Какво повече НЯМА да купя - 21

• 105 348
  • 828
  •   2
Отговори
# 165
Кисело мляко Боженци 4% (ММ си го купува). Днес намирам едно забравено на дъното на хладилника. Срок на годност - изтекъл на 19.07. Отварям, опитвам - все едно днес купено.

# 166
  • Sofia
За подкваса ползвах всякакви прехвалени в другата тема кисели млека,с нито едно не се получи,все лигаво ставаше 🤨

# 167
Аз свикнах вече с това, че продуктите издържат безумно дълго време в хладилника след срока им на годност, все едно са "балсамирани". То не е кисело и прясно мляко, сирене, зеленчуци, плодове. Даже вече се дивя на това, че някой продукт се е развалил по бързо. Оня ден едно кисело мляко се беше "предало" и чак не можах да повярвам. Като цяло свикнах с "мумифицираната" храна и се улавям, че започнах да не се притеснявам, че нещо може да се развали. Ми, че те хранителните продукти вече станаха едва ли не вечни. И ако нищо им няма - не миришат, нямат мухъл или други екстри на развалянето, ако изглеждат свежи и имат хубав вкус, си ги хапвам, все пак явно химията е на ниво, а щом е на ниво, кво да и стане, тя не се разваля. Joy

# 168
Аз свикнах вече с това, че продуктите издържат безумно дълго време в хладилника след срока им на годност, все едно са "балсамирани". То не е кисело и прясно мляко, сирене, зеленчуци, плодове. Даже вече се дивя на това, че някой продукт се е развалил по бързо. Оня ден едно кисело мляко се беше "предало" и чак не можах да повярвам. Като цяло свикнах с "мумифицираната" храна и се улавям, че започнах да не се притеснявам, че нещо може да се развали. Ми, че те хранителните продукти вече станаха едва ли не вечни. И ако нищо им няма - не миришат, нямат мухъл или други екстри на развалянето, ако изглеждат свежи и имат хубав вкус, си ги хапвам, все пак явно химията е на ниво, а щом е на ниво, кво да и стане, тя не се разваля. Joy

Преди малко доядох пъпеша, който купих в сряда сутринта. Нищо му нямаше. Беше все едно току-що съм го нарязала.

# 169
Ох, ние така доядохме една диня, която бях сложила нарязана в кутия в хладилника, за да я вземаме с нас на почивка, но я забравихме. Върнахме се от почивка, викам динята сигурно е втасала отдавна, ще я изхвърля, отварям кутията, на динята не само, че нищо и нямаше, ами беше и по свежа, както казваш - все едно в момента съм я нарязала. И я изядохме. Joy

# 170
Кисело мляко Боженци 4% (ММ си го купува). Днес намирам едно забравено на дъното на хладилника. Срок на годност - изтекъл на 19.07. Отварям, опитвам - все едно днес купено.
Аз много обичам овче кисело мляко, което майка ми подквасва. Поръчвам и по много и си го държа в хладилника с месеци, докато го изям. Досега само веднъж едно беше мухлясало, но още докато го отварях усетих, че капачката е завъртяна накриво.
Със сигурност няма химия, консерванти и т.н. и не се разваля🙂

# 171
  • София
Абе  и хладилника има значение, нашия хладилник е Самсунг, особено зеленчуци и плодове ги държи много време свежи, накрая ако забравя някой морков или краставичка стават дехидратирани, не мухлясват. Grinning

# 172
Да бяхте погледнали етикета, хората са си го написали, нищо не крият. "Съставки: краве мляко, сухо обезмаслено мляко, сметана, българска закваска." 
Скрит текст:
Някога купувах Боженци по БДС, но веднъж бях взела едно 2,2%, оставено на грешното място, зад етикета 2% по БДС. Веднага усетих, че е различно и му обърнах внимание, и то е със сухо мляко.

# 173
В хладилника се запазват плодовете и зеленчуците дълго време. Моят е стар, на доизживяване, надявам се да издържи до ремонта на кухнята ми (който вече трябваше да е факт, но се объркаха нещата) и пак ги запазва. Само една опаковка с боровинки се беше развалила, бях я забравила около седмица. Мислех, че нищо им няма, даже ги изсипах да ги измия и видях нещо като бял прах по тях, естествено не посмях да го ям.

# 174
Бе, не е само до хладилник, макар и той да има значение. На свеки хладилната част е по малка т.к. е комбинирана с фризер и държим зеленчуците на терасата. Да ви кажа зеленчук и плод толкова дълго преди никога не ми е издържал. Особено зелените салати. Няма какво да се лъжем, тъпкани са продуктите с химия, която ги държи свежи дълго време. И вярно държи. А пък в хладилник съвсем. Не се оплаквам, защото иначе редовно трябваше да хвърлям продукти, които са се развалили. Мутанти сме ние съвременните хора, мутанти.. нямаме нужда от балсамиране, защото сме балсамирани още приживе. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 175
  • Sofia
Много хвалят кутии на тапер за хладилник,всичко се запазвало свежо за дълго време 🤔 ,но няма как да дам толкова пари за пластмаса..

# 176
"Таперите" наистина са добри.

# 177
естествено, че не е само до хладилник. имам лек достъп до домашни плодове и злеенчуци без никаква химия - съвсем различен живот имат.

# 178
  • Пловдив

Душ-гел попаднал при мен от козметична кутия - не пени добре, почти липсва аромат. Геройски го използвах като сапун за ръце. Не бих го закупила, не препоръчвам.

# 179
Уреди на силвър крест, лидл.
Контактния грил с някакво илаг покритие, което си замина в канала заедно с препарата за чинии след третото-четвърто измиване Angry
Да не говорим, че каквото и да печеш - залепва яко за скарата.
Безкабелната им прахосмукачка, освен че беше супер немощна и по-скоро раздухваше боклуците, от колкото да ги смуче, даде фира за около година.
Приятелка се оплаква от хлебопекарна със същата марка..
А иначе на външен вид ги докарват ..

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 11:16 от vasilesa

Общи условия

Активация на акаунт