Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 996
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
Имам чувство че умишлено се стремят към затваряне. Както се случи с карфур под гръцко ръководство
Доколкото чувам Икеа-та е също с гръцко ръководство.

# 541
Да, да. Гръцко е, затова го написах..

# 542
И аз имам чувството, че умишлено искат да я затворят, нямам друго обяснение. Магазинът е супер опоскан, служители едвам има, ако се добереш до тях с нищо не ти помагат. Тоя ресторант нз от колко време не работи без реална причина. Ако някой знае в другите страни също ли е затворен?

# 543
В Белгия са отворени ресторантите на Икеа от отдавна.

# 544
  • Варна
Моята борба да си получа кода продължва Grinning ставам смешна вече. От 21-ви, отакто ми поискаха номер на поръчка - ни вест ни кост. Писах днес един малко по - серт мейл, в който ги питах ще го пращат ли тоз код или няма да го пращат и ако няма, поне да кажат, щото и наличностите им са едно голямо неизвестно. Докато им чакам тъпия код ще ми се изчерпа шкафчето. Иначе опънали навсякъде билборди да си рекламират големия код.

След като поръчката е онлайн, пиши направо една жалба до ЕК за онлайн спорове. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.hom … 2.show&lng=BG. Обясняваш си на български какъв е случаят, пролагаш всякаква документация и после пускаш мейл до ИКЕА (ако искаш и до компанията майка), че си подала жалба с еди кой си номер. Аз имах такива разправии с Букинг преди време за един такъв ваучер - трябваше да ми преведат 10% от резервацията като награда и се мотаха месеци, уж обещаваха, уж не знам какво, по едно време почнаха да ми показват картата като изтекла, абе...разправии. Пуснах жалба и за няколко дена си получих ваучера.
Ето кореспонденцията от тази сутрин. Без статус не може, а пък той е супер труден за смяна.

# 545
Мислех, че автоматично ги пращат, но явно е ръчно и някой служител не си е свършил работата.
За последните 10 дни имам 2 поръчки. И за двете ми пуснаха мейл с 11-те% още щом получих такъв, че поръчката е изпратена. Едната още даже не е пристигнала. Ваучерът пристигна на 24.09.

# 546
  • Варна
Т.е аз нещо не ги кефя, така ли? Щото на мен статус ми трябвал и пращам номер на поръчка да си сверят часовника, че съм я взела преди седмица и пак не може. Честно, изчаквам и днес и пускам наистина жалба.

# 547
Аз пък два пъти им писах за тъпия ваучер и изобщо никакъв отговор нямам.

# 548
Е аз имам поръчка от 20.09 изпратена.Чудя се кога ли ще дойде.Проследяващия номер който са ми изпратили ,като го вкарам ми излиза че поръчката не е намерена.Писах им но никой не ми отговаря.

# 549
А аз така и не разбрах - от кога до кога е тази промоция с  ваучер за 11% и кога се прилага?

# 550
  • Варна
Ами до 29ти е. Сигурно ще ми го пратят на 30ти.

# 551
За всяка покупка ли се дава? В магазин или само онлайн? И по имейл ли се праща? Защото и аз не съм получила ваучер за 11 % за покупката на шкафа, който купих оналйн. Нито за леглото (него го купувахме в магазина). Само предложения по СМС за покупка на избрани стоки - 10 %. Но не и ваучер...

# 552
  • Варна
Ето информация
Скрит текст:

# 553
Първо да се похваля, че току що ми доставиха ТВ шкафа!!! Победих системата за 5 дни Grin. И статусът на поръчката се промени на "доставена".

Didi-Bidi, благодаря за информацията. Междувременно и аз я видях в сайта. Не бях обърнала внимание на тази реклама... Е, тогава в магазина защо не ми дадоха ваучер??? Покупката (легло, матрак, рамка) беше за много пари - 1600 лв???... Rage Това си е доста отстъпка! Шкафът щеше да ми излезе доста по-евтин! Сега има ли начин да ходя да се разправям?

Иначе за покупка онлайн трябва да пристигне ваучер до 15.10.2022 г. уж.

# 554
  • Варна
Не знам, за масово КЗП са явно. Включвай се. Едни си ги получават на момента, други ги мотаят, трети ако не знаят директно ги пропускат...По-големите суми явно не им се дават.

Общи условия

Активация на акаунт