Отговори
# 1 620
От обслужването нямам никакви забележки, но мен ме интересува ниската цена, така че не съм претенциозна.
За вируса последните три години не ни е хващал, дано и тази да не ни хване.
Големият син се върна от Корфу с майка ми и беше разочарован, защото в морето рибите го хапали до кръв, каза че повече кракът му няма да стъпи там.
Преди три години ходихме с него в Египет, там също имаше скатове и медузи и общо взето не влезе във водата. На детето му е най-добре от към морски обитатели в Черно море, има медузи, но са малко, няма други гадинки, които да го стресират.

# 1 621
Да попитам тогава, щом сте от страната на туризма.
Това не е ли личен избор, да работиш сезонно?

Ако аз наемам, в мой хотел, бих предложила по-добро заплащане ако видя резултат с надграждане всяка седмица (месец не е приложим), ако клиент дойде и каже вашата камериерка е супер, ако мина след почистването и  стаята И БАНЯТА са такива, че бих влязла веднага, че каналът не е задръстен с косми, че прахът е обран от ръба на леглото и на светлината не се вижда как е “замито” само където няма вещи и обувки…
Друго което ме дразни, е че неглижирането се приема от собствениците. Всъщност това е стандартът. А работниците следват Стандарта…Имам често чувството, че те никога не ходят на хотел или че и у тях е толкова “чисто”

# 1 622
Бих искала да има повече собственици,  които разсъждават като вас. В някои случаи е избор, в други принуда. Поминъкът тук е такъв. Познавах жена, която започваше сезона с изключен ток в къщи.
Някои от посочените длъжности не бих нарекла неквалифицирани,  при положение, че са заложени в полувисши училища. Изисква се поведение, външност, повечето от колегите са с над 2 езика. Извинявам се, но на мен ми прави лошо впечатление,  когато някой брои бакшишите на другите.

# 1 623
  • някъде под слънцето...
Синеморец...
Къде ме върнахте, Силистар Бутамята, Липите....
Прекрасни в годините, когато Синеморец, престана да бъде "гранична зона"  .
Последно бяхме там  преди 15+ години...
Нищо общо с "онзи Синеморец"

# 1 624
А на мен ми прави лошо впечатление, когато хора със споменатите от мен професии си мислят, че заслужават заплащане колкото хора на високи позиции с много повече отговорност от да не обърнат една табла с питиета.

Работила съм сезонно като ученичка, айде малко да посмалим моженето на езиците и квалификациите на персонала по курортите, защото много добре знам за какво ниво става въпрос. А който здрав работоспособен човек седи и чака цяла година да дойде лятото, за да поработи, докато през останалото време си клати краката или дори живее на гърба на данъкоплатците без да генерира БВП, си е сам виновен. Не сме дървета, ако няма работа в моя град, ще се преместя - грам съчувствие нямам към мързеливци, нежелаещи да променят собствената си ситуация.

# 1 625
Карма, така е, има си такива места, които вибрират на твоята честота и чувстваш особено спокойствие и комфорт, когато си там Simple Smile Не зависят от страната! На мен Ст. Петербург ми е такъв, а Париж - не. Ще потърся снимка от района на Банско за теб!

Агент, като дойдеш в Сандански, обади се да пием по едно.
Преди месец бяхме на гости за кратко във вашата губерния - апропо, при скъпа дружка, с която се знаем от 15 год от ... форум БГ Мамма Grinning Децата умряха от кеф! Ще се обадя - за пиене винаги готов Simple Smile

Агент, ежегодно прекарваме и ние по около месец там от 13 години... Любим Синеморец!

Ходим и в чужбина на почивки поне 2 пъти годишно, освен на Синеморец. Ами навсякъде ми е добре.... Приемам различията и се наслаждавам на моментите и местните традиции. И така обикновено не се разочаровам.
Да, чувството за хумор и не особено критичното/толерантното приемане на спецификите обикновено помагат, когато си в положение на "сблъсък на култури" Grinning

PS Абе винаги помагат... дори насред Китен, когато мъжът ти намери люлките от детството си в същият вид, в който ги е оставил преди 25 години Grinning

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 16:47 от Agent Provocateur

# 1 626
И аз съм така с Банско. Отидох преди много години там с родителите ми след много тежка операция и се влюбих в мястото. Няколко месеца по- късно купихме апартамент и сега ходя там постоянно.

# 1 627
  • Sofia
Който не кара ски може да умре от скука в това малко градче. За 1 час си го обиколил и освен кръчми, хотели и магазини за спортна екипировка няма друго.

# 1 628
  • София
Ми то всяко малко градче е така. Нашето има плаж и море, ама пак ме хваща скуката.

# 1 629
  • София
Роки, ти къде в Гърция си?

# 1 630
Който не кара ски може да умре от скука в това малко градче.

То и да караш ски, пак умираш от скука с тези малко писти.
Лятото сякаш е по-приятно, ние поне предпочитаме да ходим тогава, има повече места за ходене и неща за правене. Но зависи и какво търси човек все пак.

# 1 631
И на нас ни предстои почивка в Банско, Добринище, с.Баня. Харесва ми лятото и жегите в тоя регион. Кеф ти басейн, кеф ти вечерната прохлада на планината.
В Бг имаме хубави планини и кътчета където задължително трябва да се посетят.
Едно от тях е Родопите.

# 1 632
На всякъде има хубава природа. Важното е какво правим с нея.

# 1 633
Уви не навсякъде. На моят остров почти липсва, точно затова ми е мъчно като виждам тълпите туристи, които можеха да са у нас.
Снощи на вечеря в едно селце попаднахме на традиционната лятна феста и освен на хубава храна се насладихме на фойерверките и местна музикална програма. Семплата лятна рокля, която си купих преди рожденият ден с идеята да нося с маратонки, се оказа доста по елегантна със сандали на платформа. Започвам да се влюбвам в този модел торбести роклета. Освен че е удобна в жегата (дори нощем температурите държат стойности около 30), не се вижда липсващата талия Simple Smile Но пък достатъчно къса, нали ми казахте да не крия това, което мога да покажа Simple Smile

….

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 08:25 от MagniМ

# 1 634
Магни, страхотна си!
Днес съм така:

Тази рокля не е плажна, но се мачка, не съм доволна от качеството и и си я нося само на плажа и по почивки.

Общи условия

Активация на акаунт