Имам ли шанс с турчин или мисията е невъзможна?

• 16 884
  • 379
  •   1
Отговори
# 75
Просто тук аз нямам какво да губя повече, докато той има много, ако се премести.

Какво много има да губи, като твърдиш, че му е било трудно в Турция? Баклава и в София продават, спокойно. Няма да умре гладен.

Има семейство, има и семеен бизнес, за който частично отговаря. Те са доста благодарни и предани към семействата си и към бизнеса, който ги е изхранил, изучил, отгледал... Това, че му е трудно е защото икономическата криза, в която е държавата им не е нещо, за което можеш просто да си затвориш очите.. Разбрах, че искаш да ми отвориш очите, може ли да престанеш с иронията, защото вече става гадно, честно

Върви най-спокойно за уикенд, запознайте се. Ако искат да дадат шанс, после върви за седмица, зимната ваканция може и с детенцето да отидеш. Направи го плавно. 2 години само се виждате, сега изведнъж бързаш да заминавате. Запиши детето тук, нека да учи 1-2 години, винаги можете да отидете и да го преместиш там.

# 76
  • София
Значи, здрава, права, неразумна жена ще рискува детето си, че да се потвърди, че никой не я иска в Анадола?
Честно?
Не съм чела, връщам се

# 77
Значи, аз препоръчвам първо да изчетеш Време разделно и Под игото. Второ да си купиш едно фередже. И трето, да си налееш от някъде мозък в празната глава.

# 78
Късно е. Мозъкът вече е промит. Турските сериали не прощават.

# 79
Извинена си. Амин.
Пускай търсачката сега за училища и успех! Влез после след година-две да ни натриеш носовете, как си живееш в Бешикташ в имението. Ще съчиниш нещо.

По-вятърничав човек не бях чела скоро.

Не ми е целта, ако нещата се получат да натрия носовете на хейтърите. Аз не живея, за да соча с пръст сбъркалите. Това показвате ти и още няколко човека специално в тази тема. Знам ли, може би аз очаквах повече, защото със сигурност има и по-ок начини да кажеш на някого, че според теб греши.

Виждаш колко са единодушни всички, та надявам се, че малко ще се поразсъниш. Дано само да не се превърне в кошмар тая история, че доста такива сме чували.

В живота си приятели, родители, роднини.. нямаш ли? Няма ли кой да ти каже колко е безумно всичко това?
Хубаво, като си приела себе си за подметка, и си съгласна на всякакви условия само и само да си с този мъж, но защо и детето трябва да минава през това?

Свършиха ли се мъжете, които не са на друга планета, и реално искат да имат сериозни отношения с теб?

Приятелите ми ще ме подкрепят каквото и да направя, без значение, че са на вашето мнение и правя грешка.
Родители нямам, но и да бяха живи предполагам щяха да са на същото мнение. Не съм се съгласила на нищо, просто искам да отида, да се запозная със семейството му, да уредя работата и училището и да се преместя. Да пробвам, да поживея, да видя как ще се развият нещата и толкова.
Детето няма как да не е част от това, защото няма да го оставя. Винаги съм се възхищавала на хората, които умеят да избират дали/кога/кого да обичат. Аз не мога. Не съм го избирала умишлено, така се случи.
Ха...ха...
Някакви турски сериали да гледаш или любовни романи да четеш?
Сори но ако си на 14 мога да приема, че темата не е пързалка.
Искала си да опиташ, да пробваш....опити и проби са приключилинслед като си родила дете. От тук насетне мислиш и взимаш обосновани мнения.
И аз като другите ще кажа, че това е далеч от любов. За любов са нужни двама а тук си само ти.
За съжаление има много изстрадали жени, които се хващат за някаква сламка с идеята да бъдат щастливи.
Успех в решенията!

# 80
  • Варна
Ще им надвиеш предразсъдъците, кажи честно, наистина ли го вярваш?! Продължаваш да си затваряш очите дори за неща, които ти самата пишеш и не са ок. Имам дъщеря на близки години, направо ми става гадно като си представя какво се готвиш да причиниш на твоята. От българка да я направиш туркиня. Май си пропуснала училището, част от българската литература и история и със сигурност си пропуснала да се научиш да мислиш за детето си. Не съжалявам за думите си като казвам, че си безотговорна, лоша майка. Жалко, че детето ти е изтеглило късата клечка отвсякъде, и с родители, и с баби и дядовци. Хич недей да си галиш егото, че баща й като се отказал, ти си била на линия. В момента се каниш да плюеш на всичко, което си направила за нея досега заради един гол х@й. Гол е, защото друго от този няма да получиш.

# 81
Сигурна съм, че всички сте родители за пример.. просто моето дете не е имало късмет и не е случило нито на майка, нито на баща. Вероятно вие правите само правилни избори, поемате само премерени рискове и всичко останало в името на децата си.

Както казах аз не съм от перфектните родители, но толкова си мога.
Точно така, твоето дете не е имало късмет с родителите. Агресивното ти противопоставяне от типа "А вие да не сте много Убави" с нищо не намалява твоята безотговорност спрямо детето ти. И не, не само не си перфектна, а си безобразно безотговорна към детето ти. Аз имам доста цветист речник, но не успявам да намеря достатъчно цветисти думи, които да обрисуват човек, готов да откъсне детето си от средата му, да жертва нормалния му живот и да го метне на майната си в рискова среда, само защото неначесаният му орган е по-важен от детето му.

# 82
  • Варна
Той я обгрижвал бе! Гледал я като бебе, докато била болна, светец! Само дето пропуска един съществен факт - всичко досега се е случвало тук. На пича му е широко около врата, защото неговите хора изобщо не знаят какви ги върши. Семейството му може и изобщо да не знае за нейното съществуване. Отивай, авторке, отивай на негов терен, звънни на вратата му, поискай да се запознаеш с техните. Е, тогава ще видиш откъде изгрява слънцето и бас държа, че ще си много неприятно изненадана от черти на характера на твоя любим, които досега не си виждала.

# 83
  • Пловдив
Толкова наивна и същевременно безотговорна жена отдавна не бях срещала! В коментарите казваш, че е възможно нещо да се обърка, но ти не допускаш такава възможност!

Имай предвид само нещо:
   Изнасилването, само затова, че е гяурка е напълно реална опасност! В исляма не е грях да изнасилват друговерци. Помни тази изключително важна подробност, за тези толкова религиозни общности.

И друго важно. Майка му може много да те хареса, направо може да се влюби в теб! Но! няма как да се харесаш на цялата рода, на съседите, а техните клюки, подмятания няма да понесе свекървата.  Колкото и да са уж европейци, всъщност са още много ограничени.  

Познавам много турци, най- добрата ми приятелка и тя мечтаеше да се ожени за турчин и много години си търси такъв, но в крайна сметка взе правилното решение и се омъжи за християнин. Тя е туркиня и от нея знам много за турците в съвременния им вариянт.

Знаеш ли колко млади момичета като теб се подлъгват от галантността им и раждат деца от турските студенти, излъгани, че ще се оженят, само да завърши, защото техните ще му спрат издръжката.Накрая той си заминава в турция и се жени за избраната. Невероятни актьори са, дори може наистина да те обичат, но рода,  вярата и традициите са преди всичко и това сама си го разбрала.

Прояви капчица разум! Не ходи с детето там!

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 09:12 от mimsi111

# 84
Как пък един отговор от на списващите тук не съвпадна с твоето мислене авторке? Не ти ли светва лампата поне малко? Надявам се да помислиш добре и да вземеш правилно решение за себе си и ДЕТЕТО.

# 85
Не съм си изпила кафето още и математиката ми хич я няма. Обичате се от две години, детето ще е първи клас следващата, година, той се бил грижил за теб, когато то било бебе...
Обърках се!

# 86
Все пак в Турция не ядат деца. Нашите имат приятелско семейство там, гостували сме си, те ги навиваха да се преместят, защото професията на майка била много търсена тогава там и щяха да имат по-висок стандарт на живот, отколкото тук. Нашите и до днес съжаляват, че не ги послушаха и не се преместиха (заедно с мен). Rolling Eyes

То и прабългарите направили чаша от черепа на Никифор, никой чужденец да не си дава щерката на българин, че явно нещо сме... каквото можем да съдим от тази случка. Trollface Това във връзка с "Време разделно" и "Под игото".

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 09:00 от Lorelada

# 87
Чета и не вярвам какво четат очите ми.

То дори капка история да си подочул тук и там, и гледал завършеци на подобни съвременни истории, въобще няма и да помислиш за каквато и връзка с турчин.

В момента съм в Батак. Ела, огледай се, чуй историите на местните, прочети книгите и разгледай музеите и пак иди и се предложи и себе си и дъщеря си на турци.

Последна редакция: сб, 23 юли 2022, 09:12 от Анонимен

# 88
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
той се бил грижил за теб, когато то било бебе...
Обърках се!

Четене трябва, не математика:
Грижил се за нея като бебе, докато тя (авторката) била болна.

Ако махнем емоциите и мъжа от картинката: след като си наясно, че и там има криза, защо очакваш, че ти ще си намериш добре платена работа?

# 89
Значи искам да ви кажа да не ходите и в Германия, ами Хитлер и концлагерите?! Scream Било е по-скоро от времето на "Под игото".
И немците кво?

Общи условия

Активация на акаунт