Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 814
  • 761
  •   1
Отговори
# 15
Тя активна ли е опцията за добавяне в кошницата винаги може да си избереш взимане от магазин София безплатно или доставка до адрес и т.н. НИЩО ново няма в това, че неналична стока в София след 3 или 5 дни може да се получи от магазина там Wink След 12 часа на обяд поръчки за вземане от магазин София не позволява да се пускат и опцията става неактивна, затова и на теб не ти е дало да си вземеш поръчката от там, а само опция доставка. След 12 вечерта пак отварят системата.
Както Нели писа обаче стоки, които нямат активен син бутон НЕ могат да се поръчат от компютъра или телефона по никакъв начин.
Може би освен описаното от теб има значение и това:
*Обектите имат различен лимит за брой поръчки на ден. Услугата е налична до достигане на съответният дневен лимит за обекта.
Това се отнася до автоматичното заключване за поръчки до магазин София - причината да не може да пуснеш твоята доставка с получаване от там преди няколко дни  Simple Smile Но тази масичка и до адрес не се достави и до никъде. Няма син бутон...

# 16
  • София
Ако нямаш колони или ако имаш и не ти пречи в случай, че шкафовете не дойдат на едно ниво и АКО ТАВАНЪТ ви е прав! Тогава ще може, монтажниците друго не ги интересува.
Не, няма колони и таванът ще е окачен. За гръб ще се лепят плочки, може ли да доплатя на монтажниците някой лев, за да ги залепят?
Търся фирма, която може да изработим кухненския плот от мрамор или камък. Ако е във Варна, още по-добре.

# 17
Ако нямаш колони или ако имаш и не ти пречи в случай, че шкафовете не дойдат на едно ниво и АКО ТАВАНЪТ ви е прав! Тогава ще може, монтажниците друго не ги интересува.
Не, няма колони и таванът ще е окачен. За гръб ще се лепят плочки, може ли да доплатя на монтажниците някой лев, за да ги залепят?
Търся фирма, която може да изработим кухненския плот от мрамор или камък. Ако е във Варна, още по-добре.
Говорим за шкаф-колона, не за архитектурен елемен колона, защото на проекта по спомен имаше такъв... По него обикновено се равни Wink

То не е просто ей така да ти залепят плочици... Те кухня ли ще слагат или плочици по-напред. Нямат такава услуга така или иначе Simple Smile

Иначе човекът с плочиците може да мине преди тези с кухнята и да измери и да ги залепи ако имате проект с точна височина на кухнята с плота и ако сте наясно на каква височина ще монтирате горните шкафове. В противен случай се прави със застъпване, но тогава може да не може да ползвате монтажна релса от Икеа за долен ред шкафове и т.н.

# 18
  • София
А, нямаме колона, там ще е хладилникът. Обозначила съм мястото с шкаф, че не намерих изображение за хладилник.
Именно. Чудя се кое как да стиковам, кухня, плочки.

# 19
Благодаря за новата тема!

Да се върна на столовете Тобиас от предишната. Ето снимка на нашия останал. На него седи синът ми. Още не сме му дали право за другите столове, защото е като шило, освен това има гадния навик да си бърше ръцете от стола.

Надраскан е на седалката, но драскотините са слаби и се виждат само под определен ъгъл. Първата снимка е на седалката отблизо. На втората се вижда пукнатината по средата.

И да попитам нещо.

Харесала съм си един контейнер на Бекант, който при нас го няма от месеци, но в софийската Икеа пише, че има три броя. Тази информация надеждна ли е? Мога ли да разчитам, че наистина го има и да пратя някой да ми го вземе? Опция да се обаждам и питам, няма. Мерси за отговорите.

# 20
  • София
Този проект на кухня е мой, бях го пускала в темата, от моя дизайнер и е икейска, но не знам колко е съобразен с реалните ни размери. Иначе в икеа имат два размера горни шкафове, мериш си тавана и съобразяваш.

# 21
  • София
Да, от темата го "откраднах", за да покажа как искам да прилепват горните шкафове.
Запазих си час на проект, дано не се проточи доставката до другата година. Ще попитам и за наличност на крачета и панти. Ако няма, направо ще поръчам от немския или UK сайта, бяхте писали, че там има.

# 22
Illit, домързя ме да търся чий е, но го помнех, ама и дамата не уточни... На всичкото отгоре и се хванахме да обясняваме няколко човека за колоната, пък то колона нямало се оказа, пък проектът бил за визуализация ама не съвсем точна  Thinking

# 23
  • In transit
Днес имах работа посока Икеа и се сетих, че там имат USB кабели. Погледнах какъвто ми трябваше, видях, че имат наличност във Варна и отивам доволна. Гледам кабелите, всякакви има, този дето ми трябва, само мостри...извиках един младеж, обяснявам какво търся, отиде да гледа и рови. Връща се и вика: "Съжалявам, няма. Ако искате да ви поръчам." Разбучах се аз, че за един кабел втори път няма да ида и поисках едната мостра. Дадоха ми я, за мое учудване. Grinning
Само не разбрах, защо мострите нямат гаранция? Много станно ми се видя, все пак е чисто нов кабела, беше си навит, само кутийка нямаше.

