Преследвач

• 15 153
  • 292
  •   1
Отговори
# 90
H.d. да, знам къде работи. Даже знам кой е шефът му.
Навярно се надявах, че с интелигентни разговори ще ме разбере, ще седнем като зрели хора и ще си стигнем ръцете. После се подадох на разговори с идеята да му дам информацията, която уж му трябва и ще го утеши. И така няколко пъти, докато видях, че има проблем и няма смисъл.
Изчезнах - никакъв ефект. И се стигна до тук.
Причината да не съм била настоятелно към мъжа ми е реакцията му и това, че се надявах да изчезне. И някак си исках да имам план за действие и да чуя според неутрални хора как да действам.
Нямам отговор и на какво е способен, защото е някаква обсесия с повтаряне на едно и също и безкрайно четене на часовете ни (цитирал ми ги е дословно и сам е казвал, че непрекъснато ги чете и не спира да мисли).

# 91
Така и не стана ясно защо мъжът не знае всички подробности.

А как да разкаже на мъжа си по- точно?
Имах връзка с този, ама се оказа психопат.
Нали и той може да я изрита?
Те вече са били разделени. Какво като я изрита?
А и дайте да не я убеждаваме колко е невероятен мъжът ù. Дали е с него, или не, няма значение, абсолютно безполезен е. От влюбен сталкер по-лошо е безполезен мъж, който не те взима насериозно и ти се подиграва в очите, докато трепериш. Тя може и да е луда, ама той защо трябва да я подиграва? Ами ако не е луда и пострада тя или детето?

# 92
  • София
Ако кажа на съпруга ми, че някой ме преследва, без дори да влизам в подробности, а той ми се изсмее, това ще е последната среща между нас.
Авторке, явно си много плаха и не смееш нищо да наричаш с истинското му име. Угаждаш на единия,мълчиш си пред другия, а накрая контрата е все в теб.
В семейството ти има ли насилие?

# 93
1. Този човек те тормози, преследвайки те. Това си е жив тормоз.
2. В полицията въобще не са те взели на сериозно. Не е вярно, че нищо не могат да направят или, че не са длъжни. Върни се там и подай писмена жалба с входящ номер.
3. Ти си застрашена, както и детето ти, защото не се знае до къде ще стигне в обсесията си.
4. Ти си знаеш, какво искаш да споделиш с мъжа си, но така май няма и да получиш адекватно съдействие. Все пак, и без да си го осветлила подробно, би могъл да му стръска крушите малко. Нямам предвид да му строши кокалите, а да го стресне малко.

# 94
Че завърти се един, два пъти пред службата му. Ама да знаеш, че те е видял.
С неговите камъни по неговата глава.
Много знае що си там.
Така действай, че той теб да помисли за луда. Ще се откаже.
Краен вариант е това.
Сподели с мъжа си, да.

# 95
Февър, не, в семейството ми (сегашното) няма насилие. Но съм дете от семейство с насилие. Дълго го работих в терапия в годините. Знам и защо съм така "мека". Но до момент, в който просто ми пада пердето и ставам много агресивна. Това ме направи и много чувствителна откъм поставяне и прекрачване на граници. Не искам и не мога да позволя да съм в ситуация на жертва или детето ми да е в такава. И именно поради това търся съдействие и помощ, защото позволих да мине много време чакайки само да се разреши.
H.d., ако се завърта пред работата му ще се тълкува като интерес от моя страна до него.

# 96
Той мъжа и ако в много свестен няма да е бивш, явно не разчиташ много на него, авторке.
В тия чатове има ли нещо в твоя вреда?

# 97
Тръпки ме побиха..
Но ти самата сякаш живееш живота си като страничен наблюдател.

Един мъж те преследва и за да не агресира..траеш.

Събираш се със съпруга ти, втори шанс, а се опитваш да му обясниш ситуация..той те реже и ти пак траеш.

