Време е за ИКЕА! - Тема 38

• 36 814
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
  • Сред мелниците
Да си кажа и аз мнението:
За последователността шкафове, плочки за гръб, след големи терзания и свито сърце сложиха първо шкафовете и ПОСЛЕ
Залепихме плочките. Стана перфектно и ако плочкаджията е добър мисля че това е правилният подход. Само сметнахме според ширината на плочките колко реда - какво отстояние. Въпреки това ние ли не го казахме ясно, монтажниците ли се отнесоха, но накрая се оказа че най-горната плочка трябваше да се реже. Въпреки това стои идеално. Като се има предвид че отпред на шкафовете има едни висящи неща, за да видиш рязания ред трябва да си мушнеш главата под горния шкаф и да погледнеш нагоре. И тогава виждаш последната плочка, която не е цяла.

За монтажа, не е нужно да плащате или да се молите, просто си кажете на каква височина искате горните.
Ако помещението ви изисква сложете 100 см горни шкафове за да няма дупка отгоре. Там също се монтира и декоративен корниз, който ще крие луфта при кривина на тавана, ако разбира се не е много голям.

За сайта, спира поръчките с доставка до магазин, когато се надхвърли лимита и при мен поне не се отблокира преди сутринта на следващия ден, а не в 12 през нощта.

За питането, аз също задавах и задавам не много чисти въпроси, но въпреки това съм получавала толкова помощ и срещнала толкова търпение и доброта, за което съммного благодарна. Всички сме се учили и сме започвали с такива въпроси.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 14:41 от В (като Вятър)

# 31
  • София
В (като Вятър), благодаря за споделения опит. Аз мислях да наредят долен ред шкафове, да извикам плочкаджията  и после да редят горен ред, ама явно при теб се е получило добре в поредност монтаж на кухнята и после плочки.

# 32
И аз се присъединявам. С плочки може да се оберат разни леки кривини, ама като ги сложиш и после опиташ да равниш шкафовете по тях е малко рисково.

# 33
  • София
Ето това не го знаех, значи още по-добре. Монтира се кухнята и викам плочкаджията. То да стигнем изобщо до този етап, де. Направо завиждам на тези с вече монтирани кухни. Вижда ми се толкова мъчителен този процес.

Скрит текст:
Някаква пълна каша- звъни ми постоянно телефонът, майстори си казват мнение, аз сондирам, преработвам информация, предавам, обмисляме, показвам ..... Понякога си викам "веднъж да се започне отнякъде, че да започне и да му се вижда края."

# 34
  • Пловдив
По стандарт, най-високите кухни на Икея са 248 см високи, с гръб 56.
Може да се вдигне още малко, за сметка на гърба, ако няма колонен шкаф, както и да си добави горе декоративна лайсна да скрие остатъчния луфт ако има такъв.

# 35
  • Сред мелниците
Missence ,опита ли да си направиш проба сама с програмата на ИКЕА?
Може да е съвсем ориентировъчна.
Напр ще видиш колко см ти остават отгоре. Или поне премери помещението на височина.

# 36
  • Варна
Здравейте! Извинете ме, че така ни в клин, ни в ръкав нахлувам в темата ви, но подозирам, че тук ще можете да отговорите на въпросите ми. Обзавеждаме в момента къща и някак си стана така, че повечето мебели са от Икеа. Всичко чудесно, ама нямам врати за гардеробите и антрето и не се знае кога се очертава да ги има. Едната врата дори я няма в сайта за да се запиша за наличност. Преди няколко месеца имах подобна драма с шкафче за баня, което така не се знаеше ще го има ли някога пак и бях се засилила да измислям транспорт от Румъния. Но най-неочаквано шкафчето изникна като налично и ми се разминаха гимнастиките. Сега обаче с тези вратички не знам какво да правя. Има ги налични всичките в Румъния, единствено единия вид панти ги няма нито в България, нито в Румъния. Някой поръчвал ли е от Румъния и как се постига най-лесно това? Виждам че Спиди и Еконт май имат някакви доставки от Румъния, но не мога още много да схвана как се осъществява цялото нещо. Благодаря предварително!

# 37
  • София
Missence ,опита ли да си направиш проба сама с програмата на ИКЕА?
Може да е съвсем ориентировъчна.
Напр ще видиш колко см ти остават отгоре. Или поне премери помещението на височина.
Да, опитах. По-късно ще кача разпределението на шкафовете да го погледнете. Поне грубо.

