На море в България 2022г.! - 3

• 70 403
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Искам да похваля хотел Магнолия в Балчик. Преди време исках помощ тук за хотел. На много хубаво място е хотела. С много мили и любезни домакини. Настаниха ни преди 12ч.Чистота на ниво.

# 601
Започваме добре в Еврика. При настаняването  правят ъпгрейд от най евтината стая към стая премиум изглед море! Супер любезни , засега всичко е ок. Плажа е супер а водата е топла като чай .Хотела изглежда пълен, повечето са румънци ...

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 20:27 от Vodopad

# 602
И ние се прибрахме след 10 дни в Созопол. Със смесени чувства съм въпреки че познавам мястото от много години и всичко уж знам. За мен обобщението на сезон 2022г Бг море е следното- който е бил здрав на морето тази година и се е прибрал здрав, без проблеми в това отношение, значи си е прекарал добре и е късметлия. Grinning  това е. Независимо от условия, цени в конкретен хотел.
Тъй като слушам около мен всеки 2ри е бил болен. Ние уж засега държим, но има време де... Ще видя в следващите дни как ще сме... Grinning
Включвам се и аз с коментар да се запишем в статистиката,че и ние прекарахме нещо докато бяхме там.Първо детето, после мъжът ми и накрая аз,точно на път за вкъщи с 39 градуса , втора седмица не мога да кажа ,че съм ок.
Слава Богу че на детето му мина за ден и половина.Та и аз съм със смесени чувства от почивката 2022.Съпругът беше категоричен ,че догодина живот и здраве ще ходим само на балкана!
От над 20години почиваме и на българското черноморие с деца,първо-със сина,сега-с внука.Досега не сме имали проблеми с вируси,но имам правила относно хранене,вода и плаж.

# 603
Споделете правилата тук, за да се предпазим и ние.

# 604
Ние три години по ред сме на all inclusive, като миналата година бяхме компания от 15 човека  и никой не се разболя от подобен вирус. За себе си мога да кажа, че съм малко луда и си дезинфекцирам ръцете през 5 минути. И аз има правило, че вода от чешмата на морето не пия никога.
Тази година се върнахме леко настинали, което според мен се дължеше на ледената вода в аквапарка, но поне мина бързо и не го броя.
В общи линии, ако водата не е замърсена, вероятността да се разболееш на морето е като навсякъде другараде.

# 605
Да чукна, но ние сме здрави след почивката в Сол луна.
Никакви неразположения нямаме - нито възрастни, нито децата, въпреки че сме яли и на плажа и само сме си плакнали ръцете на душовете...

# 606
  • Сф
Леле ,не сме спирали да ядем царевица на плажа. Влизаме в басейни , детето отдавна ходи по лагери, сигурно все пак някъде е забравило и е пило от чешмата...не боледуваме по почивки. А и по принцип караме леко.
10+ години вече сме се опазили. Молех,че щото ходим края на юни, началото на юли и септември, ама тая година 12 дни откарахме август в гмечта на ол+ хранене навън и т.н.
И лимит на сладолед не сме имали никога. Аз мисля, че така се каляват повече децата , е освен ако не са склонни към фарингити. Имам и позната от Русия ,като малка е отглеждана там...всичко от хладилника, игри в снега ..да не ви разправям, но явно там са свикнали. Никакво боледуване. Вика, като дойдох тук при баба се почна 🤣

# 607
  • Берлин
Аз се прибрах тук с ковид, но не виня морето. Спазвам мерки и преди истерията, хигиената се учи и усвоява в детството, другите съвети са....
Моите правила са прости - миене на ръце, бутилирана вода, никакви посещения на долнопробни места (последното, защото преди всичко ме е гнус).
Тази година бяхме с 5 възрастни 70+, бебе на 2.5 месеца, тийн на 11. Само аз съм болна. Гаранция няма, всеки с късмета си.
И по темата - брат ми са във Вела на Сл.бряг , доволни са от храната (вчера агнешко чеверме), хигиената и плажа. То по-добър в Бг за мен няма де. Хора - рехава работа, вода чай.

