На море в България 2022г.! - 3

• 70 416
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Моето обобщение е следното:
Отказвам се от  големите хотели, с всичко включено в цената и се ориентирам към семейни хотелчета. Комуникацията с тях е много по-бърза и лесна. Прост пример - поисках паркинг, получих го, при това безплатен. Поисках тихи стаи - получих ги. Вечерта преди да тръгнем се обадих да помоля да ни намерят място, където да  оставим колите, защото ще пристигнем към 10 ч. В уречения час, паркоместата ни чакаха, стаите също бяха готови. Останахме много приятно изненадани, не го очаквахме. Настанихме се и поискахме да си оправим сметките. (бяхме платили само първата  нощувка на стаите). Казаха ни да не се притесняваме, ще платим на тръгване. Е тук вече се опулих, такова чудо не ми се беше случвало. Хотелчето беше изключително чисто, строено и обзаведено с мисъл и вкус. Менюто в ресторанта беше точно три страници, но всичко беше вкусно и прясно. Собствениците бяха много мили и сърдечни. Впечатлих се, признавам си! Simple Smile
споделете къде е това, че чак на мен ми хареса.

# 586
... Настанихме се и поискахме да си оправим сметките. (бяхме платили само първата  нощувка на стаите). Казаха ни да не се притесняваме, ще платим на тръгване. Е тук вече се опулих, такова чудо не ми се беше случвало...
Аз пък се изненадвам неприятно, ако ми поискат да платя нощувките предварително. Плащането стандартно е при освобождаване. Иначе, хотелиерът си получава парите преди да си е свършил работата и може съвсем 6 за 5 да я върши.

# 587
  • here and now
Плащането стандартно е при резервация или малко преди настаняване... или не?

# 588
При ползване услугите на агенции може и да е така, не знам. Когато човек резервира самостоятелно, плащането е при освобождаване, освен ако изрично не е упоменато друго, но това са по-скоро изключения.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2022, 00:36 от Mur

# 589
  • Берлин
Абсолютно невярно. Пътувам постоянно- плащане или при резервация, или при настаняване

# 590
Абсолютно невярно. Пътувам постоянно- плащане или при резервация, или при настаняване
За теб може и да е невярно, за мен е факт. Няма как да платя предварително нещо, което още не съм ползвала. Въпрос на избор. В момента съм в семеен хотел на морето и ще платя в края на седмицата, когато си тръгвам. Същото беше и миналия месец в спа хотел, не на морето. И на много други места също. Това лято 2 пъти ми поискаха парите при настаняване, което както вече писах ме изненада, едното беше на морето.

# 591
Не се сещам да съм плащала при напускане, дори и директно в хотела, на море, на планина. Все пак плащането на резервацията при настаняване гарантира на хотела, че няма да си тръгнеш на 3тия ден без да си платил нищо. Туристи има всякакви, крадат, лъжат, какво ли не. Аз съм изненадана пък, че някъде не искат плащане предваритрително или при настаняване.

Кристал, и аз се заинтересувах кое е това място, което направо звучи като еднорог GrinningBlush

# 592
Плащала съм и в двата варианта. Няма правило. Наистина в повечето случаи е при напускане.
Най-смешно ми е в 4-5 звездни хотели като ме накарат да чакам на рецепцията да проверят дали съм изяла някое сникерче от минибара 😆
Аз им изсипвам една шапка с пари, но ще ги лъжа за левче 😂

# 593
Ели-Мели, има резон в доводите ти, но в общия случай клиента е платил капаро при резервацията и е регистриран при настаняването, така че той не е анонимен и ако нанесе чак такива щети, може да се предприемат действия.
От друга страна обаче, кой гарантира, че клиента ще получи обещаната услуга и с нужното качество, ако плати всичко предварително, и съответно няма да остане изненадан и излъган?
Винаги, когато са ми искали парите при настаняване ми светва една лампа, че нещо може и да не е както трябва. И така се оказа миналия месец на морето. Но в първия момент, въпреи че огледах каквото беше видно, нямаше как да го знам предварително. И след като си платил, а не си доволен, трябва или  да търпиш, или се разправяш или си тръгваш...Все варианти, които са в ущърб на клиента, не на хотелиера. Смятам, че клиента в България трябва да изисква повече, за да получава повече.

# 594
  • Great Britain
Плащането стандартно е при резервация или малко преди настаняване... или не?
  Не винаги и не навсякъде.

# 595
Toва не мога да го разбера, отиваш за 7 или 10 дни на море и се оправдаваш, че северното е далече от София, колко да е далече ?

Сф - Приморско - 435км.
Сф- Златните - 456км

Има таблетки, има близалки за завои. Има стотици места, на които да спреш.От Бургас до Приморско, Китен пътя е сто пъти по-опасен.

Ама това си е моя начин на мислене. Simple Smile

----------
Тази година дадохме пълен отбой на БГ морето(само 4 пъти ходихме), всеки уикенд минаваме завоите до ГКПП Илинден с 2 (по принцип повръщащи) деца и стигаме по-бързо до морето и най-важното по-безопасно.

# 596
  • Sofia
Мur, напълно съгласна! Simple Smile Така и трябва да бъде, за съжаление малко са местата, в които можеш да платиш при напускане. Лично аз не съм попадала на такива, затова бях приятно изненадана. Винаги гледам да дам обратна връзка за мястото в което сме, а ако нещо не е наред, общуването с управителя е направо задължителна. Интересно, че в хотелите, в които управителят е на заплата не му пука много за мнението на клиента. Там принципа е малко "този не е доволен, дреме ми, друг ще дойде". При собственика, тази незаинтересованост липсва.
За да не се счете, като реклама, слагам хотелчето в скрит текст.
Скрит текст:
Бяхме в Слънчев бряг, във Вила Бригантина. Оценката му в букинг беше 9,00. Две сгради с вътрешен двор и  много зеленина, за храната в ресторанта вече писах. Снимките са реални. Единственият недостатък е, че е точно на улицата и е малко шумно. За хора, като мен, които обичат тишина и спокойствие би било проблем. Всичко останало беше прекрасно!

# 597
За толкова години веднъж ми се е налагало да общувам с управител.
На какви места ходите вие Satisfied

# 598
  • Sofia
Е как какви, по нашенски. Simple Smile А уж избирам хотелите след много ровене и четене.

# 599
И ние се прибрахме след 10 дни в Созопол. Със смесени чувства съм въпреки че познавам мястото от много години и всичко уж знам. За мен обобщението на сезон 2022г Бг море е следното- който е бил здрав на морето тази година и се е прибрал здрав, без проблеми в това отношение, значи си е прекарал добре и е късметлия. Grinning  това е. Независимо от условия, цени в конкретен хотел.
Тъй като слушам около мен всеки 2ри е бил болен. Ние уж засега държим, но има време де... Ще видя в следващите дни как ще сме... Grinning
Включвам се и аз с коментар да се запишем в статистиката,че и ние прекарахме нещо докато бяхме там.Първо детето, после мъжът ми и накрая аз,точно на път за вкъщи с 39 градуса , втора седмица не мога да кажа ,че съм ок.
Слава Богу че на детето му мина за ден и половина.Та и аз съм със смесени чувства от почивката 2022.Съпругът беше категоричен ,че догодина живот и здраве ще ходим само на балкана!

Общи условия

Активация на акаунт