На море в България 2022г.! - 3

• 70 421
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • близо до Кресненското дефиле
...То така или иначе децата са твърде малки, за да имат спомени от почивката. И без море могат...
Moрето не е само спомени. Доста повече дава, не само за децата.
Напълно съгласна съм с Вас. Дали имат спомени!?! Въпросът е спорен!

# 571
  • В.Търново
PAPURCHE MEHURCHE , ранните резервации започват за някои хотели още в края на ноември, повечето декември. А например хотел Ариана в Китен още през октомври.

Аз само от Съни турс съм резервирала досега. От много години ги ползвам.
В интерес на истината, досега не ми се е налагало да променям дати и да анулирам вече платени резервации и не знам как биха реагирали в такъв случай.
На мен ми се е случвало няколко пъти. Винаги любезни и без проблем са съдействали. Много съм доволна от тях. Особено последния път.

Crystal_Noir, ако имаш определени изисквания ги отбелязваш още при запитването. Винаги ги отразяват и пускат към хотела. Вече от хотела зависи дали ще могат да ги изпълнят.

# 572
  • There I was on a July morning
В интерес на истината, досега не ми се е налагало да променям дати и да анулирам вече платени резервации и не знам как биха реагирали в такъв случай.
На мен ми се е случвало няколко пъти. Винаги любезни и без проблем са съдействали. Много съм доволна от тях. Особено последния път.
Браво на тях! Винаги се притеснявам, резервирайки почивка за месеци напред, по-често залагам на last minute. Последната ми резервация при тях беше миналата година, "от днес за утре", но се получи. Simple Smile

# 573
  • София
Аз тази година резервирах със Съни турс юни месец. 14 дни преди почивката от хотела пуснаха много по-добра оферта. Та анулирах предишната резервация /бях в срока за безплатна анулация/. Съни турс ми съдейсваха моментално за новата резервация за по-малко пари в същия хотел и ми върнаха за 2 дни разликата в парите. Бяха изключително любезни и отзивчиви и ми спестиха едни 400 лева.

# 574
В интерес на истината, досега не ми се е налагало да променям дати и да анулирам вече платени резервации и не знам как биха реагирали в такъв случай. За мен, това е една атестация за добра агенция - да са гъвкави в подобни ситуации. Дали са любезни, усмихнати и т.н. не ме вълнува особено, стига да не са откровено груби и нахални и да си вършат работата. Имала съм и случаи на резервации в последният момент и са реагирали достатъчно бързо и адекватно.
Аз съм променяла дати, резервирани на ранно записване, първо звъннах по телефона, служителка ми обясни да пратя мейл, беше много любезна. След мейла ми пратиха ново потвърждение с новите дати. Нямам забележки към Съни турс.

# 575
Фаталина, наясно съм, че почти всичко е описано под офертата. Имам едно, две нещица на които държа, и ги уточнявам винаги преди да резервирам. Не знам, Съни турс сигурно са коректни, от доста години са на пазара, явно аз нямам късмет с тях. Simple Smile
При тях единствено това ми е проблем, че не могат да ми гарантират настаняване на етаж, който аз предпочитам. Посочвам го като изискване в резервационната форма, но винаги ми напомнят, че е препратено към хотела, но зависи от политиката на същия и не могат да ми гарантират, че ще бъде изпълнено. Случвало се е да е изпълнено или пък не. Ето сега например мои близки са в Казабланка в Обзор, чрез Съни Турс. Специално бяха заявили настаняване на първи етаж, но ги настаниха на 5-ти.

Скубиду, сменят дати и дори места за настаняване. Миналата година на сина ми смениха почивка на море, резервирана на ранни записвания с почивка на планина. Преди това няколко пъти му търсиха за посочените от него дати различни хотели и му бяха дали няколко оферти, но задължително с изпращане на имейл от негова страна. Не е плащал никакви неустойки, т.к. промяната беше в периода на безплатна анулация.
Аз съм сменяла дати в Спа хотел, също без проблем.

# 576
  • Сф
Фаталина, според мен за конкретно изискване като етаж например зависи изцяло от хотела( директна резервация) Едва ли има агенция, която да гарантира това, те са посредници. Въпреки това, аз чинно си отбелязвам 1 етаж- инвалид) И пак през Съни турс последно. Това не е прищявка искам да кажа
 Ти също знаеш това, че имаш проблем с придвижването. Винаги са ми удовлетворявали искането дори чрез агенция. Иначе ще трябва на място да мислим решение. Така беше с директна резервация дори в Луна Бей. Не първи етаж, но близо до асансьор, ресторант..е да, ама в банята вана за прескачане..душа вътре.. та гледах и други стаи и в крайна сметка намерихме решение. Понякога е специфично, но не се притеснявайте да изисквате , без значение как точно резервирате, ,ако е наистина важно за вас , а не просто прищявка. Покрай пандемията бях набрала на туроператорите, но сега пак опрях до тях , за по- голяма сигурност, ако в хотела например са лумпени 🤣 За сега, да чукна на дърво както и да резервирам , хората са били отзивчиви и съпричастни. Но аз много проучвам преди това..кое, как ..да няма изненади почти, еле неприятни.

