Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 83

• 51 796
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Имам въпрос, понеже нещо много се обърках.
На 22ри ден от цикъла започнах ИКСИ по дълъг протокол. Изписаха ми 12 инжекции и ми казаха на 12тия ден да отида на преглед и, ако всичко е наред, започваме стимулация. Днес ми беше шестата инжекция и току-що ми дойде. И сега се чудя какво се случва. Навсякъде чета, че стимулацията започва от 2-3 ден на цикъла,а мен ме викат чак след 6 дни... Възможно ли е изобщо подобна процедура?

# 226
  • София
2 ден е за къс протокол. При дълъг е различна схемата и при двата имат успехи момичетата. Лекарите преценяват кой е по-удачният.

# 227
2 ден е за къс протокол. При дълъг е различна схемата и при двата имат успехи момичетата. Лекарите преценяват кой е по-удачният.

Не, не. Не ме разбра.
Доколкото се информирах, и при къс, и при дълъг стимулацията започва на 2-3 ден от цикъла. Възможно ли е да започне по друго време?

# 228
На 22ри ден от цикъла започнах ИКСИ по дълъг протокол. Изписаха ми 12 инжекции и ми казаха на 12тия ден да отида на преглед и, ако всичко е наред, започваме стимулация. Днес ми беше шестата инжекция и току-що ми дойде. И сега се чудя какво се случва. Навсякъде чета, че стимулацията започва от 2-3 ден на цикъла,а мен ме викат чак след 6 дни... Възможно ли е изобщо подобна процедура?

Здравей,
при дълъг протокол не е задължително стимулацията да започне на 2-3 ден. Яйчниците са "блокирани" и може и повече време да се изчака, това се преценява от лекаря. Все пак, може би е добре да информираш лекаря си, че е започнал нов цикъл.

# 229
хора с перфектна проводимост на тръбите правят инвитро, или ИКСИ

има много хора, които започват с неизяснен стерилитет,  всичко им е ок, но след 4 инсеминации, се стига в крайна сметка до ивитро и при тях

вие от колко години правите естествени опити?.... ако вече няколко месеца нищо не става и са ти казали , че си за инвитро, според мен няма смисъл да губиш време и да рискуваш извънматочна бременност

може да се консултираш и с друг репродуктивен лекар за второ мнение и да прецените как да процедирате

Здравейте на всички знам че не е по темата,но може някой да знае.
Направих си цветна снимка на която резултатите са дясна тръба нагъната пропуска при високо налягане а лява тръба нагъната пропуска слабо при високо налягане може ли за съвет имаме ли шанс по естествения начин или трябва инвитро.
Благодаря ви предварително

Обикновенно за дълъг протокол викат между 20 и 25 ден от цикъла, за къс протокол викат на 2-3 ден от цикъла.

Най-добре на следващия прелед, питай как ще процедирате, възможно е този месец да няма стимулация и пункция, а може както и други пишат стимулацията да почне по-късно...

# 230
Благодаря! Ще звънна все пак утре да питам,но като се замисля наистина има логика, че няма холямо значение на кой ден се започва, ако хормоните ми са занулени.

# 231
Направих си цветна снимка на която резултатите са дясна тръба нагъната пропуска при високо налягане а лява тръба нагъната пропуска слабо при високо налягане може ли за съвет имаме ли шанс по естествения начин или трябва инвитро.
Здравейте! Аз бях с две запушени тръби ( пропускат малко при високо налягане) , направихме лапороскопия и отстраниха сраствания. Ние правим опити от 4години , за две от които със сигурност съм била с много лоши тръби - никога не съм забременявала ( знам го , защото съм от лудите дето всеки месец пускат кръвен ). От клиниката ни дадоха един месец опит ( което според мен е малко , когато уж проблем е отстранен)  и следващият ако искаме да започваме процедура .

# 232
Аз съм с нагъната лява, която беше запушена и пропусна при високо налягане, но дясна тръба не се виждаше. Доста по-сложен случай, в крайна сметка се оказа, че съм с еднорога матка. Ако пробвате от повече време може би е добре да се ориентирате към инвитро. Ако се притеснявате потърсете мнението на втори репродуктивен специалист. Доста четох по темата тогава и дори да се премахнат срастванията, това е краткотрайно решение и ще се появят отново. А шансовете за извънматочна бременност са много големи и ако се случи мисля, че се премахва тръбата и възстановяването е по-дълго. Лично за мен не е оправдан риска, особено ако диагнозата ви е тубарен фактор и може да минете по държавния фонд за финансиране.

# 233
Здравейте, направихме нужните изследвания преди процедура Инвитро/ИКСИ и се оказа, че в еякулата на мъжа ми има Ешерихия коли. Дали има опасност да ни стопират процедурата? Ние сме преди пункция. Благодаря предварително на всички.

# 234
При мен също беше дълъг протокол с декапептил, и ми дойде по рано. Обадих им се, но ми казаха да си продължавам декапептила до уговорения ден независимо от това кога е започнало кървенето. При дълъг протокол нямало значение това понеже заради даун регулацията яйчниците няма да заработят преди същинската стимулация.

# 235
След дълго чудене дали зацапването се брои за първи ден(моят вчера) днес бях на лекар и ми биха първата инжекция за стимулация

# 236
За ешерихия коли се обади на доктора си и го попитай вместо да се чудиш и гадаеш.
Относно запушените тръби и естествено забременяване.. Може да стане за два месеца, но може да попаднеш в ситуация месеци да гледаш овулация, да правиш тестове, да пиеш добавки, витамини и да се тормозиш. Инвитрото не е нещо което е толкова тежко и сложно, зависи от организма. Всичко зависи и колко скоро искаш да се случат нещата, на колко си и твоята психика. Дори и да го отричаш, може нещата с инвитро да се случат доста бързо, докато ако опитваш естествено може да няма резултат дълго време или по лошо-извънматочна. Двойки с неизяснен стерилитет също са се страхували да започнат инвитро но се е получило много по бързо отколкото ако са се опитвали по естествен път.

# 237
  • София
Мен въпреки че не ми минават по план нещата и изпаднах в крайни ситуации като хиперстимулацията, която не е честа, пак се радвам, че почнахме. Повече ме убиваш нищоправенето и минаването на месец след месец. А и повечето нямат такива проблеми, момичетата, с които бях на пункция, казаха, че нищо не са усетили от стимулирането.

Ако се завърши с добър резултат, всичко ще си е заслужавало. 😊

# 238
Лошото е че в днешно време хора които идея си нямат и не са запознати с инвитрото се изказват негативно и дават оценки на база предположения. Така други които имат нужда не са го проучили и затова са скептични. Да, може да се окаже процедура която е уморителна, скъпа, трябва човек да е зареден с търпение, нерви и оптимизъм, но всичко е с кауза и стъпка напред.

# 239
Момичета, на мойта колежка й предстои 4та стимулация по дълъг протокол като лекаря първо й беше изписал противозачатъчни от 2ри ден на предишния МЦ,после й сложи блок инжекцията на 16 ден и след още 17 дни на преглед,който беше вчера... и й е казал че има само 6 фоликула, щели да изчакат седмица понеже е пила противозачатъчни до неделя и може затова,та се надява да излязат още фоликули... Въпроса ми е има ли някоя от вас с подобна схема, има ли шанс да станат повече фоликули и ако останат само 6 дали няма да се отложи стимулацията и какво се случва като има блок инжекция.. ?Чака да се отблокира и нова стимулация или?

Общи условия

Активация на акаунт