Камъни в жлъчката - тема 9

• 46 827
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 375
N.U.A
Успех с операцията ти. В коя болница си?
.  МБАЛ Кърджали. Тук съм омъжена и реших да се доверя на екипа от хирурзи. Единият хирург идва всяка седмица от понеделник до петък от София болница Света Йоанна". Благодаря на Всички за подкрепата! Бъдете здрави! 🌺🌼🌸

# 376
Кръвното налягане и кръвната захар при стрес веднага реагират (отделят се кортизол, норадреналин и т.н.)
Отворена операция съм преживяла (с 1 бъбрек съм, 8 см срез). Разликата с лапарото е от тук до небето. Да не забравяме и кръвозагубата. Възстановяването като време също е специфично - зависи от състоянието на целия организъм, също и от протичането на операцията, засягането на нерви, мускули при операцията и какво ли още не.

По-адекватното мислене е "Има моменти в живота, в които или нямаме избор, или изборът зависи от друг, мога само да се доверя и да се оставя в ръцете на лекаря. Ако ми се наложи отворена операция в хода на лапарото (което е твърде нисък процент случаи), това е било за мое добро, за да може всичко да е наред с мен занапред. Ще мисля за бъдещето и как няма да се съобразявам с тези кризи и с "парче зеле". Докато се възстановявам, ще си почина от всички битовизми, работа, ще ме глезят, аз го заслужавам".
Та...една голяма топла прегръдка от мен! Идеята не е да мислим позитивно, светът се обърка от фалшив позитивизъм, затваряйки очи за реалността и живеейки в розови илюзии. Идеята е дори в най-черния реализъм да намерим нещо позитивно.

# 377
Звучи добре така да си мисля, но аз мисля, че нито има кой да ме глези нито кой да ме отмени в гледането на майка ми с деменция...супер притеснена - едно от самата евентуална операция , второ какво ще правя с майка ми.

# 378
Звучи добре така да си мисля, но аз мисля, че нито има кой да ме глези нито кой да ме отмени в гледането на майка ми с деменция...супер притеснена - едно от самата евентуална операция , второ какво ще правя с майка ми.

Напълно те разбирам, аз съм с две малки деца и въпреки, че около мен са  семейството ми като погледна реално всеки има работа, и колкото и да искат да помагат немогат. Желание не им липсва,но все пак не говорим за ден или два😔 стискам ти палци всичко да се нареди 🙂

# 379
Благодаря ти и аз на теб желая всичко да се нареди по най-добрия начин!

# 380
За всичко има решение (не е нужно то да ни харесва, обаче...)
За децата винаги се намира начин. Всеки път казвам на хората: ако сега ненадейно се разболееш тежко, сериозно, на легло си, или трябва да търсиш лечение в чужбина, ще има ли кой да гледа децата? (че и по-кофти варианти питам...) Винаги чакаме тухлата, вместо да обърнем внимание на камъчетата.

Ситуацията с мама с деменция е по-сложна, ако наистина няма кой да се погрижи за известен период за нея. (Разбирам, че финансовата част е проблемна в този случай). Дори тогава човек може да направи определени избори, да снижи приоритета за разни ежедневности, за да останат сили за мама. Също така имаме и приятели, 1-2ма, но ако са истински, никой няма да откаже да помогне. Винаги има опции.

Още нещо. На езика на психологията "не искам" и "не мога(т)" означават едно и също нещо. Ще се мобилизират, ще направят график. Това е операция! Не викате хората да ви помагат, за да идете на фризьор! Заявете се, момичета!