# 24
  • София
Illit, домързя ме да търся чий е, но го помнех, ама и дамата не уточни... На всичкото отгоре и се хванахме да обясняваме няколко човека за колоната, пък то колона нямало се оказа, пък проектът бил за визуализация ама не съвсем точна  Thinking
Не знам какво имате предвид под "хванахме ѝ се". Аз още в поста съм написала, че искам шкафовете да прилепват като тези, които са на снимката. Дори не знаех, че кухнята е от Икеа. Харесах горния ред шкафове и си я запазиш на телефона, за да визуализирам. Никъде не съм писала, че проектът е мой или че ще правя същата кухня. Попитах, дали шкафовете на Икеа могат да прилепнат, и получих отговор, че могат. Ако отговорът гласеше, че няма как да са до тавана, нямаше да запазвам час за проект в магазина и да си губя времето с нещо, което се оказва, че няма как да стане. Иначе съм харесала кухня Metod тюркоаз т.е. доста различен стил от показаната.
Illit, проектът ти е много хубав.

Слагам и линк към поста, за да не стават недоразумения.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1466976.msg45071090#msg45071090

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 22:29 от missence

# 25
Illit, домързя ме да търся чий е, но го помнех, ама и дамата не уточни... На всичкото отгоре и се хванахме да обясняваме няколко човека за колоната, пък то колона нямало се оказа, пък проектът бил за визуализация ама не съвсем точна  Thinking
Не знам какво имате предвид под "хванахме ѝ се". Аз още в поста съм написала, че искам шкафовете да прилепват като тези, които са на снимката. Дори не знаех, че кухнята е от Икеа. Харесах горния ред шкафове и си я запазиш на телефона, за да визуализирам. Никъде не съм писала, че проектът е мой или че ще правя същата кухня. Попитах, дали шкафовете на Икеа могат да прилепнат, и получих отговор, че могат. Ако отговорът гласеше, че няма как да са до тавана, нямаше да запазвам час за проект в магазина и да си губя времето с нещо, което се оказва, че няма как да стане. Иначе съм харесала кухня Metod тюркоаз т.е. доста различен стил от показаната.

Ама що с лошо? "И" е съюз НЕ местоимение, като ме цитира някой по-добре да е до край и с разбиране прочетено. Къде съм написала, че сме ти/ви се хванали както излиза от поста?! "И се хванахме да обясняваме", т.е. почнахме... Обясненията Ви куцат и все нещо е обяснено не дообяснено, ама ние акъл не сме спрели да даваме Wink

# 26
  • София
Скрит текст:

Ама що с лошо? "И" е съюз НЕ местоимение, като ме цитира някой по-добре да е до край и с разбиране прочетено. Къде съм написала, че сме ти/ви се хванали както излиза от поста?! "И се хванахме да обясняваме", т.е. почнахме... Обясненията Ви куцат и все нещо е обяснено не дообяснено, ама ние акъл не сме спрели да даваме Wink
Тук съм склонна да се съглася, защото тепърва си изяснявам какво точно искам(е), тъй като става дума за ремонт на дома на родителите ми, които естествено също имат думата, но искат да им се покаже нагледно кое как т.е. как ще прилепват шкафовете, как ще се отварят, накъде ще се отварят и още хиляди подробности, които първо аз трябва да си изясня, за да покажа и обясня на тях.
Ето сега дълбочината на засечката до комина е 34 см и се оказва, че шкаф с 34см дълбочина в Икеа няма, има 37см дълбочина. Но ще се къртят плочки на стената отзад, та съм в чуденка ще мръдне ли още някой друг см. Хем гледам да е бюджетно, хем да им е практично и удобно. Изобщо е .......една каша. Да не говорим, че не живеем в един град, а аз трябва да координирам ремонтните дейности, ама това е друга тема.
Скрит текст:
Вчера се свързах с фирма, която изработва кухни по поръчка, и ми поискаха 250лв само за проект, не е много, но ако става дума за моята кухня, но на родителите ми им се вижда скъпо и отказват да е кухня, която ще струва майка си и баща си (с извинение).

# 27
Ми тя на икеа няма да е по-малко от “майка си и баща си”.
Ако искат бюджетно-вземете си модули на ирим. Освен това те работят с бг”стандарта” и горния им ред би трябвало да е 34 см, колкото е вашето място

# 28
  • София
Гледахме ги на Ирим, но има доста негативни отзиви. Снощи гледахме и на Genomax. До към 10 000лв с уредите са склонни да дадат (много ли е, малко ли е, не знам). Като ще се купува само фурна с кухненски плот, другото го имат ново.

# 29
  • In transit
Ехее за 10 000 каква кухня ще имат, независимо дали от Икеа...може и италианска да си позволят даже!

Общи условия

Активация на акаунт