Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 918
  • 379
  •   1
Отговори
# 330
Невена, авторката не каза, че иска да живее в Истанбул, а иска да живее с мъжа, който пък живее с родителите си.
Което пък изобщо не е вярно.
Като се дава акъл за чужди деца и съдби, поне човек трябва да има добрината да изчете или изслуша другия, преди да бърза да пише.
Казах вече, той живее сам и аз съм била в неговото жилище.
Тази версия за неговото жилище се появи доста по-късно. А опитът показва, че авторите на темите постепенно изкривяват фактите под натиска на критиката.
Но дори да приемем, че авторката е ходила там, едва ли е виждала документът за собственост. Най-вероятно това жилище е на родителите.

Всъщност темата беше изчерпана още с първия коментар.

# 331
  • Paris, France
Невена, авторката не каза, че иска да живее в Истанбул, а иска да живее с мъжа, който пък живее с родителите си.

Точно, че и без него би живяла в Истанбул писа:

2.Ходила съм много пъти и обичам Истанбул, така че и без него бих се замислила да се преместя там.

Два пъти пише, че той живее сам. А, Opossum го цитирала.

Сам, сам, ама вече е предупредил, че свеки не ще задгранични булки явно...

Не, не съвсем:

2. Той казва, че родителите му никога няма да ме приемат и то не толкова заради религията и произхода, колкото заради детето.

Молба към всички: четете, моля, написаното от автора за да се придържаме към факти. В противен случай авторите се чувстват нападнати и подигравани.

# 332
Четем, Невена. Вече прочетохме, че родителите му няма да я приемат, а той ще послуша тях, поради което настоява авторката да не идва. И междувпрочем, дали религията не е проблем за родителите му, четем интерпретацията на авторката, а не мнението на родителите.

# 333
  • София
Това с живеенето сам се е появило много по-късно. Първоначално информацията беше различна.
И се е появила след коментарите, че ще отиде нежелана в чужд дом.

И за местенето не казва, че и без него се е замислила, а би се замислила.

# 334
Е, то никой в тази тема не е виждал нито авторката, нито детето ѝ, нито мъжа, нито родителите му, може би има хора, които и Истанбул не са виждали, но това не им пречи да пишат. Какво като не сме виждали нотариалния акт.
С лека ръка обвинявате хората, че лъжат. Обаче нали знаете, че с каквато мярка мерите, с такава ще ви се и отмери.
Ставаше въпрос дали мъжът живее сам или не, не чие е жилището.
Няма да е първата, нито последната съфорумка неодобрена от свеки и поради това невзета от сина.
Аз самата не бях одобрявана от първата ми свекърва.
И какво от това? Те загубиха златна снаха и съпруга. Сега други ми се радват. Yum
И детето няма да пропадне. Смятам, че жена която е така борбена и упорита може да направи много и за детето си.
От почти двадесетгодишен опит с деца на всякаква възраст и от всякакъв произход, мога да кажа, че майки които поставят детето си над всичко и мислят предимно за него, но не и за себе си, не правят добре.
За да е добре детето, майката трябва да мисли и за себе си. Нека приключи с тази връзка, за да може да продължи нататък. И може да намери чудесен човек, който да се превърне и в баща на детето ѝ.
А най-лесно ще приключи като иде и види на място, че нищо не става. Иначе все ще се пита "ами ако...".
Край на цената на два билета и няколко нощувки си струва.
А онзи борсук инстанбулски не може да ѝ казва дали да отива или да не отива в Истанбул. Не ѝ е господар. Ако откаже да се види с нея, голяма работа, тя да не е малоумна да не може да иде до летището или автогарата и да се прибере.
 А тези дето тук хвърляте камъни по нея, кой знае колко сте се мазнили на нечия майка, ама сега олеле, олеле, как ще преживее унижението. Joy Ей така, тегли им една майна и се прибира. Едва ли ще тръгнат да я трепят, защото не я харесват за снаха.

