Отговори
# 1 725
Моите нокти растат бързо и когато слагах гел лак, трябваше да подновявам на всеки 10-14 дни. Нямам време , средства и търпение за това.

# 1 726
Със заздравяващ ноктите продукт и база, която се сваля в топла вода, ноктите не изтъняват толкова както при пилене. Сменям на седмица, отнема ми половин час у дома.

# 1 727
  • тук-там
А каква е тази технология, Магни?

# 1 728
А каква е тази технология, Магни?
За ноктите ли? Нищо ново. Преди базата слагам това

А базата е peel off и цялото покритие с цвят и топ пада на люспа след като натопя ръцете си в топла вода. Не ползвам продукт с ацетон и пила от три години.

# 1 729
  • София
Доскоро слагах сравнително редовно ботокс в чело и гневна бръчка. Без него изглеждам вечно сърдита. Когато има силна светлина, не присвивам очи, а бръчкам челото. Затова нямам пачи крак, но гневната е ужасна.
Не съм слагала от година и половина. В момента, в който мога да отделя парите, отивам отново.
Друго не съм правила. Всеки път питам докторката от какво имам нужда. Всеки път казваше, че е рано за друго.
Предполагам, че вече ще препоръча нещо. Ако ми е по джоба, ще я послушам.

# 1 730
  • На острова
И аз слагам ботокс от около 5 години - чело и пачи крак. Много ми харесва резултата, но нарочно изчаквам да изчезне ефекта напълно , за да се свиквам и с бръчките, все пак, и после слагам наново. Веднъж годишно кажи-речи. Филър в устните съм слагала 3-4 пъти (при различни доктори) и тук, и в БГ и се резорбира за няма и два месеца, та се отказах, няма смисъл. Бих си сложила мезоконци, и също така бих си направила блефаропластика. Не съм анти-процедури, но гледам да свикна и да приемам процесите на “порастването”.

# 1 731
  • Варна
Хора, извинете, че ви прекъсвам насред разговора за естетичните подобрения, обаче се стресирах за пореден път в една съседна тема и един въпрос със "сникърси". Та, по повод "сникърсите" имам една молба. Не ми се смейте, напълно сериозна съм.

Ще покажа 5 снимки и имената на нещата от едно време. Сега съм в шах коя обувка как се нарича. Хелп:

1. - гуменки

2. - кецове

3. - маратонки

4. - спортни обувки

5. - Сникърс Simple Smile

# 1 732
Съгласна съм с определенията дадени от теб:)

# 1 733
ето сникърси 😃
сегашно време

# 1 734
  • Mediterraneo
Аз дори не знам за какво говорите. Но някак не успявам да се сприятеля с никакви подобрения. Дори един гел лак не можа да ме спечели. Не се и гримирам по принцип. Така че аз съм изцяло извън дискусията. И за ХЗТ ще остана пас, ако се сложи на масата.
Абсолютно съм като теб. Не ме влече и това е. Имам нужда от нещо за гневната бръчка, но не мога да се пречупя и си ходя начумерена ( така изглежда, Змия го е обяснила). Никакви процедури не планирам в близките 5 години, нататък не знам. Единственото, за което с кеф налях маса пари, е лазер на цяло тяло. Ако речем, че това спада към подобренията Simple Smile

# 1 735
Дорчестър, абсолютно съгласна, но мисля че кецове казваха на тези, или поне там където съм живяла беше така.

# 1 736
Dorchester, на български  (а и на чешки) език, сега наричат кожените нашумели маратонки "сникърси", но се пише sneakers, не е същото като десерта. Десертчето се е казвало "Маратон" в по-далечното минало, после са го прекръстили на Snickers.

Иначе sneakers на английски език е масово наименование на каквато и да е спортна обувка, когато човек няма нужда да пояснява за каква точно иде реч (дали за спорт, свободно време, специфична тренировка и т.н.) Британците предпочитат названието trainers за маратонка от всякакъв вид.

И малко история и етимология:
https://loomfootwear.com/blogs/news/differences-between-sneakers … -you-need-to-know

Конвърсите официално са тип sneakers:
https://en.wikipedia.org/wiki/Chuck_Taylor_All-Stars#:~:text=Chu … %2020th%20century.

Това на което ние казваме "маратонки", на чешки е "тениски". Simple Smile
Но сега на български като кажеш сникърси си представяш определен тип обувка, с която обаче не се тренира, а носиш и с рокля, примерно. На тези за тренировка им казваме "маратонки".
И чехите им казват сникърси:
https://www.eobuv.cz/sneakersy-puma-cali-star-wn-s-380176-02-pum … e-puma-black.html

Иначе на снимките на български език е така, както си го написала:
Сникърси/sneakers:

Сникърс (Смешко? от "snicker" кикотя се, и донякъде игра на думи със nicker- пръхтене, може би) е бил любим кон на семейството:
https://en.wikipedia.org/wiki/Snickers#:~:text=In%201930%2C%20Ma … ocolate%20coating.
Интересно за коня Сникърс: Horse Racing Trophy Simple Smile
https://www.rewindandcapture.com/why-is-snickers-called-snickers … e%20to%20Snickers.

Звуците на конете, с приложено видео:
https://petkeen.com/common-horse-sounds/#:~:text=A%20horse%20nic … 0too%20far%20away.

Който е с джет лег и не спи, какви неща може да изрови.....Joy

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 05:32 от Dez

# 1 737
Дорчестър, абсолютно съгласна, но мисля че кецове казваха на тези, или поне там където съм живяла беше така.

Да, то едно време нямаше от “късите” като на снимката на Дорчестър.
А тези бяха все Китайки. Скъпи, по 12 лв, ако не се лъжа, и повсеместно носенето на гуменки или кецове( тези китайските) беше свързано с очакването на определени “аромати”.
Абе само за физическо имах някакви гуменки.
Маратонките се появиха късно, бяха лукссс, и се ползваха само за спорт.

# 1 738
Скоро и аз ще искам ботокс в чело и гневна. Правя много мимики, особено когато съм ядосана на ММ и той по това познава, че нещо си не съм казала без причина. Искам да почна да го заблуждавам успешно. Искам да си остарея с бръките, но виж, нещо за стягане и повдигане на контура- бих се навила. Сега ще прочета за Хайфу-то на Ангелчето.
Да се върна на модната тема в темата. Купих лятото светло сако. В описанието беше написано, че е бял цвят, а дойде с цвят ванилия, или поне аз така го оприличавам. И сега съм в потрес- ако сложа бяла блуза, то разликата с цвета на сакото ще е очебийна. Много трудно ще напасна цвета на блузата с това на сакото. Как да процедирам?
Защо не върнах сакото, като видях цвета?- Беше евтино и за сега единственото светло сако в моя гардероб. Та, сега започвам да го мисля. Помагайте.

# 1 739
А защо блузата трябва да е същия цвят като сакото?

Общи условия

Активация на акаунт