# 608
rumibumy, а къде се храните по време на почивката? По ресторанти? То и там няма гаранция кой готви и как готви. Може би си готвите сами?

А това със сместа за палачинки ми стана интересно, обикаляте целия град/ курорт докато намерите място, на което сместа в хладилник?

След като някои хора пиха дезинфектант в началото на ковид, вече нищо не може да ме изненада. Щом на хората им е ок, нека се дезинфекцират и пазят.
В това да погледне човек как се съхранява сместа за паланчинките няма нищо лошо. На повечето места се съхранява в хладилник и това се вижда веднага.
Скрит текст:
Относно последното изречение, ще кажа, че журналистите поради тоталната си неинформираност и търсейки сензация писаха тотални неистини. Някои хора пиха нещо, което е много по-безопасно от чешмяната вода в България. Тя  по-принцип е много хубава, но за дезинфекция й слагат хлор. Съответно става не толкова полезна за пиене, а даже и за къпане. Ето това пиха някои хора. Жалко, че в България не слагаме това във водата вместо опасната за здравето хлор. Данни от Уикипедия:  “Хлорният диоксид отдава на органичните вещества атоми кислород в хода на реакцията и по тази причина е по-малко опасен от чистия хлор. Именно заради това хлорният диоксид започва да се използва като заместител на хлора при пречистването на питейната вода. За пръв път в САЩ през 1944 г., а след това и в други страни, като в Европа за пръв път през 1956 г. го използват за пречистване на водата на Брюксел, Белгия. При това необходимото количество за пречистване на водата е много по-малко, отколкото е необходимо количеството при използването на хлор. Но основното преимущество на хлорния диоксид в сравнение с хлора е, че при пречистената с хлорен диоксид вода не се образува остатъчен активен хлор, който да встъпи в реакция и да се получат токсични хлорорганични остатъчни съединения, каквито се получават при ползването на хлор. Това е и причината хлорният диоксид активно да започне да се използва в качеството му на антибактериален агент.”

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 14:48 от Мъфин

# 609

И по темата - брат ми са във Вела на Сл.бряг , доволни са от храната (вчера агнешко чеверме), хигиената и плажа. То по-добър в Бг за мен няма де. Хора - рехава работа, вода чай.
Много му разнопосочни мненията на този Вела в Гугъл - 1-ци дават предимно чужденци...
Аз вече изградих за себе си една стратегия - като видя коментар за хотел, изписан с множество или фрапантни правописни грешки, го игнорирам. Жалкото е, че полски, румънски, немски не мога да отсея по този показател.

# 610
  • Берлин
Ами и техните мнения са малко странни - от "музика и всичко в бяло, много релаксиращо", до "фюжън порции и 10 минути до плажа, 27 лв комплект чадър с два шезлонга".
Аз игнорирам десетките и единиците, неграмотни избягвам да чета където и да било. Но ето им класацията на двамата: храна 7 /1-я ден 4/; плаж 10, паркинг, чадъри платени -0, анимация 6. Не бих избрала хотела де.

# 611
Аз мисля, че трабва да се взема предвид и периодът. Сега септември вече си е извън сезона, няма толкова хора и нещата се успокояват. Буквално до дни доста от заведенията затварят. В пика обаче е различно. Тогава се вижда истината.
 Като се замисля нашето първо ходене в Еврика беше в края на май по случайност. Ами нормално да ни е харесало, още нямаше хора, работеше само частта към морето, настаниха ни там. После като се изсипе народът става друго и започват да издишат.

# 612
В момента Хотел Еврика изглежда пълен, и както се вижда няма свободни стаи. На плажа винаги има свободни места, за късмет англичаните стоят само по басейните и не ходят на плажа...Времето е супер за плаж.

# 613
Видео от обяда днес .Беше към края.

# 614
Почти 1:1 с Маджестик, дори подреждането е идентично...

Общи условия

Активация на акаунт