# 38
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Извинете ме, че така ни в клин, ни в ръкав нахлувам в темата ви, но подозирам, че тук ще можете да отговорите на въпросите ми. Обзавеждаме в момента къща и някак си стана така, че повечето мебели са от Икеа. Всичко чудесно, ама нямам врати за гардеробите и антрето и не се знае кога се очертава да ги има. Едната врата дори я няма в сайта за да се запиша за наличност. Преди няколко месеца имах подобна драма с шкафче за баня, което така не се знаеше ще го има ли някога пак и бях се засилила да измислям транспорт от Румъния. Но най-неочаквано шкафчето изникна като налично и ми се разминаха гимнастиките. Сега обаче с тези вратички не знам какво да правя. Има ги налични всичките в Румъния, единствено единия вид панти ги няма нито в България, нито в Румъния. Някой поръчвал ли е от Румъния и как се постига най-лесно това? Виждам че Спиди и Еконт май имат някакви доставки от Румъния, но не мога още много да схвана как се осъществява цялото нещо. Благодаря предварително!
Пантичките са леки и можете да си ги поръчате от английската (или немската) Икеа с превозвач. Аз така направих за кухненските шкафове.

# 39
  • Варна
Благодаря, ще го имам предвид като опция. А иначе за поръчки от Румъния как става номерът Simple Smile

# 40
  • София
Missence, не знам в София/Варна ли си, ако си- съветвам те на място в магазина да отидеш да запазиш час за проект, по-скорошни дати дават. За пример давам- по телефона ми записаха час за след 25 дни, в магазина като отидох- от сряда за събота. Аз с програмата си направих проекта, но на място уточняват неща, за които аз поне не се бях сетила. Иначе не видях какви са ти размерите, ама за 10к италианска кухня много ме съмнява, на мен диалог за моята , която се вижда колко е малка - ми искаха 11к, а не са италиански. Ако не искаш Ирим , според мен съотношение цена- качество вариант е само Икеа.

# 41
  • София
Missence, не знам в София/Варна ли си, ако си- съветвам те на място в магазина да отидеш да запазиш час за проект, по-скорошни дати дават. За пример давам- по телефона ми записаха час за след 25 дни, в магазина като отидох- от сряда за събота. Аз с програмата си направих проекта, но на място уточняват неща, за които аз поне не се бях сетила. Иначе не видях какви са ти размерите, ама за 10к италианска кухня много ме съмнява, на мен диалог за моята , която се вижда колко е малка - ми искаха 11к, а не са италиански. Ако не искаш Ирим , според мен съотношение цена- качество вариант е само Икеа.
Във Варна. Това не го знаех. Значи още утре отивам.
Около твоята е по размери. Днес ми дадоха цена от 6000лв за шкафовете с проект. Не е Икеа. Дали е добре? Страх ме е да не чакам 90 дена за доставка от Икеа.
С програмата на Икеа ли направи проекта? Много е хубав! Аз нямах такъв успех. Горните шкафове не мога да ги кача до тавана.

Скрит текст:

Над мивката искам да са като показаните от теб и шкафът вдясно на моят "проект" всъщност ще е хладилник.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 22:59 от missence

# 42
  • In transit
Didi, вратите за Пакс са много дълги и тежки. Може да ти излезе по-евтино да отидете до Букурещ, директно да си ги вземете...ако сте с комби, иначе не мисля, че ще ги събереш.
Иначе за поръчката с Еконт, виж в сайта им как се поръчва от Румъния.

За цените на кухните...нашата излезе около 3-4000 само за кухнята - Метод. По него време бяхме питали за италианска и цената беше около 8-9000лв, магазинът беше във Варна, на ул. Отец Паисий. Фирмата не я помня. Това преди 4 години. 

# 43
  • Варна
Благодаря! Аз кухня не посмях да поръчам от Икеа, че с тая схема "това го няма, онова го няма" моя приятелка отиде година докато я сглоби. Сега, обаче като ни правиха проект за гардеробното (Варна), жената ми каза, че с кухните вече ставало много по-лесно. Но пък за врати на гардероби ще си чакаме неизвестно колко. Нашата кухня в крайна сметка я взехме от Никора, за 5.20м права кухня с малка чупка излезе около 10хил с мивка и смесител и ни дадоха 500лв ваучер за бъдеща покупка, с който си взехме секция за хола. За 45 дни кухнята беше монтирана, но (едно голямо НО) бяхме поръчали и платили вградено осветление. Дойдоха, монтираха и ще си ходят вече и мъжът ми пита къде е осветлението. Ми забравили го били. И трябвало да се свалят пак всички шкафчета, което ние отказахме, защото стената отгоре си е гипсокартон и не искаме сто пъти да се пробива (вече беше рязана заради объркани изводи за Вик и контакти) и в крайна сметка платихме за вградено осветление, а получихме една светеща лайсна отвън. Сега.. сигурно просто такъв ни бил късметът, но като цяло като изключим тоя проблем, съм доволна и който е от Варна може и там да хвърли едно око, проектът е безплатен. Качвам снимка (масата е от Икеа)
Mikkey, драго ми е да те срещна и тук 😘

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 11:04 от Didi_Bidi

# 44
  • In transit
Диди, честита кухня! Много хубава е станала. Hug

Общи условия

Активация на акаунт