Отговори
# 1 680
Кристина, браво,
Ако може още 2-3 полезни предложения/съвета “по книга” за портретна фотография, не само за теб Simple Smile
- Краката един пред друг, в някаква поза
- 2те ръце в различна поза, по възможност едната по е отделена от тялото
- ако те снимат срещу слънцето и искаш да си без очила, помоли снимащия да брои до 3 и на 3 ти отваряш очи и той “цък”
За мен последното е от голямо значения, защото от дете РЕВА по снимки. Едно време мама ни водеше на студио за снимка. Малееее що уговорки падаха с фотографс да включи онези огромни прожектори в последната минута Simple Smile

# 1 681
Ал, къде беше?
Живо ме интересува какво е било времето вчера на Белмекен.

Бях в Пирин, страхотен ден за планина беше вчера.
На Белмекен не зная как е било, но над Рила и Родопите от обяд се виждаха плътни облаци. Предполагам се е изваляло следобедно.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 13:55 от Al Georgieva

# 1 682
Синът ми отиде с приятели снощи на палатка на Широка поляна - Родопи, над Батак. Снощи от 11 почнало да вали. Прибраха се сутринта. В Пло вали от снощи също. Яко трещя през нощта. Дават да е така цяла седмица! Ще отдъхнем от жегата!

# 1 683

Имам уволнени колеги, които се бяха полакомили  да работят хоум офис от Гърция.
Това изглежда ужасно подло. Когато аз бях хоум офис, просто ми беше казано, че ако се наложи да ме извикат в офиса трябва да се явя в рамките на 30минути. Което пак е гадно, защото все пак обличане, път в трафика и тем подобни също отнемат време.

# 1 684
Широка поляна е моето място, но за съжаление или не, не съм по палатките, всяка година ходим в Роматика там. Ето тази красота е в хола ни, а в спалнята имам друга от хижа.
Иначе е опасно на палатки с мълнии 😳

Под ваната ми е небе и на пук, че е шаренко, 5та година хич не омръзва. Малко офтопик, но може да е полезно

# 1 685
Няма нищо подло, това е законовото положение и на всички би следвало да им е ясно. Хоум офис не значи, че човек може да работи откъдето си иска и никога не е било така. За съжаление, защото и аз бих предпочела.

# 1 686
Това за пръв път го чувам. Аз лично много пъти съм била на път по време на онлайн оперативки.

# 1 687
  • пустинята Гоби
Има работодатели, за които е без значение къде се намираш в момента.

# 1 688
  • тук-там
Няма нищо подло, това е законовото положение и на всички би следвало да им е ясно. Хоум офис не значи, че човек може да работи откъдето си иска и никога не е било така. За съжаление, защото и аз бих предпочела.
Това е точно така! Или те командироват или няма как от чужбина да работиш хоум офис. Подробно съм го проучвала.

# 1 689
Не знам за какъв път става въпрос, ако е бизнес пътуване е едно, но за хоум офис би следвало да се извършва от определен адрес, защото иначе примерно застраховка злополуки и подобни не важат. Да не говорим ако се заселиш в Гърция какви проблеми може да си навлече работодалетят ти заради грешно осчетоводени данъци (това разбира се при по-дълги престои).

Вярвайте ми като на човек, който е проучил всичко много внимателно и се движи на ръба на приемливото от години вече 😂

# 1 690
  • София
Много зависи каква е работата.
Давам пример - една добра преводачка може да работи навсякъде, дори и по средата на океана. Трябва ѝ само добър нет. Ако има срещи онлайн, пак може оттам да работи.

# 1 691
  • София
Зависи от договора и застраховката. При мен изискват наличие на офис, бюро, стол и подобни.
За самоосигуряващи е ок навсякъде.

# 1 692
Ако преводачката е назначена към фирма, която няма регистрирано дружество в Гърция примерно, а е назначена в българското такова, по закон не може да работи постоянно там. Ако е самоосигряващо се лице вече не знам как стои въпроса, защото трябва да се избегне двойно данъчно облагане евентуално.

Това, че на нея ѝ стига добър интернет да си върши работата няма никакво отношение към данъчното облагане. То и на мен ми трябва лаптоп с интернет и толкова, не е толкова просто.

# 1 693
  • София
В случая с преводачката е възможно да пътува на яхта, която плава под БГ флаг.

Издребняваме май.

# 1 694
  • пустинята Гоби
Не схванах за какво данъчно облагане иде реч, предвид че никой не спомена трайно преселване.

Общи условия

Активация на акаунт