# 577
  • София
И ние се прибрахме след 10 дни в Созопол. Със смесени чувства съм въпреки че познавам мястото от много години и всичко уж знам. За мен обобщението на сезон 2022г Бг море е следното- който е бил здрав на морето тази година и се е прибрал здрав, без проблеми в това отношение, значи си е прекарал добре и е късметлия. Grinning  това е. Независимо от условия, цени в конкретен хотел.
Тъй като слушам около мен всеки 2ри е бил болен. Ние уж засега държим, но има време де... Ще видя в следващите дни как ще сме... Grinning

# 578
И ние се прибрахме след 10 дни в Созопол. Със смесени чувства съм въпреки че познавам мястото от много години и всичко уж знам. За мен обобщението на сезон 2022г Бг море е следното- който е бил здрав на морето тази година и се е прибрал здрав, без проблеми в това отношение, значи си е прекарал добре и е късметлия. Grinning  това е. Независимо от условия, цени в конкретен хотел.
Тъй като слушам около мен всеки 2ри е бил болен. Ние уж засега държим, но има време де... Ще видя в следващите дни как ще сме... Grinning
Ами ние отидохме и се върнахме здрави,  но имам някои правила по морето,  които спазвам.

# 579
  • Great Britain
Да, важно е да се прибереш здрав и това зависи точно от условията в хотел,ресторант,плаж и т.н.На почивка е отишъл човек,а не да се занимава с неприятно обслужване.И си е платил за което.Та и цената също е важна.

# 580
Чета всеки пост внимателно и събирам информация, мои приятели се върнаха разочаровани също предимно от южното Черноморие, но на всеки, който е готов да отпише родното море, приканвам го да му даде още 1 шанс на север. На всички желая весела и здрава почивка!

# 581
Чета всеки пост внимателно и събирам информация, мои приятели се върнаха разочаровани също предимно от южното Черноморие, но на всеки, който е готов да отпише родното море, приканвам го да му даде още 1 шанс на север. На всички желая весела и здрава почивка!

Знам, че е различно морето на север, но от София ни е прекалено далече и откакто имам деца съм го отписала. Зависи от коя част на България сте. Иначе на юг последните 5 -10 години е нетърпимо пренаселено. Аз започнах да ходя по Олинклузив само защото иначе е много трудно, да не кажа невъзможно, за намиране на чадъри на някои места.

# 582

Знам, че е различно морето на север, но от София ни е прекалено далече и откакто имам деца съм го отписала. Зависи от коя част на България сте. Иначе на юг последните 5 -10 години е нетърпимо пренаселено. Аз започнах да ходя по Олинклузив само защото иначе е много трудно, да не кажа невъзможно, за намиране на чадъри на някои места.
  на нас ни е на 300 км, също с децата ни идва в повече пътят, дори говорихме за вариант със самолет София -Варна, ще спестим поне едната посока с кола.... ако ви помагам по някакъв начин, инклузивите - не съм им фен, не съм ходила, ако трябва да съм честна, но с децата не ми се рискува, тази година хранене по кръчми, добре сме всички, бих повторила

# 583
  • Sofia
Моето обобщение е следното:
Отказвам се от  големите хотели, с всичко включено в цената и се ориентирам към семейни хотелчета. Комуникацията с тях е много по-бърза и лесна. Прост пример - поисках паркинг, получих го, при това безплатен. Поисках тихи стаи - получих ги. Вечерта преди да тръгнем се обадих да помоля да ни намерят място, където да  оставим колите, защото ще пристигнем към 10 ч. В уречения час, паркоместата ни чакаха, стаите също бяха готови. Останахме много приятно изненадани, не го очаквахме. Настанихме се и поискахме да си оправим сметките. (бяхме платили само първата  нощувка на стаите). Казаха ни да не се притесняваме, ще платим на тръгване. Е тук вече се опулих, такова чудо не ми се беше случвало. Хотелчето беше изключително чисто, строено и обзаведено с мисъл и вкус. Менюто в ресторанта беше точно три страници, но всичко беше вкусно и прясно. Собствениците бяха много мили и сърдечни. Впечатлих се, признавам си! Simple Smile

# 584
Нашето трето море за сезона приключи в “Калиакрия Ризорт” в Топола. Много съм доволна за пореден път. Много вкусна храна в Терасса и Елмундо, перфектното обслужване !! Хотелите на север никога не ме разочароват и за това ги предпочитам ❤

Общи условия

Активация на акаунт