# 335
Проектирането на собствените драми не е особено интелигентен подход. Най-малкото води до бъркането на глупостта и безотговорността с борбеност. А аргументът "вие да не сте много Убави" не е много по-различен от "ама и Вуте е зле". Но, кой колкото си може.

# 336
Е,чак пък драма да е нещо отпреди сто години, при положение че сега съм щастливо омъжена. По скоро житейски опит. Всички се опираме на него, нали?
Смятам, че ако човек е преживял или видял нещо, може да даде по-добър съвет за него.
Затова и се включих.
Интересно ми е ти защо толкова навътре вземаш съдбата на това чуждо дете и все повтаряш, че в Турция ни наричат гяури.
Това от личен опит ли е?

# 337
  • Пловдив
А тези дето тук хвърляте камъни по нея, кой знае колко сте се мазнили на нечия майка, ама сега олеле, олеле, как ще преживее унижението. Joy
Никак даже, тя затова не ме обича особено. Е, някъде ... да речем след 10-тата година схвана, че отърване от мен няма, внуци налични и взе да ме приема.

Интересно ми е ти защо толкова навътре вземаш съдбата на това чуждо дете и все повтаряш, че в Турция ни наричат гяури.
Това от личен опит ли е?
Факт е, че не ни обичат особено. Търпят ни като туристи и клиенти, защото дохода им зависи от нас.

И да, от личен опит - много кофти гледат жените, хем аз не съм точно първа красавица, даже напротив.

# 338
  • София
Щом се нарича борбеност желанието на всяка цена да идеш при мъж, който в прав текст то казва да не ходиш, ок.

# 339
  • Варна
Каква борбеност, това е инат, умишлено затваряне на очите и нагло натрапване.

# 340
  • Paris, France
Четем, Невена. Вече прочетохме, че родителите му няма да я приемат, а той ще послуша тях, поради което настоява авторката да не идва. И междувпрочем, дали религията не е проблем за родителите му, четем интерпретацията на авторката, а не мнението на родителите.

Ако религията беше проблем щеше да и го каже. Мъжът е прекалено обективен, честен и прям за да и го спести. А и религия се сменя. Детето не може да го върне в родилното.

Доста примери имам около мене на турци и туркини, които се ожениха с родителска благословия за друговерец, чужденец, но родителите им отхвърлиха разведен/а турчин/туркиня и то точно заради наличието на дете от предишна връзка.

Сестрата на най-добрата ми приятелка се ожени за англичанин в края на 1970те и родителите и бяха супер доволни. Приятелката ми роди извънбрачно от женен турчин с 3 деца, в Англия, разбира се. Скрила е тези факти от родителите си и даже направили ислямски брак, сватба с рокля и гости. Родителите и не са се усетили докато не се скарала с него. Родителите и не харесаха това, че мъжът не е образован, но приеха. Брат и щеше да се жени за рускиня и родителите одобриха, защото рускинята била красива, образована, млада и без деца.

Сестра и се разведе, остави детето в Англия и в Истанбул заживя с по-млад турчин, неженен и без деца. Още са заедно, но мъжът цени огромното и жилище в скъпия квартал, добрата и заплата, сините и очи, манекенската и външност и многото и кинти 😇. Можело значи! Подробност е, че родителите на мъжа са починали 🥳.

И по-консервативните турци са склонни да приемат човек с дете ако тяхното дете е разведени и с деца, но за ерген или мома не. Така беше и в България допреди 30г.

В Лондон се запознах с една туркиня от момчилградско. Родителите и били против връзката с българин, а той пък се оженил за друга. Не искали, уж, друговерец. Англичанина го коткаха и гледаха като писано яйце, поне докато и купи къща и си вземе паспорта 🌞, тя де. 

В Турция е малко като в България - интересът клати феса.

# 341
  • Сф
Opossum, привичките при мюсюлмани са съвсем различни. Мъжът представя бъдещата жена на майка си, ако е взел решение да е с нея. Да се жени. Тук вече може и игра да има, ако например му трябва придобиване на постоянно прибиваване в бг и тн ,но тук случая не е такъв. Той я пъди, да не ходила дори, камо ли да и предлага нещо. Казва и ТЯ да си проучи как седят нещата в неговата страна 🤣.
Знам и аз случаи с араби тук, от всякъде. Тези, които държат на българските си жени си личат, има и такива разбира се. А някоя опитала се да върже мъжа и детето им общото  взеха да си го отглеждат с все братови жени и братовчеди, но майката не я прибраха. Тя се алкохолизира в последствие. Почти не я допускаха преди това до дъщеря и. Пък, ако е син, да не говорим..
Иначе за Турция..имам приятелка с дъщеря , на 14,15 . Запозна се с един, голяма любов уж. Ама като отиде и все в някакъв апартамент се виждаха. Сваляше и уж звезди, и не уж, никакви роднини ,запознанства. Така откараха 2, 3 години и нищо. Оправданието беше бизнеса отново. Не знам дали я е обичал наистина, вероятно, но не и за семейство. Та, авторката хич не е първата и последната,с която играят по тоя начин. И наистина пълно е с турци и по света и в Сф, които имат странични връзки, някак си го приемат , дори и да са женени, но ни една не знам да са я взели в последствие за семейство . И всички уж разделени, с проблеми в брака и в един момент като се приберат по Турция за постоянно  и рязко всичко им е ок и забравят за българската си изгора. Имам една позната двама , трима смени и нищо. Понеже и тя работеше в такава среда. А беше и доста хубава, но... напразно. Имайте малко самочувствие, за да не се държат с вас като държанки , освен ако не е това целта. 😜

# 342
Нека не бъркаме чешенето на егото да кажем с борбеност. Съгласна съм за здравословен егоизъм, но нейното си е пълна тъпотия. И тук не става въпрос за здравословен егоизъм на майката. Нито за някаква си свекърва. Става въпрос за това, че ще причини на детето си абсолютно излишни стресове в тази крехка възраст и неприятни емоции.

Невена, с цялото ми уважение към мненията ти, това не е приказка и изключения кой, какво, къде. Партньора ми е англичанин, приета съм от семейството му, но има предразсъдъци към източно европейци, африканци и прочие във Великобритания. Приети сме в обществото, особено в Лондон, за работа няма проблем, приятелства, социализиране и прочие, но предразсъдъка си го има, усеща се. Както и към останалите азиатски и африкански култури. Какво говорим за Турция и мюсюлмани.Ще причини тотално различна, неблагоприятна среда на детето си. Непознати хора, непознат език, неясно настроени хора около него. Абсолютна глупост, не борбеност.

# 343
Не знам авторката дали чете още, но ми е интересно на какъв език комуникират и дали е ходила в Турция, откакто се познават.

# 344
Аз не смятам в никакъв случай, че тази връзка има бъдеще. Обречена работа, поради недостатъчна любов от мъжа.
Просто жената трябва сама да стигне до този извод, а това очевидно може да стане като отиде там.
И не е правилно да се нарича лоша майка, да се обижда и да се говори за отнемане на деца.
Това е доста деликатна тема и аз често съм чела за семейни проблеми в други теми на хора, които си позволиха да се държат грубо тук. Не мисля, че беше редно така да се нахвърлят.
А и постигате обратен ефект по този начин. Авторката сигурно вече си е купила билет до Истанбул.
Непознати хора, непознат език, неясно настроени хора около него.
Езикът е най-малкият проблем за едно дете. Ех, защо някой не ме е водил като съм била малка в чужбина да науча лесно някой и друг език, ами сега на стари години се мъча. Confused
Не знам авторката дали чете още, но ми е интересно на какъв език комуникират и дали е ходила в Турция, откакто се познават.
Тя е написала, че е ходила и дори в апартамента му, но някои хора казаха, че лъже за това.
Също така каза, че говори турски, но не много добре (което може да означава всякакво ниво).

Общи условия

Активация на акаунт