Домакини 83/ Да уморим жегата с коктейли

• 52 019
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Докараха багажа….. 🤪🤪🤪

# 136
  • София
Лейди,  радвам се,  че сте се прибрали благополучно!
Бастунът утре няма да го има,  гаранция.  Предполагам краката са ти отекли.  Сега почивай.

Мими от вчера се е записала на индивидуални онлайн интензивни уроци по английски за сертификат Ielts. Правили са пробен тест,  дала е резултат 7 от 9. Преди да почне уроците. За университета и трябва 6.5. Тъй че се надявам да е ок.

Другата седмица сме в едно село до Златоград за 3 нощувки.  Хрумна ми да скокнем до Гърция единия ден.  Има КПП там,  няма никакво движение.  Четох,  че има 7км бая завои, но нищо страшно.
Някоя от вас ходила ли е?

Смърфи,  действай сега!

# 137
Смърфи, най- накрая.
Ма ко, притесни ме. Какъв махмурлук при твоето главоболие? Simple Smile
Браво на Мими!
Лейди, запази си бастуна и кажи на Кратун да не те ядосва, чеееее.....

# 138
  • София
Здравейте, момичета!

Фло, гордеем се с твоето внуче! Браво на Катето!

Честит имен ден тук на патерици! Вале, на твоята Мария особено - голям талант!

Калинче, съжалявам, че не можахме да се видим, но се радвам, че си се
прибрала по живо по здраво! Един ден ще се видим Simple Smile Оздравявай.

Аз 10-на дена скъсах се от всякакви неща - 2 пъти ходихме на риба, един ден в ловната дружинка стреляхме, бяхме на ресторант, на планина, на Рилски манастир - к'во ли не хахахах. Сега смятам 10 дена ама нищо няма да правя.

В петък ще имам дабъл рожден ден, ако някой спомня - имам свекър и син с 3-те еднакви имена и рождената дата.

Та Петър младши, понеже се занимава с графичен дизайн и други работи, трябва му як компютър. Аз нищичко не разбирам. На 2-те места в плесио и още на едно място имало толкова заспали служители, които или не си знаят работа или ги мързи да продават. Имам спомен, че сред нас има момичета, които разбират в компютъри - искам помощ. От това, което запомних - трябва да има поне 35 гб рам, 1 тб памет, много добра видеокарта, i7 процесор, ССД 532... Помагайте къде да се обърна или какво още препоръчате. Няма бързане. Но искам все пак от магазин, който няма да се затвори утре и гаранция да има. Каква марка... не знам.

Та това е.

# 139
Люска, такава конфигурация си я сглобяваш ти. Компонентите може да са различни марки.
Аз май повече няма да заспя.

# 140
Добро утро!

mariat какво заспиване оттук нататък.
Тъкмо сложих кафето.
Ladybird_ бързо възстановяване не е малко разстояниете, което сте изминали.
ма ко не е трудно, аз все от телефона качвам.
Смърфиетка сега остава да го оправиш.
Валенцето поздравления за Мими.

# 141
  • в сърцата на децата <3
Добро утро!
Люска, за компютър препоръчвам Изотсервиз. Намираш си с нужното дъно, видео и процесор, а паметта (основната, харда) задължително купуваш отделна и монтираш. Тази, с която идва машината, си я оставяш за втори хард. Примерно купуваш машината с 1ТВ HDD и купуваш допълнително 480/520 GB SSD - слагаш SSD-то да ти е основен с Win, а другия само да записва малки файлове. Скоростите са много различни при двете технологии и затова инсталационни файлове - само на SSD. Имат гаранция, която е по-дълга ако ти инсталират Windows, но аз не бих им платила за това нещо. Последните два, които купихме (настолния преди 2 години и лаптопа, който ми подари ММ за РД тази година) си ги инсталираме ние без проблем.

На мен пък ми пратили някакъв мейл от НАП, че имам подадена Декларация 7 и не била платена 🤔 Което няма как да е станало единствено здравни плащах юни и те са платени и отчетени още тогава. Ще звъня днес да видя какво съм омотала пак 🤦

# 142
Има ли вероятност да е за минал период, който не си платила?

# 143
  • в сърцата на децата <3
Ами аз юни платих всичко за 2 години назад и от тогава не съм внасяла нищо. Сега като веднъж съм ги платила, ще очакват всеки месец да ги плащам ли?

# 144
Вале, бравос на Мими! Сигурна съм, че я  чакат велики дела !
  Смърф, разопаковаш ли вече?
  Люска, аз нищо не разбирам от такива неща, но моят син си сглабя някакъв компютър в Жар компютърс , с уговорката , че познавам съпругата на тукашния им представител. Но не виждам какво пречи да вземат на всеки един парите и да свършат работа. Те имат и гаранционен сервиз.
  Ако се сещате, вчера измрънках за фризера, че е сдал багажа. Оказва се, че докато ни е нямало , синковеца е забравил вратата му отворена. И се е образувал голям леден блок някъде отзад. И прави някакви градуси и забива.
   Няма да ви казвам колко съм му бясна на това хлапе! При положение, че преди да тръгнем пак някой не беше затворил хубаво вратата и предупредих да се внимава. А бащата на "детето" само го защитава и ме обвинява ,че само се карам.Ааа не бе, швепс!
   Свързах се с гаранционното обслужване, хората и казаха какво да правя, надявам се днес да заработи нормално.
  Айде, оплаках се , вземам кафе и  квото ми се полага и си работя.
    Лейди??????
  Мако,отпразнувахте РД на съседа , а?

# 145
Да, Ангелче. Всеки месец се плащат за предходния.
Марулетка, да се отървете само с караниците и фризерът да си проработи. Сметката от техниците да я връчиш на синковеца.

# 146
Мари , с кеф бих му я връчила, ама хладилникът  е в гаранция. На Либхер ме напътстват по телефона къде и какво да видя и да направя, даже обаждането е на цената на един тел.разговор.
    Но мисля да му трия още малко сол на главата.

# 147
  • в сърцата на децата <3
За пореден път се убеждавам колко са готини от съпорта на НАП - звъннах, обясниха ми къде да вляза да проверя, не било проблем да ги плащам и на няколко месеца веднъж, но ще ми идват мейли.

# 148
Ако е на няколко месеца ще плащаш и лихви.

# 149
  • София
Здравейте, момичета!

Марулетка, Ангелчето - благодаря за инфата! Аз нищо не разбирам -
предадох всичко на ММ и на синковеца!

Днес купих всичко за тортата на рожденниците и утре юще я правя,
детето поиска най-лесната - бисквитената Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт