Отговори
# 2 175
  • Бургас
Стресът според мен е по-скоро от липсата на свобода  и постоянното бързане.Например ако работата ти е свързана с пътуване, рано ставане, напрягане, бързане, невъзможност за спокойно хранене веднага се отразява на тялото.Много е важно как живеем в семейството, на работа, имаме ли време за себе си, за движение или все не ни стига.

# 2 176
  • пустинята Гоби
Всъщност аз под стрес нямах предвид живота ни в момента, а негативни случки и вълнения, които могат да отключат заболявания. Имам такива примери пред себе си, не теоретизирам за спорта. Но разбира се това са си мои разсъждения, няма кой да каже защо се случва едно или друго нещо в живота, още повече че при всеки е различно.

# 2 177
Абсолютно съгласна с Гал. Когато децата ми бяха малки буквално изнемогвах, съответно карах ужасяващи вируси, такива от които буквално си труп. Това много преди ковида. Докато бях болна с грип една година, бях толкова зле, че буквално мислех, че няма да оцелея и се чудех дали да не предложа на мъжа ми да дадем малкия син на една от две приятелки, които нямат деца. Знам, че това звучи потресаващо, ние не сме бедни, но възпитанието и образованието, което всяко дете изисква, ни изтощаваше. Аз за това и се учудвам, как в бг мама всичко се спряга до пари. Парите са най-малкия проблем в отглеждането на едно дете.
После минах хоум офис, почнах да си почивам, да си карам колело и съответно ковида го изкарах супер леко. Според мен ако беше дошъл по-рано, когато децата ми бяха малки и нямах минутка за мен, щеше да ме е убил. Така си мисля.

# 2 178
  • София
Ако не са вродени, а само има предпоставка да се развият, наследствените болести зависят от начина на живот. Спорт, храна, отношение към себе си и света. Това, че имаш диабетици тип 2 в рода или хипертоници не означава, че ще развиеш тези заболявания, а само, че имаш предпоставки. Аз не държа да развивам болести, които мога да предотвратя. Те другите, неизбежните, сами ще ме намерят, ако е писано. 
Тъй. Щях да покажа една рокля днес, но шивачката я нямаше. Оставила съм я за скъсяване. Надявам се утре.

# 2 179
  • някъде под слънцето...
"Мръсна храна" не бях чувала, но от времето, когато се занимавах с йога  ми остана склонността към сатвична храна.До колко е чиста от вредни вещества нямам представа, защото  пазарувам от нормални  магазини.
Ако на някой му е интересно тук са изброени различните
https://www.cluborfei.com/bg/product/%D0%92%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0 … D0%BE%D0%B3%D0%B0

# 2 180
Аз явно си се храня сатвично..)

Колкото до чистотата на храната - приела съм, че ни тровят упорито и че няма измъкване. Гледам наистина да са макс пресни и нетермообработени нещата, които ям. У нас ММ пазарува и готви изцяло, защото се занимава с хранене и знам, че пазарува само от доверени борси и доставчици - защото изхранва цялото си/ни семейство и ядем същата храна, която и клиентите.

# 2 181
И аз съм се приела на тези кг и знам, че 60 няма да стана някога.

Ние сме гастрономи, кулинари и чревоугодници и държим на хубавата и качествена храна, като не си правим излишни илюзии за био-то и органик храната.

Храним се и навън често и знам, че продуктите са такива навсякъде, с много малко изключения.

Като стилистика много ми допада женственият класически стил от 90тте и роклите, коафитаната прическа, четвеният маникюр и обувките на малък ток от 50тте.

# 2 182
 сатвично-Раджасичната храна еми по средата като чета сме ние.
се ла ви Wink
от снощи съм в супер стрес  и притеснение , отваря ми се втория корем и второто гърло/ за мен винаги е много зле това , аз така се боря с адреналина от стреса/ ММ хапка не може да вкара в устата -аз наопаки ям и не се усещем и постоянно тъпча и все съм гладна как му казваха 'зърнена диета" каквото зърна поглъщам..дано само всичко мине без повече проблеми до другия петък е този мой ад  после ще го мисля

# 2 183
Днес така на работа - дълга до глезените "дънкова" (само като десен, памучна и лека) пола на 3 реда харбали... не искам да свършва лятото и се инатя на сътрешните 18градуса и излизам по голи ръце Wink
Скрит текст:
Поподстригах се малко, 5-6см само...

# 2 184
Тоест в чужбина храната е по-чиста и по-качествена, така ли да разбирам коментара, че не живееш в България? Каквото е пакетирано е некачествено, качествени са отгледаните домашно зеленчуци и лично произведени сладкиши (с какви съставки, домашни яйца, мляко, брашно)?
Тук има реален контрол над храните, за разлика от Бг.
В пакетираните храни има консерванти.
В лично отгледаните храни знаеш какво си вложил. Например ние не пръскаме, залагаме на чистотата на продукцията, не гоним добив.
В лично произведените сладкиши има истинско био масло (а не палмово), истински био яйца (не яйчен прах), истинска сметана (не растителни заместители), пълнозърнесто брашно (не бяло) и няма подобрители, овкусители, химия.
Морски поздрав!

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 19:25 от Mößbauer-Effekt

# 2 185
Ментата в чашата не е био 😆
А така!
Отворих горният линк, стигнах до
Цитат
Понятието за сатвичното хранене се свързва тясно с представата на йогите за Праната – жизнената енергия, която се проявява в най-различни форми във всички одушевени  и неодушевени предмети. Слънцето, въздухът, светлината, водата, минералите, храната – всичко е наситено с Прана. Ако на човек не му достига Прана, той става слаб и лишен от „живот”. Когато Праната е достатъчно, човек се чувства бодър, енергичен и изпълнен с живот.
Ся ако залитнете и към слънцеядство и съм аут от темата. Защото и у нас е така
Ние сме гастрономи, кулинари и чревоугодници и държим на хубавата и качествена храна, като не си правим излишни илюзии за био-то и органик храната.

# 2 186
За кратко само.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 21:01 от Анонимен

# 2 187
Е, Магни - защо така? Simple Smile
У нас аз съм сатвичната само, а ММ и тримата ни общи мъже - силно месоядни и гурмани..)

Мис, много приятно излъчване имаш! 🌺

# 2 188
  • Виена
Мосбауер, благодаря! Морски поздрав и от мен! Ние сме в Чезенатико и храната е във фокуса на хотела (семейството имат освен верига хотели също и голямо земеделско стопанство и доставят продукти от там). Всъщност храната е във фокуса на целия регион..

# 2 189
  • София
Аз съм по силно пикантна, люта, гореща. Храна, де.

Общи условия

Активация на акаунт