Отговори
# 1 665
Kopche,
Предявите иск към хотела за обезщетение, щом “има охрана”. Да не казвам, че може и нарочно камерата да не работи.
Аз съм от тези, дето си търсят правата до дупка. Тези пари лев по лев се вадят…
Голям мъж имаш обаче! Да е жив и здрав!
И аз много се радвам на моя. Как възмъжават децата…

# 1 666
  • София
Ако можех да работя изцяло дистанционно, щях да обиколя цяла Европа с кемпер. В никакъв случай нямаше да стоя на едно място.
За съжаление не мога, което не пречи да се налага да работя всеки ден от отпуските ми.
Явно, различно си представяш същинското понятие на хоум офис. Аз съм със стационарен компютър, който е само на лан. Тръгвам с оборудване на път аз. Спецификация на работата и изискване на работодателя. Беше под въпрос, изобщо да изнасяме работа извън офиса, в началото на пандемията, преди която нямах право на телефон в залата, дори. No phone and paper policy.
Имам уволнени колеги, които се бяха полакомили  да работят хоум офис от Гърция.
А и когато си хоум офис съобразяваш и с хоум офис и на партньора си. Тук сме с 3 компа, и този на сина ми.
Изискванията ми към локацията са базови. Басейн, условия за каране на колела, кухненско оборудване, места за развлечение наблизо...

Kopche,
Предявите иск към хотела за обезщетение, щом “има охрана”. Да не казвам, че може и нарочно камерата да не работи.
Аз съм от тези, дето си търсят правата до дупка. Тези пари лев по лев се вадят…
Голям мъж имаш обаче! Да е жив и здрав!
И аз много се радвам на моя. Как възмъжават децата…
Благодаря! Simple Smile
Да е жив и здрав, и да си печели, още по хубаво колело ще си купи!
Грешки всеки допуска, така се учим, за съжаление.

За иска -се съмнявам в успеха си. Повдигнах темата и ми беше казано, че за пръв път от 12 години се случва такова нещо! Не им вярвам....Unamused

# 1 667
Да е жив и здрав, и да си печели, още по хубаво колело ще си купи!
Точно така! Имаш много хубаво момче!
Аз само като си помисля колко пъти съм забравяла ключа в контакта на пърполетка... Но уви и тук се променят нещата и ще трябва да се уча отново да съм предпазлива.

# 1 668
  • някъде под слънцето...
kopche,
Съжалявам за инцидента, по принцип хотелите имат затраховка, която покрива подобни неща и би трябвяло да ти изплатят  обезщетение.
Би трябвало да може да се пусне в полицията и оплакване за подвеждаща реклама(надниса за 24 часово наблюдение).
Липсата на застраховка и подвеждащата реклама Две сериозни нарушения, които биха им стрували скъпичко, така че може и да се притяснят и да съдействат.

# 1 669
kopche,
Съжалявам за инцидента, по принцип хотелите имат затраховка, която покрива подобни неща и би трябвяло да ти изплатят  обезщетение.
Би трябвало да може да се пусне в полицията и оплакване за подвеждаща реклама(надниса за 24 часово наблюдение).
Липсата на застраховка и подвеждащата реклама Две сериозни нарушения, които биха им стрували скъпичко, така че може и да се притяснят и да съдействат.
Все едно аз съм го писала!
С жалбата от полицията - при застраховТеля на хотела направо! А те като са изключили камерите - да покрият те щетата.

# 1 670
Копче, иска ми се да коментирам сина, ама все едно съм го направила. Търсете си правата.

# 1 671
  • Виена
Надписът за 24 часа охрана не е реклама освен ако не е бил включен в офертата, а полицията не се занимава с подвеждащи реклами. За подвеждащата реклама, ако това е случая, сезирайте Комисията за защита на потребителите. Ако хотелът има застраховка отговорност, може да претендирате обезщетение, но хотелът трябва да ви съдейства като посочи поне застрахователя

# 1 672
Чудесни са надеждите, че родната позиция пази, както и че разни институции/комисии са адекватна помощ. Уви, напразни.
Реалността е - загуба на време и нерви. Което при загуба на нещо ценно и материално вече идва в повече.
Дори и правоприлагащо лице не би могло да се справи с абсурда и аборигенщината. А и да се случи, обезщетението ще е смехотворно.

Скорошна и още по-хубава придобивка пожелавам.

# 1 673

По съвет на Савова, максимално изправена.
Копче, ужасно съжалявам за колелото, не вярвам да се разкрие кражбата, но си длъжна да опиташ.
Моето колело е втора употреба, купено е за 50 лв от един съсед, който караше тир и ги натоварваше от Германия, там хората които не ги ползват, ги оставят пред домовете си и на който му трябва просто ги взима. Въпреки това, ако ми го откраднат, много ще страдам за него.

# 1 674
  • София
Хотелът може да поеме щетата. Застраховка при пътуване също е добро решение и не са скъпи.

# 1 675
  • някъде под слънцето...
"Ако има зстраховка?"
По закон са задължени да имат, поне тук.
Зястраховка пътуване също е добра опция.
Някои магазини също предлагат застраховка при закупуване на по скъпи артикули.Примерно за еквивалента на ТехноМаркет тук(MediaMarkt) , продават и колела,  се предлаг допълнителна застраховка за  
счупване  или кражба.
По въпроса за 24 часа видеонаблюдение, си е подвеждащо отвсякъде.Тук , тази табелка, при неработещи камери би им днесла прилична глоба.
Отделно ако хотела откаже да издаде официалния формуляр за оплакване за нехлигенсия, закона тук  указва, да се извика полиция , която придвижва оплакването по служебен път.

Така, че би трябвало да има начин.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 18:02 от sl

# 1 676
  • София
Благодаря момичета за подкрепата!
Аз съм на мнението на Аня. Не се надявам на никакви обезщетения.
Скрит текст:
Ние сме в апарт хотел, където всеки собственик индивидуално отдава апартамент/и под наем. Т. е. ползваме апартамент под наем за срока на договора ни тук директно от собственика на апартамента. Една рускиня. Да. Рускинята държи апартаменти тук на Черноморието и отдава обзаведени апартаменти под наем. Докъде я докарахме! Българи, под наем в БГ в имоти, купени от руснаци! Мда! Бизнес!

# 1 677
Да е жив и здрав младежът,  ще си купи ново колело. Нямат намиране ни колела, ни багажници за колела. И следващото колело ще го заключва по-сигурно, хубаво е човек да е предпазлив. Света е джунгла.

Кристина, много морско 🌴
с изправени рамена стойката е друга 🙂

Бях по планините, през нощта се отвори небето 😃 рано сутринта света беше като нов

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 12:57 от Al Georgieva

# 1 678
Супер сте момичета! Криси, изправена е по-добре, права е Савова.
Копче, пари се изкарват, ще си купи ново младежът(много е хубав, пу-пу).
Обирали са ни, два пъти, чувството е ужасно, не намериха извършителя, но през цялото време си повтарях, че ни се е разминало нещо по-лошо. Ако мъжът ми ги беше хванал, или ако си бяхме вкъщи, не ми се мисли.

# 1 679
  • София
Ал, къде беше?
Живо ме интересува какво е било времето вчера на Белмекен.

Обирали са ме неведнъж - първия път бях бременна, прилоша ми в магазин, взеха ми портмоне с 200 лева, действието се развива през 2001 г. Това си бе почти цяла заплата.
През 2018 ми откраднаха цялата чанта, миналата година обраха кемпера. Поне не взеха кучето.
Има и други случаи.
В повечето от тях съм си била виновна сама, че съм си оставила вещите необезопасени.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 13:22 от змия

Общи условия

Активация на акаунт