Не става така.  Говори ясно с мъжа си, с близки и приятели..
Жалба в полицията и входящ номер. Често се случва да разубеждават, но с подадена жалба са длъжни да реагират.

В краен случай можеш и към адвокат да се обърнеш за да ти даде съвет как да оформиш жалба и да реагираш!

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 20:22 от Рози и Бодли

# 98
Авторке, този тип трябва някой да го сплаши. Не да го набие, а да му каже "някои работи" и онзи да подвие опашка. Ако имаш познати, които могат да ти помогнат да намериш мъж с респектиращо излъчване, действай. Другото, за което се сещам, да говориш с частен детектив, да му разкажеш цялата ситуация, той също може да ти даде съвет. Положението не е за подценяване, имаш си работа с психопат, който може да навреди както на теб, така и на мъжа ти. Разбирам, че ти е трудно да споделиш с мъжа си, когато се опитвате да закрепите връзката си, но също не е лошо да събереш сили и да му разкажеш всичко. Независимо от реакцията на съпруга ти, важно е да се сподели, защото изпълненията на онзи може да ескалират.

# 99
Другият път на някое публично място му се развикай да спре да те преследва и че отиваш в полицията. И после отиваш при кварталния веднага и подаваш жалба. Гледай мястото да е някое на което има хора, които работят там всеки ден, примерно квартално пазарче и ще ви чуят. И гледай да не изглеждаш като откачалка, която напада с обвинения нищо неподозиращ човек. Колкото за мъжа ти, не знам дали осъзнаваш, но ти такъв нямаш иначе тая тема нямаше да я има.

# 100
  • Great Britain
Като се закачи за него толкова бързо както си написала в първия пост , сега ще си стоиш закачена.Не съм чела цялата тема.Закачила  се била.Ето имаш закачалка.Преди да се закачиш не попита ли за съвети .

# 101
Като се закачи за него толкова бързо както си написала в първия пост , сега ще си стоиш закачена.Не съм чела цялата тема.Закачила  се била.Ето имаш закачалка.Преди да се закачиш не попита ли за съвети .

Не е като да не се случва с внимателни, нали?
Бързо, бавно..никой не е застрахован! Въпроса е как да реагираш!
Радвай се, че на теб не се е случвало!
Вменяването на вина..не помага, напротив..

# 102
  • Great Britain

Не е като да не се случва с внимателни, нали?
Бързо, бавно..никой не е застрахован! Въпроса е как да реагираш!
Радвай се, че на теб не се е случвало!
Вменяването на вина..не помага, напротив..
Закачих се за него много бързо /цитирам/ звучи отвратително.Защо се закачи? Не е лошо малко да се мисли предварително.Едва ли закачането е било от любов.Вина не вменявам на непозната. Съжалявам.

# 103
Авторке, сериозно: държиш ли на връзката със сегашния си мъж? Той мъж ли е изобщо, за да не може да те изслуша, камо ли да те защити? Изоставена да се страхува сам-сама, това на нищо не прилича. Ей сега иди при него, право куме, та в очи и ако ще си ходи, прав му път, ако не става за глава на семейство.

Подкрепям напълно жалбите в полицията, но вземи присърце съвета на Аида, тя знае за какво пише.

А че от полицията  се опитват да уговарят жертвите на престъпления да не подават жалби, това съм го изпитала на собствен гръб, когато ни разбиха дома. Оказва се, че такива жалби им развалят показателите.

Разбирам те напълно, че се боиш от агресия, но този човек до момента се изявява само като досадник. Време е да се възпротивиш и да престане да си разиграва коня.

# 104
Това ми направи впечатление и на мен. За новоразделена двойка, с дете, предшестващи проблеми в семейството и т.н. е доста рисковано да се закачиш бързичко за непознат. Надявам се авторката да успее да преодолее вътрешните си страхове и бариери и да вземе по-решителни мерки за разрешаване на … ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт