis, страшно ме заинтригува с курсовете по рейки и тъкмо да питам не се ли организират и в Пловдив и гледам, че си дала телефонен номер. По всяко време ли мога да се обадя? И кого да търся? Стана ми много интересно за това, което си разказала за онази жена (екстрасенс ли е или лечител?) и особено за децата-индиго. Голямата ми дъщеря е такова дете и бих искала да посетя тази жена. Ако приема хора, дай ми телефона и ми разкажи по-подробно с какво се занимава.
alexal, изобщо не виждам защо се притесняваш. Василена на 3 месеца ми беше 3040гр./49см. И това преди 2 седмици. Сега едва ли е наддала много повече. Но аз не се притеснявам, нали е здрава. Знаеш ли, че на 1 годинка Мими тежеше 8800гр. Невероятно, но факт, а изглеждаше чудесно. Гледам, че има бебета, които на 3 месеца тежат вече почти 8 кг. Струвами се малко прекаленко. Нашият педиатър казва да не се радвам на дебело бебе, защото не било полезно за сърчицето му. Но колкото и да тежат децата ни, щом са здрави, значи всичко е наред. Peace
На сестра ми бебока е на 2 месеца и за месец беше наддал цели 2 кг Shocked (Тежеше 6 кг на 2 м.). Педиатъра веднага ги постави на диета и каза, че такова чудо за цялата му практика му се случва за първи път (имам в предвид качването на цели 2 кг за един месец). Но пък е здравичък.
И аз мисля да захранвам при навършени 6 м. Свекървата ме гледа с ей такива очи Shocked, но мен това не ме смущава. Според нея, детето щяло да се разболее, витамините нямало да са му достатъчни, рахит щяло да хване и такива разни дивотии.
Много съжалявам за неприятностите на walentin и Yani Sad Искрено се надявам, че скоро всичко ще се оправи. Прегръщам ви момичета Hug и ви се възхищавам на силата.
Лека нощ! До утре! Утре следобед ще идва Дядо Коледа Party В едно заведение сме си резервирали една заличка и ще почерпим дечицата (пък и нас) за Коледа. Та добрия старец е наминал вече и е оставил подаръците там Mr. Green

# 208
Добър вечер на всички!

Прибрахме се от нашата дълга разходка до Пещера към 18:00ч. Даная заспа, а аз взех да и подреждам багажа. Мисля,че мног добре и се отрази разходката, защото през цялото време спинка и си кротува. Баба, леля и братовчеда много я харесаха, много и се радваха и я гушкаха. Получи много подаръци, от хубави по хубави и парички, които мама ще и внесе, да и ги събирам. На мен също ми беше страшно хубаво, скоро не се бях чувствала така... Grinning. Ние с мъжът ми получихме един много хубав часовник подарък за Коледа.Временцето също беше хубавко и въобще...супер беше, казано честно.
Яни,Валентин, мисля и се надявам нещата при вас да се оправят. Стискам палци... Praynig
Сега нямам много време да пиша, защото и аз се чувствам изморена. Дани отдавна спинка и аз отивам.
ЛЕКА НОЩ НА МАМИТЕ И МАЛКИТЕ БЕБЧЕТА.  bouquet

# 209
Здравейте момичета,
писах писах и ...нещо стана. Нямам много време, а и нерви нещо, но пък комутикацията с вас ми липсва и искам н амного от вас да кажа много неща. Да видим до къде ще стигнем  Wink
Денис, съжалявам да чуя, че си так отпаднала, но все пак ти пожелавам от веселби и романтични вечери да се чувсваш уморена  Laughing Трябва да си пуснем по 1 хемоглубин, че и аз физически се чувствам изчерпана /а не ходя по купони  Wink/ Дано зъбките на Арен избият с минимум болка и за двама ви. За рейки - мног мезаинтригува. Години наред съм се занимавала с визуализация, майнд кънтрол, класическа медитация, хипноза и винаги съм подминавала рейки с пренебрежение, а ет,че и това се оказвадобър път към самия себе си. Може групово със съфорумките да направим един уикенд напролет.
Валентин, Яни, много ви с есъбра напоследък, но вярвам, че неприятностите ще останат в 2006. Моите сливици са извадени на 21 годишна възраст и да ти кажа - колкото по-рано ги махнете, толкова по-леко за детенцето ти. Яни, абсурдно ми звучи така поставенат адиагноза п оначина, по който е поставена. Стискам силно палци да е погрешно предположението на поредния медицински лаик.
Ива-красива, за кенгурцето - можеш спокойно да си го носш с лице напред, а относно масажите - иаз мисля, че влияят изключително благоприятно на двигателната култура и развитие на бебето. Аз самата се старая поне 1 път на ден да правя масаж и гимнастика н аСпас. Отнема ми всичко около 15минути, а на вас колко време ви отнема?
Алекса, не се тревожи за килцата. И аз мисля, че сте си добре. Спаси предния месец качи около 650 гр и 5см, което в сравнение с негови другарчета тук е много малко, но той си расте така, твоето съкровище си расте по свое темпо. Моят педиатър е д-р Масларски от болница Вита. Безкрайно съм доволна - внимателен е, пуска изследванияза всяко съмнение, за късното захранване е... /той е доста популярен, но виждам, че славата му е оправдана/

За нас: Вчера най-после украсих красивта ни елха, минах и през Метро да понапазарувам коледни аромати и украси и разни подаръчни допълнения /там беше много тежко - бебчовци само в кенгура се допускат, а на връщане се прибирах в най-голямата мъгла почти 2 часа  Confused/ Спаси е ту така, ту иначе;ту е спокоен и щастлив, ту е по малко разстроен - вече имам чувството, че приемам всичките му настроения  промени като нещо съвсем естесвено и да ви кажа - доста леко ми е да се грижа за съкровището си. Да успокоя Ви и Алекса - през деня, когао сме заедно Спаси си хапва основно през 2 часа.Така си се чувстваме добре и въобще не ме тревожи. Напоследък ака редовно /по 1 път на 30часа/ Стес, вие как сте? Прегледай дупенцето на Рая. Доки ми обясни, че често при продължително неизхождане по анусчето на бебчето може да се появят рагадки. Така бебето чувства дискомфорт и съответно може рефлекторно да стиска при позиви за изхождане, заради което е добре да се маже няколко дни с едно мелемче - профилактично. Изсбедванията на акото на Спаси е ок по всички показатели. Подарък ое н есъм му избрала /то около нас толкова неща му се купуват постоянно, че за нас не остават много възможности Crazy/ Аз - с променливи настроения, но щастлива покрай детенцето си. Днес и аз имах разкрасителен полуден. Отрази ми се добре  bowuu Simple Smile
Общо взето това е засега.
Пожелавам ви страхотна вечер.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт