Отговори
# 345
Не се съмнявам Цеце, той е от нашата порода.
Фестивала е като за нас коктейлен.
Искам менюто с коктейлите Joy

Снимките на Шивача приключиха , инфо от никъде за премиерата.

Софи , Грасияс за почерпката. Страхотна е.

Емка , каква красота си сътворила с Джано Heart Eyes

# 346

Момичета, това тук долу е интересно. Попаднах толкова случайно на него, че дори аз не мога да повярвам...

Скрит текст:
КАК СЕ Е РОДИЛО ПОКАЗВАНЕТО НА СРЕДЕН ПРЪСТ И ФРАЗАТА 😀 FUCK YOU.

Това станало  през далечната 1415 г. по време на така наречената Стогодишна война. Французите се заканвали, че ако победят англичаните в битката при Аженкур ще отрежат средния пръст на всички  пленени англичани.
Защо точно средния? Защото, когато загубят средния си пръст, английски стрелци никога нямало да могат да стрелят с дългия английски лък. Англичаните неочаквано победили. Тогава те започнали да се подиграват на французите, показвайки им среден пръст. С времето фразата pluck yew(стрелям с лък), която била сложна за произнасяне се променила като.«P» заменили на «f», а «yew» на «you».
Ето как се е родила известната фраза "майната ти".
     Цеце, продължавам да се усмихвам на находката ти, а като се сетя и за злобата, която тресе фенките на Хандето ми иде да намеря темата им и с удоволствие да изпиша споменатата фраза, но ... възпитанието ми не го позволява, пък и винаги съм игнорирала такива злонамерени и жлъчни коментари.
     От сторито на Амине:

От иранските фенове:

И... другата ни хубавица:

# 347
Софи, мерси за почерпката!

Днес, всичките ни патрони са се скрили и се оставяме на спомени
Днес е денят , който преди 3 години, беляза началото на Джан към Европа и голямата фенска любов, която го връхлетя и за негова изненада

# 348
Ново от Суде:

Скрит текст:

# 349

Момичета, утре всички на котлоните, ще има master клас с шеф Толгахан

Ще приготвяме - шак шука

Скрит текст:
Продукти
домати 1 кг
лук 1 глава
чушка/пиперка 2 броя
чесън 4 скилидки
червен пипер 1 чаена лъжица
кимион 1/2 чаена лъжица
черен пипер 1/2 чаена лъжица
олио 50 мл
сирене 150 грама
магданоз 1/2 връзка
яйца 6 броя

Първата стъпка от рецептата за шакшука - яйца в доматен сос е подготовката на продуктите. Доматите нарежете на кубчета, лука на полумесци, двете чушки също на кубчета, а чесъна на филийки.
Втора стъпка В дълбок тиган сгорещете олио, след което изсипете в него лука и нарязаните чушки/пиперки. Запържете до омекване, след което добавете и нарязаните домати, чесъна, 1 чаена лъжица сол и подправките. Варете, докато сосът се посгъсти.
Трета стъпка Идва моментът, в който трябва да намалите котлона на по-ниска степен. Към сгъстения сос добавяте и натрошеното сирене и отново разбърквате. С помощта на лъжица оформяте 6 гнезда в доматения сос, в които чуквате по едно яйце, слагате капак на тигана и варите на слаб огън около 5-8 минути, в зависимост от това, колко рохки искате да са яйца.

Да ви е сладко, момичета.

# 350

Ще приготвяме - шак шука

Скрит текст:
Продукти
домати 1 кг
лук 1 глава
чушка/пиперка 2 броя
чесън 4 скилидки
кимион 1/2 чаена лъжица
олио 50 мл
сирене 150 грама
магданоз 1/2 връзка
яйца 6 броя

Първата стъпка от рецептата за шакшука - яйца в доматен сос е подготовката на продуктите. Доматите нарежете на кубчета, лука на полумесци, двете чушки също на кубчета, а чесъна на филийки.
Втора стъпка В дълбок тиган сгорещете олио, след което изсипете в него лука и нарязаните чушки/пиперки. Запържете до омекване, след което добавете и нарязаните домати, чесъна, 1 чаена лъжица сол и подправките. Варете, докато сосът се посгъсти.
Трета стъпка Идва моментът, в който трябва да намалите котлона на по-ниска степен. Към сгъстения сос добавяте и натрошеното сирене и отново разбърквате. С помощта на лъжица оформяте 6 гнезда в доматения сос, в които чуквате по едно яйце, слагате капак на тигана и варите на слаб огън около 5-8 минути, в зависимост от това, колко рохки искате да са яйца.

Много постно, бе момичета, я малко шеф Джан да ви сложи малко месно

# 351
Здравейте, момичета!

„Никога не е твърде късно да бъдеш онова, което би могъл да бъдеш.“
Джордж Елиът

Слънчево утро, аромат на кафе и ново начало...
Усмихнато и цветно да е днес!

Ще приготвяме - шак шука

Скрит текст:
Продукти
домати 1 кг
лук 1 глава
чушка/пиперка 2 броя
чесън 4 скилидки
кимион 1/2 чаена лъжица
олио 50 мл
сирене 150 грама
магданоз 1/2 връзка
яйца 6 броя

Ранобудните са с предимство! Днес ще постя! Затова -  отмъкнах Master Chef Толга и запретнахме ръкави.
     Шак шуката къкри на огъня! Ще облизвам пръсти днес - дали заради приятния вкус на ястието, или  Мастера ме вдъхновява - не зная, но комбинацията е вълшебна!

А за вечеря съм хвърлила око на шеф Джано - фурия е над барбекюто.

Много постно, бе момичета, я малко шеф Джан да ви сложи малко месно

# 352
Здравейте!

На днешната дата 18 август

Скрит текст:
1743 г. – Влизат в действие първите правила на бокса, изготвени от Джек Броунгтън.
1920 г. – Влиза в сила 19-та поправка на Конституцията на САЩ, даваща право на жените да гласуват.
1949 г. – Основана е немската компания Adidas.
1958 г. – В САЩ излиза от печат скандалният роман на Владимир Набоков Лолита.

2022г. - Master клас с шеф Толгахан Сайъшман и шеф Джан Яман

# 353

Такааа, ние приключихме с шак шуката, хапнахме я и Мастера се отдаде на заслужена почивка, а аз продължавам по план (луд умора нЕма).
     Цеце от вчера ни е "подкарала" с футболните мачове, после шеф готвачите, а за по-сигурно е сложила и събитията, случили се на днешната дата 18 август:  "1743 г. – Влизат в действие първите правила на бокса, изготвени от Джек Броунгтън."
     Та между обеда и вечерята да потренираме бокс с нашите любимци.
     И тримата са добри боксьори, но аз ще започна с Шампиона, а другите ще оставя на вас, момичета!

Дълъг пост се получи,
два пъти го преписвах, че ми "избяга" някъде при публикуването, (оххх, дали не отиде на гости в оная тема) Stuck Out Tongue Winking Eye та ще оставя "новините" от албанката за следващия (пък и тя не ми е толкова важна).

# 354
Да ви снимам за доказателство. Ах, само как се облизвате...

Еми, шак шуката бе много вкусна. Добре си се сетила да ни потренираш, че Джаки с Джано ни охраниха с тези пържоли.

Чакай да сложа и по един Джано за всеки цветен епизод на Виолата

# 355

Емка , ще пратим Шамипона да натупа Шивача никъв го няма . Лепнал се за пиявицата и си хапват рибка .

Гьоберк и Йозге са се сдобрили . Ето ново общо фото .
Гюберк са го фотошпнали на селфито .
Скрит текст:

Цеце , давай коктейлите да загряваме за фестивала .

# 356
Чакай да сложа и по един Джано за всеки цветен епизод на Виолата

Уаууу, Цеце, тоя колаж го крада, много е як

# 357

Цеце, страхотен е колажа с Джано, ще го пренеса и в неговата тема, но малко по-късно, че сега нямам време, но по всяка вероятност Джаки ще ме изпревари. А ти недей да ни дебнеш и да правиш папарашки снимки, че ще се жалваме на турското СЕМ. Joy Joy
     Аз продължавам да преглъщам и да облизвам пръсти. Хареса ми рецептата за шак шуката и ако не днес, утре ще я направя вкъщи.

Феми, Шампиона първо трябва да натупа Толга, а после да се прехвърли на шивача.  И двамата са за як бой!
     Нямам идея дали Гьокберк и Йозге са се сдобрили, но още не мога да свикна с новата визия на този сладур. Продължавам да си гледам Емир в "Клетва" и много му се радвам.
     От сторитата на албанката разбрах, че семейство Сайъшман днес са се върнали в Турция. Доста се застояха в Албания, а нашата "прекрасна" снаха май е снимала някаква реклама там. Търсена "актриса", еййй!
    От Толга няма и следа - ни крак, ни ръка, нито пък сянката му можем да видим на това, което е пуснала съпругата.

Скрит текст:

# 358
Еми, как да ви хвана по "бели гащи", ако не направя някоя и друга папарашка снимка.
В случая са червени...

Феми, Джем те изпревари с идеята за загрявка за фестивала, дори и като DJ се е изявил.
Снощното му стори

Скрит текст:

Но нашите коктейли ще са по- кичозни... с чадърчета

Джаки, радвам се, че ти е харесала идеята ми и изпълнението й. Разбира се, открадни си го...

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 18:38 от cvetansk

# 359
Момичета, не знам на каква възраст сте, но ви пускам нещо интересно...
всеки може да си види кое е за нея

Общи условия

Активация на акаунт