Какво повече НЯМА да купя - 21

• 104 383
  • 828
  •   1
Отговори
# 660
Ето фирмите с фалшив кашкавал и сирене Ако това е вярно, то май няма нищо истинско на пазара.......
deaf, много е относително това с литрите мляко за кг. сирене/ кашкавал. Зависи от породата на животните, храненето и маслеността на млякото. От 4-5л овче мляко ще излезе 1кг. сирене, но от 4-5л краве или козе не. Там трябван 7-10л- за кг- сирене.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 21:14 от morskibriz

# 661
Blue angel,и аз за Домлян съм чувала предимно хубави неща.Включително и предаден разговор от проверяваща ги от ХЕИ.И въпреки това,не мога да разбера,защо не може да се изцеди киселото им мляко.
Една от кравефермите в Стряма дори разширява производството си,като започна да отглежда крави,с висок процент масленост на млякото им.Голям фен съм на продуктите им,но са за другата тема.

# 662
Тесто за пица от Лидл, скоро ги бяха пуснали 1+1. Няма такава гадост. Нито тестото е тесто,нито пицата стана пица. По-скоро подметка.

# 663
  • до най-прекрасния мъж
Blue angel,и аз за Домлян съм чувала предимно хубави неща.Включително и предаден разговор от проверяваща ги от ХЕИ.И въпреки това,не мога да разбера,защо не може да се изцеди киселото им мляко.
Една от кравефермите в Стряма дори разширява производството си,като започна да отглежда крави,с висок процент масленост на млякото им.Голям фен съм на продуктите им,но са за другата тема.
От кое пробва да изцедиш, колко процента? Ще пробвам и аз и ще ти кажа какво съм постигнала. Предполагам млякото е добре хомогенизирано преди подквасване, затова не става. Иначе, относно качеството, наистина държат много. Едни от най-хубавите кашкавали и сирена, които съм яла, са тяхни. Но вече и цената отиде много много нагоре.

# 664
  • София
"Добре хомогенизирано" не е причината едно подквасено И втвърдено мляко да не може да бъде изцедено.
Но сгига спам, има си теми за млечни продукти, истински, неистински...

# 665
Ако има добавени текстуриращи агенти - нишесте, карагенан, желатин, водата е "хваната" и няма как да се изцеди 😉
Понякога не ги добавят конкретно, но се съдържат в миксовете от закваски или стабилизатори, които ползват...
Сухото мляко само по себе си няма драма... Всички добавят някакъв процент към свежото, директно или с миксове. Малки, големи...

# 666
Blue angel,
Скрит текст:
Най-вероятно е било 4%, защото в кварталния магазин само такова предлагат.Иначе споменатият от мен по-назад животновъд,преди да се захване със семейният поминък,работеше в Бор-чвор,не в производството.Та от него знам,че от техните продукти трябва да бягам със 100.И още,че в България се гледат крави с ниска масленост на млякото им.Затова и,като взимам кисело мляко,не бива да е с повече от 2%масленост, защото ако е повече, най-вероятно има разни добавки.

# 667
  • до най-прекрасния мъж
Blue angel,
Скрит текст:
Най-вероятно е било 4%, защото в кварталния магазин само такова предлагат.Иначе споменатият от мен по-назад животновъд,преди да се захване със семейният поминък,работеше в Бор-чвор,не в производството.Та от него знам,че от техните продукти трябва да бягам със 100.И още,че в България се гледат крави с ниска масленост на млякото им.Затова и,като взимам кисело мляко,не бива да е с повече от 2%масленост, защото ако е повече, най-вероятно има разни добавки.
Пиша ти на лично.

# 668
  • Sofia
В другата тема бях похвалила една лютеница на Филикон...преди 2мес.беше на промоция в т маркет и взех стек от 9бр.
Вкусна е ,но проблемът е друг...
Преди няколко дни майка ми отворила бурканче и яла,усетила нещо твърдо в устата,оказало се стъкло 😳
Вчера ми го показа,колкото зрънце дребна леща е ,но остро и нащърбено отвсякъде.
Огледах добре буркана да не се е отчупило от него,не е от там.
Аз също отворих преди седмица и ядох на филия със сирене.При преглъщането на последната хапка нещо все едно ми одраска гърлото вдясно.Дразнеше ме известно време,но с няколко твърди бисквити неприятното усещане попремина.
Може и при мен да е било стъкло 🤨
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 19:18 от Doli

# 669
Вече спрях да купувам лютеница. Някаква мода излезе последните години на едромляна лютеница, в която само дръжките на чушките липсват в пълен размер. Някаква каша, без мазнина и вкус, набутана с нишесте, струва майка си и баща си. Преди купувах едросмляната на Олинеза, не беше лоша. Сега са решили, че колкото повече клечки и боклуци има вътре, толкова е по-автентична.

# 670
Много тиква слагат в някои лютеници, пък за клечки и дръжки мога да заявя, че на
всичко съм попадала. Един, два пъти в годината да взема на Родна стряха от Лидъл, но
и тя вече не е същата, както в началото. Бях забутала една бройка от преди 2 години и
успях да сравня вкус и цвят със сегашна.

# 671
  • Варна
Този печен пипер от Метро:

Къса се докато го пипна, а щях да го пълня. Вкусът също беше блудкаво. Сгреших и няма да повторя.

# 672
Вече спрях да купувам лютеница. Някаква мода излезе последните години на едромляна лютеница, в която само дръжките на чушките липсват в пълен размер. Някаква каша, без мазнина и вкус, набутана с нишесте, струва майка си и баща си. Преди купувах едросмляната на Олинеза, не беше лоша. Сега са решили, че колкото повече клечки и боклуци има вътре, толкова е по-автентична.
Години наред купувах насипна едросмляната на Олинеза и си я затварях в буркани,много доволни бяхме. Тази година пропуснах, но явно е било за добро. Защо всичко, което е що годе хубаво успяват да развалят Rage

# 673
В Кам маркет лютениците, айварите и малиджаното са с непроменен отличени вкус.

# 674
  • София

В киселите млека/и не само там/ се влагат много съвременни магии,
  стабилизатори като кремодан, карагенан
или Esprion-  икономична алтернатива на обезмасленото мляко,
 както и  Екселион 814 -  млечен протеин, подобрител на консистенцията - за избягване на отцвичаването на кисело-млечни продукти...  та така, може би това е отговорът защо не може да се изцеди киселото мляко.

Забравих да добавя и  още един  трик за сгъстяване на киселото мляко - трансглутаминазата.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 08:58 от мързеливка

Общи условия

Активация на акаунт