# 381
Честит празник на всички дами! Нека бъдем преди всичко здрави, но не на последно много обичани!

# 382
Честит празник и от мен момичета! N.U.A как си?

# 383
Честит 8ми март и от мен с малко закъснение! 🌸 Благодаря, по-добре съм! Доволна съм и от екипа хирурзи, които ме оперираха. При постъпване платих 58лв. Днес чакам мъжа ми да дойде и да плати останалата сума за операцията, която ще струва 700лв. А утре, като ме изписват ще платя към 50лв приблизително за нощувките, това е което ми обясниха в началото. Донесох си нощница, по удобно е с нея. Вчера ми махнаха катетъра а днес махнаха дрена, и сега се движа по добре. Ставам по няколко пъти на ден. Операцията бе на 07.03 на следващия ден сутринта лекарката ме накара да стана. Дано успея да смъкна с времето и кръвната захар от 6,4 да се нормализира, както си бях преди шест месеца на 5,4. Операцията мина добре, траело е 1ч и 10мин. Болките в корема след операцията са поносими, нямах гадене нито повръщане. Не се притеснявайте не е страшно. Изкарали са ми три броя камъни всяка с размер около , не повече от 15мм. Сега се чудя какво да ям, това ми е проблема. Храна, която да е щадяща след операцията и в същото време да не покачва кръвната захар. Тотално се обърках вече, каква диета да пазя...🙄 Не се притеснявайте толкова от лапороскопската операция, желая Ви от ❤️ здраве! 🌺🌼🍀

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 00:25 от N.U.A

# 384
  • Sofia
Ще смъкнеш КЗ като се успокоиш.
Може да питаш за диета.На мен ми дадоха лист с храни които да избягвам и които мога да въвеждам постепенно за 3мес.
Бързо възстановяване 🍀

# 385
Честит 8ми март и от мен с малко закъснение! 🌸 Благодаря, по-добре съм! Доволна съм и от екипа хирурзи, които ме оперираха. При постъпване платих 58лв. Днес чакам мъжа ми да дойде и да плати останалата сума за операцията, която ще струва 700лв. А утре, като ме изписват ще платя към 50лв приблизително за нощувките, това е което ми обясниха в началото. Донесох си нощница, по удобно е с нея. Вчера ми махнаха катетъра а днес махнаха дрена, и сега се движа по добре. Ставам по няколко пъти на ден. Операцията бе на 07.03 на следващия ден сутринта лекарката ме накара да стана. Дано успея да смъкна с времето и кръвната захар от 6,4 да се нормализира, както си бях преди шест месеца на 5,4. Операцията мина добре, траело е 1ч и 10мин. Болките в корема след операцията са поносими, нямах гадене нито повръщане. Не се притеснявайте не е страшно. Изкарали са ми три броя камъни всяка с размер около , не повече от 1,5мм. Сега се чудя какво да ям, това ми е проблема. Храна, която да е щадяща след операцията и в същото време да не покачва кръвната захар. Тотално се обърках вече, каква диета да пазя...🙄 Не се притеснявайте толкова от лапороскопската операция, желая Ви от ❤️ здраве! 🌺🌼🍀

N.U.A радвам се че всичко е минало добре. За диетата лекарят ти ще те насочи най-добре. Бързо възстановяване 😊🙂

# 386
N.U.A радвам се че всичко мина! Бързо възстановяване!

# 387
N.U.A радвам се че всичко мина! Бързо възстановяване!
Много Ви благодаря момичета! Благодаря  на Всички за подкрепата!❤️ С пожелания да бъдете здрави и в хармония! 🌸🍀🌼

# 388
И моят ред дойде. Днес бях на преглед и планувахме операция за края на месеца.
Аз вече питах, но ще бъда благодарна ако някой се е оперирал в Токуда да сподели (с подробности) какво да очаквам. И най-малките подробности ще са ми отполза, тъй като умирам от страх предпочитам да съм потготвена.
Благодаря ви предварително😊😊😊

# 389
Аз в понеделник ще ходя на преглед във ВМА. Днес си пуснах кръвни изследвания- завишени са ми чернодробните показатели и директен билирубин. СРП и СУЕ в норма. Ям само препечен хляб.

Общи условия

Активация на акаунт