Преследвач

• 15 150
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
Като се закачи за него толкова бързо както си написала в първия пост , сега ще си стоиш закачена.Не съм чела цялата тема.Закачила  се била.Ето имаш закачалка.Преди да се закачиш не попита ли за съвети .

Не е като да не се случва с внимателни, нали?
Бързо, бавно..никой не е застрахован! Въпроса е как да реагираш!
Радвай се, че на теб не се е случвало!
Вменяването на вина..не помага, напротив..
Закачих се за него много бързо /цитирам/ звучи отвратително.Защо се закачи? Не е лошо малко да се мисли предварително.Едва ли закачането е било от любов.Вина не вменявам на непозната. Съжалявам.

На теб ти звучи отвратително, иначе се случва често!
И води до любов!
Сега, как ти я разбираш любовта е друг въпрос.
Той и господина в темата си я приема по свой начин!

# 106
  • Great Britain
Скрит текст:
Като се закачи за него толкова бързо както си написала в първия пост , сега ще си стоиш закачена.Не съм чела цялата тема.Закачила  се била.Ето имаш закачалка.Преди да се закачиш не попита ли за съвети .

Не е като да не се случва с внимателни, нали?
Бързо, бавно..никой не е застрахован! Въпроса е как да реагираш!
Радвай се, че на теб не се е случвало!
Вменяването на вина..не помага, напротив..
Закачих се за него много бързо /цитирам/ звучи отвратително.Защо се закачи? Не е лошо малко да се мисли предварително.Едва ли закачането е било от любов.Вина не вменявам на непозната. Съжалявам.

На теб ти звучи отвратително, иначе се случва често!
И води до любов!
Сега, как ти я разбираш любовта е друг въпрос.
Той и господина в темата си я приема по свой начин!
Като води до любов закачането що няма любов а бързичко се е стигнало до откачане.Ако беше написано : влюбих се в мъж и така нататък съвсем друго звучи.Откачила се от  мъжа си закачила се за някакъв си ,откачила се от някакъвси и отново се закачила за мъжа си.Чудничко.

# 107
Ами ако не си влюбчив?
В манастир ли да ходиш?
И нямаш ли право на лично пространство и карй в отношенията?
И ако си се влюбил и разлюбил, повече права ли имаш? По-малко ли си виновен за допуснатото?!

# 108
  • Варна
Между другото, такива нестабилни психически хора могат да се залепят и да преследват дори и без да е имало някаква афера. Така че авторката вина няма, че е опитала да продължи напред след раздялата.

# 109
Всяка жена може да попадне в подобна  ситуация. В началото е било ново, тръпка, шанс за нещо, в последствие разбираш, че си в главната роля на психотрилър.
Това са неща, които няма как да предвидиш с непознат.

# 110
  • Great Britain
Ами ако не си влюбчив?
В манастир ли да ходиш?
И нямаш ли право на лично пространство и карй в отношенията?
И ако си се влюбил и разлюбил, повече права ли имаш? По-малко ли си виновен за допуснатото?!

Лично пространство - да.Но не и с първия срещнат.Ей така за спорта. По добре сама от колкото зле придружена.

# 111
По прочетеното..Той не е агресор, напротив.
Той е онова, в което се влюбват жените..внимание.
И после като се усетиш, вече е късно.
Та поне дай рецепта..как да се предпазим от грешки.

# 112
Авторке, прочетох темата за баща ти:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1338789
Не съм психолог, но вероятно заради семейството си имаш очевиден проблем. Чак яд ме хваща, като чета тези неща. И майка Тереза не би била толкова търпелива към явни гадняри.
Дано се справиш.

# 113
Някои от назидаващите в тази тема явно смятат, че те са прекалено умни, за да им се случи това на тях и държат да обяснят на авторката как сама си е виновна. Забележително самочувствие, което обикновено притежават хейтърите или лишените от житейски опит.

# 114
  • Тра-ла-ла
Февър, не, в семейството ми (сегашното) няма насилие. Но съм дете от семейство с насилие. Дълго го работих в терапия в годините. Знам и защо съм така "мека".
Предполагам, че усещаш личния си прогрес през годините работа с терапевт....обаче изглежда все едно не си успяла да отработиш това да не се държиш като жертва и да не се свиваш и примиряваш. Ти дори нямаш смелост да говориш с мъжа си и даваш назаден от реакциите му...

# 115
Пробвай има разни фондации като Анимус - помагат на хора с твоите проблеми. Може да те спасят от преследвача. Жена ми ходеше на стаж в Анимус - там май имат защитено жилище. Може да живееш там. Като цяло предлагат правна помощ и всяква друга, включително психологична.

# 116
  • София
Лично пространство - да.Но не и с първия срещнат.Ей така за спорта. По добре сама от колкото зле придружена.
Айде, айде, тези общи лафове се говорят след като жената дълго време е била придружена, хубаво или лошо. Или ако няма кандидати за придружител.
Хора, които са били сами наистина дълго, казват, че самотата е смазваща.  А тя не е престаряла, доколкото разбирам, за да махне с ръка и изобщо да загърби мъжете. Принцът не се появява от нищото просто така, без грам усилие или интерес.
Авторката вероятно в брака си се е чувствала самотна (тя сама казва, че мъжът й не е от проявяващите чувства) и е нормално да се привърже към противоположен човек, докато не си покаже рогата. Нито знаем дали онзи лепката е първият срещнат, това са свободни съчинения.
Сирената имаше една теория за шит тест, обаче този сам си е показал дефицитите, без да го предизвикват.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 10:41 от Cuckoo

# 117
  • София
Анимус помагат на жертви на домашно насилие и защитеното жилище ги пази от мъжете им. В случая няма как да приемат и нея, и детето, и мъжа й. Как точно ще заведе там мъжа си, който дори не вярва за преследването и явно мисли, че тя страда от някаква параноя?

# 118
  • София
Няма абсолютно никакво значение авторката какво е имала с този мъж. На мен ми се лепна един, с когото никога не сме имали връзка, даже бегло познанство е силно казано, и години не спира да пише. На ненормалните не им трябва причина, нито дори повод.

# 119
Лъвица, така е, ненормалните нямат спирачка. На мен някакъв ми звънеше от скрит номер в продължение на година в 2, 3, 4 сутринта и като вдигнех само ми дишаше/стенеше тежко в рамките на 15 секунди и затваряше. Блокирах повиквания от скрити номера, подадох жалба в полицията, които естествено нищо не могат да направят и за щастие обажданията с годините поразредяха.. Но психопати всякакви!

Общи условия

Активация на акаунт