Какво повече НЯМА да купя - 21

  • 105 340
  • 828
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 32 089
Има сладолед Черноморец на клечка?🤔🤔 Веднъж опитах фунийките и ми хареса, но аз ям много рядко сладолед и основното ми изискване е да не е накъртващо сладък /бонбоните Черноморец не харесвам/.
Не харесвам сирене Чепеларе. Много солено, но по-лошото е, че като режа с ножа, усещам нещо като скърцане, все едно режа гума...Като се дъвче (само сирене, без мазнина и добавки) също го има въпросното усещане...Майка ми много го харесва пък, а уж яде по-малко сол от мен...

# 196
  • Мнения: 14 418
Чепеларе си е до партида. Попадала съм както на много добре узряло, мазно и вкусно сирене, така и на същото скърцащо, каквото Долче описва. Да можеше да го разпознаваме от пръв поглед, ама не става.
Черноморец не е ли само фунийка и кутия?

# 197
  • Мнения: 423
Има сладолед Черноморец на клечка?🤔🤔 Веднъж опитах фунийките и ми хареса, но аз ям много рядко сладолед и основното ми изискване е да не е накъртващо сладък /бонбоните Черноморец не харесвам/.
Не харесвам сирене Чепеларе. Много солено, но по-лошото е, че като режа с ножа, усещам нещо като скърцане, все едно режа гума...Като се дъвче (само сирене, без мазнина и добавки) също го има въпросното усещане...Майка ми много го харесва пък, а уж яде по-малко сол от мен...
Упс, не знам дали има на клечка, само във фунийка съм яла и ми е много вкусен.
Търсих на клечка, но не намерих. Заблудила се бях в Била.

# 198
  • Мнения: 2 854
Ей тази гадост няма да купя повече:
Starbucks espresso dark roast


Според тях явно dark roast значи напълно изгоряло, понеже е толкова препечено и черно, че чак няма аромат на кафе, много, моного лошо качество. Такива разочарования не съм имала дори и с евтините кафета, когато ми се е налагало да купувам, тъпата нова Бразилия е по-добра от това. Не се пие, чудя се какво да го правя, понеже страшно мразя да хвърлям храна. Никога, никога повече! Добре, че взех само един пакет за проба.

# 199
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
  • Мнения: 4 137
Ей тази гадост няма да купя повече:
Starbucks espresso dark roast


Според тях явно dark roast значи напълно изгоряло, понеже е толкова препечено и черно, че чак няма аромат на кафе, много, моного лошо качество. Такива разочарования не съм имала дори и с евтините кафета, когато ми се е налагало да купувам, тъпата нова Бразилия е по-добра от това. Не се пие, чудя се какво да го правя, понеже страшно мразя да хвърлям храна. Никога, никога повече! Добре, че взех само един пакет за проба.
Смесено с някакво масло - кокосово, зехтин - става на скраб за тяло Stuck Out Tongue Winking Eye

За разни лезии по нокти също става, но трябва да е минало през вода. Баба ми ми и разказвала, че с такива "бани" в използвано кафе си е лекувала някакви проблеми по пръсти и нокти, но това е било къмно 70те - 80те на миналия век.

# 200
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 624
Пробвай да го смесиш с друго кафе, може да стане по-поносим вкусът му. (за да не го изхвърляш)

# 201
  • Мнения: 6 640
Прегорялата Арабика е доста горчива и вкусът удря гадно. Може би ако смесиш с Робуста (продава се насипно в магазините за кафе), ще притъпиш малко горчилката.

# 202
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 673
Я направо в кофата, какво да се мъчи жената само да му търси приложение. И аз съм купувала кафе, което не става, полетя към боклука директно.

# 203
  • Мнения: 12 314
Прегорялата Арабика е доста горчива и вкусът удря гадно. Може би ако смесиш с Робуста (продава се насипно в магазините за кафе), ще притъпиш малко горчилката.

Е как, ако го смеси с Робуста, ще му притъпи горчилката. Точно обратното ще стане, Робуста е горчиво кафе. Би станало, евентуално, ако го смеси с някоя немска Арабика, с премит вкус и леко киселееща. На мен ми бяха подарили такова от САЩ, може би е било по-добро от това, но също не ми хареса. Дадох го на баща ми, който пиеше Робуста и той го хареса и си го изпи. Но оттогава внимавам да не купувам т. нар. French roast, това значи тъмно препечено кафе. На някои опаковки също има означена със звездички силата и горчивината на кафето. Понеже го пия без захар, не ми харесват много горчиви кафета.

# 204
  • Мнения: 6 640
Робустата е нискокачествено кафе, "разводнява" наситеността на кафето, защото няма силен и изразен вкус, не знам как да го обясня. Често се ползва за "пълнеж" в по-нисък клас кафета, както и в заведенията.

# 205
  • Мнения: 703
Робустата е нискокачествено кафе, "разводнява" наситеността на кафето, защото няма силен и изразен вкус, не знам как да го обясня. Често се ползва за "пълнеж" в по-нисък клас кафета, както и в заведенията.
Може да се води по-нисък клас робустата, но арабиката е гола вода и аромат. Simple Smile

# 206
  • София
  • Мнения: 635
Е знам, че Якобс е с лееко кисел привкус, защото го пия от време на време. Но този път са изпуснали оцета вътре. И е така промито, че става само за вариант на чай. Какво им става на тези производители - защо не мога да да съм сигурна, че ще получавам еднакво и свястно кафе, което да отговаря на очаквания вкус и плътност. Или пакетират тук у нас и си правят свои комбинации ?

# 207
  • Мнения: 12 314
Е знам, че Якобс е с лееко кисел привкус, защото го пия от време на време. Но този път са изпуснали оцета вътре. И е така промито, че става само за вариант на чай. Какво им става на тези производители - защо не мога да да съм сигурна, че ще получавам еднакво и свястно кафе, което да отговаря на очаквания вкус и плътност. Или пакетират тук у нас и си правят свои комбинации ?

Някакси сме свикнали да мислим, че само у нас може да се произведе нещо боклучаво. В цивилизованите страни също могат да произведат нещо некачествено, зависи какъв материал ще вложат. Помня кафето Якобс - навремето колежка на майка ми пътуваше при роднини в Австрия и като се върнеше, подаряваше на майка ми пакетче Якобс, което пазехме и го пиехме по Коледа и Нова година. Незабравим вкус! Естествено, когато пуснаха Якобс веднага си купихме. И спряхме дотам. Нищо общо с прекрасното кафе, която тази жена ни носеше. Аз много обичам хубаво кафе и непрекъснато търся, като гледам и да е намалено, защото пия доста. Като любител на Арабика най-много ми харесват Давидофф и едно кафе на Мелита. Но нищо не е като преди - нито кафето, нито сапуните, нито праховете за пране. Явно произвеждат като за нас - с по-некачествени суровини и повече пълнител.

# 208
  • Мнения: 1 612
Това дори не е тайна, от Полша на изток произвеждат за нас доста производители. Не всички, разбира се.
И шампоани, козметика, шоколади и всякакви храни.

# 209
  • Мнения: 12 314
По-популярните марки, масово навлезли у нас са "специално" производство.

Общи условия

Активация на акаунт