Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 54

• 30 169
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • Столичанин ама не в повече :D
По шкафовете намерих сума ти шоколади, но всичките млечни ☹☹🥵. Няма да си ги причиня.

Аз се замислям за едноседмичен пост 🥳. В края на месеца ще качвам кантара от мазето. Ако почна утре, мога да свърша към 14-16.08, да се стабилизирам 2 седмици и така да покаже точно. Обаче какво ще правя боклуците от фризера? Повечето съседи ги няма през август.

jerami, какво целиш със сегашния режим? В смисъл кила, инсулин или КЗ? За депресията - вит Д в темата 🌞, червено винце в реала 🍷🍷. Отивам и аз да боря депресия с 🚬🚬🚬🚬🚬🚬🚬.
Ами аз по принцип си ги правя трите големи поста (е тея летните почнах от миналата година), д-то съм го спрял, щото мисля да правя изследвания, винцето не ми действа така, а по-скоро усилва настроенията ми, примерно оня ден ми беше хубаво и като пийнах ми стана още по-хубаво, днеска ако изпия ще ми стане още по-кофти иначе когато съм на растително хранене винаги слабея и това е целта (на месен режим не, но може би защото изяждам повечко месо), че след ковида храненето ми се влоши и съответно трупнах килца, от които половината вече ги свалих, но има още толкова и мисля за около месец да съм свалил и тях.
Депресия в разгара на лятото не мога да си представя. Пречистване на организма обаче е неотложно особено след ваканция. Обмислям го вече, но този път вероятно ще е на зелени смутита.
За любовните депресии няма сезони. Simple Smile в общи линии днеска си мисля, че вместо да давам пари за книги за здравословно хранене е трябвало да ги дам за сборници със съвети на любовни гурута. Smile
Абе то и червеното винце повече върви през студените сезони, ако е там въпросът Grinning
Невена, не ти е лесно щом и фризера ти пълнят с щуротии... и не говоря само за размразяване, за него има решение - купува се no frost машина и си гледаш само в твоето си чекмедже а другите да се оправят Grinning
Скрит текст:
При мен положението е вече за смях... някои хора са си скрили пакет малки шоколадчета тип Сникърс и подобни, от Лидл. В гардероба при дрехите, уж скрити... понеже направих забележка да престанат да ми предлагат и на мен, чух около 130 пъти Sorry! и вече си измъква по едно и тича да си го яде в друга стая, да не е пред мен Joy Правя се че не забелязвам де, усилията са трогателни, а и разкайването беше искрено. Какво да го правя... освен да го пратя да меси голяма купа кайма за кюфтета за утре, да не си мисли за глупости Joy
Аз мислех, че си в габрово, па ти викали сори? Simple Smile иначе тея малки шоколадчета са много коварно нещо, щот не бях ял млечни месеци и миналата седмица, един приятел ми подава някакви малки блокчета вика от испания са, е тогава не удържах фронта Laughing
Джереми, как успяваш да караш на домати и краставици? Мале, аз ще гризна вратата на хладилника, ако ям само това.
И да задам един въпрос за водата аз, тъй като някои казват а и съм чела, че не трябва да се пие по време на хранене и до 2 часа след. Аз по време на ядене не пия нищо, щото ми разваля вкуса на яденето, ама като се нахрани искам да изпия голяма чаша вода, но се въздържам поне 30 минути. Вие как процедирате с водата?
Ами нали някои хора като са депресирани скачат на безконтролно хранене, е при мен е обратното Simple Smile просто сега не ми се яде друго. Инак относно водата не е добре да се пие по време на ядене или малко след ядене, защото в крайна сметка разрежда стомашните сокове.
п.с. бе всички си снимат яденето я и аз да го направя Yum

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 21:57 от jerami

# 316
  • Paris, France
Пия вода като съм жадна. По време и след хранене не пия нищо. Майка готви много солено и като съм при нея и нощем ставам да пия вода.

Ако съм жадна, след хранене, обаче, си пия вода като поп. Все едно съм яла супа 😇. Иначе jerami прав за стомашните сокове, особено с възрастта.

Нищо не ми се яде днес. Нищо. Като съм сама никак не ми се яде. По-добре, де. Аз мога да рупам домати и краставици по цял ден и си ме засищат. Ей сега си изядох салатката, но освен морков, добавих и люта чушка. От десетте маслини, които са доста солени, лука и лютата чушка сега ми се пие вода. Ами ще пия. Сол не съм слагала.

jerami, а дълги, гладни пости за автофагия правиш ли? Или само като искаш да отслабнеш?

Аз ако се сбабичосах. Пости на зеленчуци ще ми дойдат добре, мисля. Днес ходих до пазара за риба и магданоз, уж, ама рибните щандове затворени. Обаче пък разпродаваха домати, тиквички, моркови по евро килото. Заредих се с по 2 кила домати и моркови, взех и 2 кила зелени чушки, че бяха 2 кила за 3€. Купих омекотители, препарати за пране и само аз си знам как ги домъкнах. Не взех количка, че нали уж само риба и магданоз ще купувам. Като ида с количката - празно. Като ида с две торби, намирам неща, дето ми трябват всичките.

Сега е идеално за разходка, ама като ме мързи, ко прайм? Освен да изляза като се стъмни?

# 317
jerami,  горе главата! Всичко, което ни се случва е за добро!  Green Heart

# 318
Аз съм в Габрово, ама другарчето ми е от място дето казват Сори ако ще и в масата да се блъснат, та не ми е скучно Grinning
Те наистина са малки, някакви мини имитации на Сникърс, някакво кокосово има и де да знам още на какво, аз като оригиналните не знам наизуст. Излъгах се няколко пъти да пробвам, ама са ужасно сладки пък нищо че са по две хапки, не ги ща. После поне 2-3 часа да ми е сладко в устата, това не е нормална захар и сладост даже, то ужас. Той си ги яде чат-пат, просто се впечатлява аз как не ям и му е супер гузно ако реши че той ме е подвел да ям "грешна" храна. Възпитавам го и него да яде повече кюфтета и по-малко глупости Grinning

Невена, на салата с маслини и аз не слагам сол, не че ям безсолно по принцип ама някакси не търся, вкусна си е и така. Разходките ми точно вечер по хладното се случват, денем само при нужда и набързо че не е хубаво навън повечето дни.

# 319
Пия вода като съм жадна. По време и след хранене не пия нищо. Майка готви много солено и като съм при нея и нощем ставам да пия вода.

Ако съм жадна, след хранене, обаче, си пия вода като поп. Все едно съм яла супа 😇. Иначе jerami прав за стомашните сокове, особено с възрастта.

Нищо не ми се яде днес. Нищо. Като съм сама никак не ми се яде. По-добре, де. Аз мога да рупам домати и краставици по цял ден и си ме засищат. Ей сега си изядох салатката, но освен морков, добавих и люта чушка. От десетте маслини, които са доста солени, лука и лютата чушка сега ми се пие вода. Ами ще пия. Сол не съм слагала.

jerami, а дълги, гладни пости за автофагия правиш ли? Или само като искаш да отслабнеш?

Аз ако се сбабичосах. Пости на зеленчуци ще ми дойдат добре, мисля. Днес ходих до пазара за риба и магданоз, уж, ама рибните щандове затворени. Обаче пък разпродаваха домати, тиквички, моркови по евро килото. Заредих се с по 2 кила домати и моркови, взех и 2 кила зелени чушки, че бяха 2 кила за 3€. Купих омекотители, препарати за пране и само аз си знам как ги домъкнах. Не взех количка, че нали уж само риба и магданоз ще купувам. Като ида с количката - празно. Като ида с две торби, намирам неща, дето ми трябват всичките.

Сега е идеално за разходка, ама като ме мързи, ко прайм? Освен да изляза като се стъмни?
Преди години съм правил, но не за отслабване а именно за автофагия, Simple Smile но дълги сам не смея, а в бг има закон, който ограничава гладуванията в лечебни заведения до 7 дни, но сама си запозната, че за да има наистина сериозен ефект са нужни около 20, а и заради щж в общи линии когато съм правил еднодневни в тея дни фактически друго освен лежане в леглото е практически невъзможно. Най-много съм отслабвал на няколкомесечно wfpbd.
Аз па по тъмно не обичам да се разхождам, обичам през деня под дърветата в парка е перфе. Simple Smile
jerami,  горе главата! Всичко, което ни се случва е за добро!  Green Heart
Дано да си права. Hug Ама е тегаво, за пръв път от поне 17 години сънувах определен човек и съм отвикнал от тея неволи (разбира се непрестанното мислене за нея не го споменавам).
Аз съм в Габрово, ама другарчето ми е от място дето казват Сори ако ще и в масата да се блъснат, та не ми е скучно Grinning
Те наистина са малки, някакви мини имитации на Сникърс, някакво кокосово има и де да знам още на какво, аз като оригиналните не знам наизуст. Излъгах се няколко пъти да пробвам, ама са ужасно сладки пък нищо че са по две хапки, не ги ща. После поне 2-3 часа да ми е сладко в устата, това не е нормална захар и сладост даже, то ужас. Той си ги яде чат-пат, просто се впечатлява аз как не ям и му е супер гузно ако реши че той ме е подвел да ям "грешна" храна. Възпитавам го и него да яде повече кюфтета и по-малко глупости Grinning

Невена, на салата с маслини и аз не слагам сол, не че ям безсолно по принцип ама някакси не търся, вкусна си е и така. Разходките ми точно вечер по хладното се случват, денем само при нужда и набързо че не е хубаво навън повечето дни.
Аз се сещам, че в бг има едни такива малки които се продават в пакетче, та щом си в бг би трябвало да са те, но много отдавна не съм ял такива неща за да знам дали има разлика с големите блокчета. Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 авг 2022, 22:51 от jerami

# 320
Хич не ти трябват, боклучки са си от всякъде. Не че не са сполучлива имитация според по-големите ценители край мен, просто и оригиналите им толкова стават за ядене. Е, имат едно предимство - малки са Grinning Но с него върви недостатъкът че са по цял пакет, а не единични.
Минават ми и на мен идеи да си заплюя поне един ден в седмицата за фаст, а по-натътък и два евентуално. Правила съм го много пъти обаче спорадично, както дойде и когато ми дойде муза. Може в две поредни седмици, а може и много време да мине между такива фастове. Несериозна работа е това моето. За по-дълги като че ли само чета и клатя глава, нещо не се навивам за 2-3 дена и нагоре.

# 321
Ами мен ми се е случвало макс 3 дни, но при някакво разболяване, а относно фастовете аз първоначално пробвах точно един ден в седмицата, но след това, не знам откъде точно ми попадна информацията и почнах да разучавам гладуванията на 11 ден след пълнолуние и новолуние наречени екадаши и това, което си спомням е, че като че ли по-лесно се издържахва в сравнение с тези в точно определен ден. Simple Smile

# 322
моята цел е да успея 5 поредни дни да постя..успявала съм 3 и въобще не ми се ядеше, имах много енергия и бях 6, реално можех още.. спрях май от страх Sweat Smile то смешно звучи ..
автофагия целя и аз, ама 20 дена не бих посмяла при положение че работя, дребосъци около мен, трябва си за това пълно спокойствие ...

# 323
  • Paris, France
Какъв е тоя закон за гладуване до 7 дена в лечебно заведение? Ако трябва да гладуваш 3 месеца те изписват за ден на всеки 7 дена и те приемат пак или какво? А защо не гладуват в къщи?

Автофагия има и без пълен глад, стига да има периоди на пълен глад. Много хора се подмладяват с 20 и 30 години като отслабнат. Не, че са постили, ами като ядат малко, имат периоди на глад и автофагия.

Веднъж правих ниржала екадаши пост. Чувството е неповторимо.

# 324
Невена, доколкото видях, пълнолунието е на 12.08., не на 11.08.?🤔 Аз ще постя, само течности (така се пристрастих към кефира, че ще ми е малко трудно без, но...).🙂
Джерами, надявам се да ти отмине бързо депресивното настроение!🤗 За храната- по много семпъл начин я приготвям напоследък (не че не е вкусна белтъчната част, но не е и уау, почти без подправки е), а зеленчуковите гарнитури са ми особено любими- морковите на ленти стават като чипс, хрупкави, зелен боб също много обичам. Тази вечер вечерях бъркани яйца и остатъка от зеления боб (това другото са тиквички, но не ги изядох, че много безсолни и блудкави ми бяха).

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 16:16 от dolce miele

# 325
Какъв е тоя закон за гладуване до 7 дена в лечебно заведение? Ако трябва да гладуваш 3 месеца те изписват за ден на всеки 7 дена и те приемат пак или какво? А защо не гладуват в къщи?

Автофагия има и без пълен глад, стига да има периоди на пълен глад. Много хора се подмладяват с 20 и 30 години като отслабнат. Не, че са постили, ами като ядат малко, имат периоди на глад и автофагия.

Веднъж правих ниржала екадаши пост. Чувството е неповторимо.
Ами трябва да се прекратява на седмия ден, тоест трябва да има ден почивка за да може след това да се продължи с други 7 дни, но дефакто по тоя начин лечебния процес спира, вече за гладуване вкъщи никой не може да ти каже нищо, ама мен ме е страх, всъщност един единствен път съм правил сухо 24 часово гладуване и 6 години по-късно още ми държи сериозна влага, защото лечебната криза беше прекалено силна.
Невена, доколкото видях, пълнолунието е на 12.08., не на 11.08.?🤔 Аз ще постя, само течности (така се пристрастих към кефира, че ще ми е малко трудно без, но...).🙂
Джерами, надявам се да ти отмине бързо депресивното настроение!🤗 За храната- по много семпъл начин я приготвям напоследък (не че не е вкусна белтъчната част, но не е и уау, почти без подправки е), а зеленчуковите гарнитури са ми особени любими- морковите на ленти стават като чипс, хрупкави, зелен боб също много обичам. Тази вечер вечерях бъркани яйца и остатъка от зеления боб (това другото са тиквички, но не ги изядох, че много безсолни и блудкави ми бяха).

Благодаря ти. Hug

# 326
Nevena,  какво представлява ''ниржала екадаши пост''' ?
Силно вярвам в силата на постите, много хубаво нещо са.

# 327
Здравейте, преди 10 дни счупих крак - глезен. 2 месеца не трябва да стъпвам на него. После ще ходя за махане на пирон, след година на планка.
Подозирам участие на ниския вит. Д в картинката, в потрес съм. И високия кортизол също. Не мога и да излизам, добре, че ендото ми прави онлайн консултации, веднага записвам и ще коментираме последните изследвания + новия случай. Имаше жена с остеопороза с почти същия проблем в болницата, а ниският вит. Д и високият кортизол са директно свързани с остеопорозата. Ще правя пълни изследвания, но след 2 месеца, засега ще чета само и ще се консултирам с ендото. Остеопорозата е метаболитно заболяване.

Минавам на стриктен режим заради залежаването. Към описаното в първи пост мисля да добавя само бобови /да речем веднъж седмично, заради растителния протеин/ и плодове заради сезона /така или иначе не ги обичам много, не ги ям често/.

Вчера ядох малини. През седмицата 2 праскови и 2 резенчета (малки) пъпеш, това ми е за около 9 дни. Не повече от 200 грама на ден. Възобновявам зелениите, специално спанака, че бях ги поспряла за известно време /омръзнаха ми/. Ще наблягам и на алкалните храни. Изобщо много още четене ме чака.

Вчера менюто беше салата спанак и малко домат с лимон, зехтин и сусамено семе и сирене и няколко яйца. 2-ро хранене 2 големи сьомгови коремчета /от Берзьозковите/, вечеря 1 пълнена чушка /с много малко кафяв ориз/ и патладжан с доматен сос, 2 парченца черен шоколад и малините.

Днес ще бъде пак салата, пълнена чушка и патладжан с доматен сос + пилешка супа, че много ми се е прияла, вероятно отново малко черен шоколад и малините Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 авг 2022, 09:50 от Минерва

# 328
Ухх, определено не е това начинът да се спре човек вкъщи... Дано се възстановиш бързо и напълно, ще мине и това и ще се върнеш в релси полека-лека като се и раздвижиш.
За остеопороза освен очевидния витамин Д май съм мяркала и на нисък Б12 намеса, то какво ли не обърква и тоя витамин като няма. Бях си изтеглила някаква книга за дефицита на Б12, ама толкова да не можа да ме грабне с начина по който беше писана, че не я и довърших тогава. Ама това съм го запомнила като евентуален проблем, освен неврологичните и прочие.
Намилам на майка ми постоянно за тия два витамина ама тя все забравила и тях да иска... а пък то зорът е като при мен - веднъж като намерят вена да вземат кръв, че то не се знае кога ще успеят пак и при нея. И си я мисля, че не е вече толкова млада, не ще поне по някоя там капка Вигантол да взема на ден, пък дори и малко да е. С някой си говорила, казали че то се взема по 1-2 капки, можело да предозира... за бой са направо.

# 329
Минерва, много съжалявам за травмата ти . Как си го причини, ако е удобно да ми отговориш.
Аз съм си на години и много се плаша от такива битови инциденти. Като ходя на спорт, внимавам за всичко, а и ставаме чупливи с годините.

Последните ти изследвания бяха хубави, с много бърз успех беше при теб. Дано задържиш резултатите, сега поне ще имаш време да мислиш каква по -чиста храна да си сготвиш.

Момичета, излязоха ми резултатите за чревните, всичко е негатив.
Сега ще пускам отделно и за хеликобактера, но нещо много се скапах тези дни с двойната диета. Не зная защо се напъвам по втората на кардиоложката да смъкна холестерола до края на месеца, тази жена как си го представя това, не знам. Аз в тези стойности си го отглеждам от поне 10 години. Хем тя каза, че е наследствено , да , така е. Майка ми е над 80 годни, тя го има, пък да си ми е жива и здрава жената да ме радва още дълги години, живее си с него. Храни се умерено, но и хляб си хапва, ии плодове, пък и тя на моите години вдигна захарта.
Нали съм послушна, от три дни се мъча да намаля кафето и съм като парцал, ям нискомаслено и съм постоянно гладна, няма да я бъде тази работа ми се струва. Е сега дойдох в офиса и си пуснах двойно кафе, не стават тези ми напъни просто.
Вчера обядвах авокадо, броколи със сметана и риба, добре беше до снощи.
Снощи дробчета в мултикукъра с лук и гъби, ама с малко мазнина, ейййй, освирепях около 12, та една купичка йогурт с боровинки и едно парче / ок. 100 грама/  кашкавал мушнах. А тя ми забрани сол и сирена и кашкавали, сметани и т.н.
Просто се чудя вече дали да не тегля една. И без друго до края на месеца не виждам как ще стане номерът да ми се изчегърта холестерола от съдовете.
Вие какво мислите ?

Долче, възможно е и от вируса да е било , не знам вече.
Покрай магнезия трайно си се събуждам с кз 5, 2 , дори след снощните ми късни яденици и боровинковци с йогурт.
Та съм обнадеждена за ир, ще видим. Но с тая кардиоложка Weary
Глад и страдание само.

Общи условия

Активация на акаунт