Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 34

• 30 456
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Здравейте , има ли майки чийто бебета са с рефлукс и кърмят? Ние още сме на смесено хранене, тъкмо успях малко до увелича количествата и тя започна много да повръща. Взехме като добавка антирефлуксно мляко, което не повръща.
Слагам я на гърда, суче после в повечето случай го повръща и няма какво да направя освен да дам АМ. След това се цедя и на следващото хранене давам с шише, но пак повръща.
Направо ми става лошо, какво ли не направих, за да и осигуря повече кърма, а то се получава така , че получава все по-малко, защото я повръща..

Здравейте, колко е голямо бебето и как наддава? Рефлукса е доста неприятно състояние, но ако бебето успява да наддава добре, се приема, че не е голям проблем (е, не и за мама, която трябва да пере, да носи изправено и да се притеснява по 28 часа в денонощието).
 По принцип за бебета с такъв проблем се препоръчва да се кърмят в по-изправена позиция, често и по малко, за да могат да задържат колкото се може повече мляко. В някои случаи се дават сиропи, или по малко антирефлуксно АМ, което да действа като тапа, за да се задържи млякото.

# 661
Здравейте, бебето ми е на 2м и половина. Преди две седмици беше започнал да прави една по-дълга нощна пауза от 5 часа и после не знам какво стана, но върна нощното хранене на 2.5-3часа за сметка на дълги паузи през деня. Дали ако през деня аз инициирам хранене, във вечерните часове например, ще успея да регулирам нещата и ще върна тази пауза? На едното нощното хранене със сигурност суче от глад, лакомо и по-дълго. Понякога и втория път е така, но понякога суче лекичко за доприспиване. От скоро използва и залъгалка ( само за унасяне в количката или през нощта )но невинаги действа и по това познавам, че няма да стане без гърда.

# 662
За съжаление писах на консултанти на 3 места и получавам отгвори - да се види от аг и дерматолог преди раждането. Да ама аг казва, че няма проблем, дерматолог не е наясно какво може и не може да се приложи по време на бременност нито пп време на кърмене.Ток или течен азот? Консултантите и те не знаят. Дали е окей да се ползва силиконово зърно, ако нямеря подходящо или някаквс обикновена лепенка отгоре?
Никой не отговори на дамата с папилома, предполагам защото просто никой няма такъв опит. Аз бих се свързала с консултант по кърмене и то от Ла лече лига или IBCLC.

# 663
Не смятам, че съм компетентна по въпроса, но ще си позволя да изкажа мнение.
Смятам, че е най-правилно да се изгори папиломът с ток/лазер. Горен ми е папилом с ток, както и с азот, не смятам, че с ток може да е опасно. От друга страна не бих го оставила така, защото все пак папиломите са заразни. Ако сложите протектор или лепенка, проблемът няма да се реши.
За съжаление писах на консултанти на 3 места и получавам отгвори - да се види от аг и дерматолог преди раждането. Да ама аг казва, че няма проблем, дерматолог не е наясно какво може и не може да се приложи по време на бременност нито пп време на кърмене.Ток или течен азот? Консултантите и те не знаят. Дали е окей да се ползва силиконово зърно, ако нямеря подходящо или някаквс обикновена лепенка отгоре?
Никой не отговори на дамата с папилома, предполагам защото просто никой няма такъв опит. Аз бих се свързала с консултант по кърмене и то от Ла лече лига или IBCLC.

# 664
Доколкото четох, са заразни ако се разранят ( и по полов път). Аг ме посъветва точно протектори да ползвам… иначе каза че няма проблем според нея. От други жени, имали по врата или други части през бременността ми казаха, че падали след раждането. Та се видях в чудо вече. Горене с ток и азот за единичен папилом веднага ли става, колко е периода на зарастване? Мисля си поне да е след раждането… макар че смятам да кърмя от началото… поне тогава с протектор. Електрокоагулацията, тоест с ток е противопоказна по време на бременност разбрах от дерматолог . Това са само две мнения по въпроса и колко са различни….

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 09:15 от elleonore1

# 665
Да, инициирайте повече кърмения през деня, особено вечер, няколко часа преди лягане давайте по-начесто. През деня дръжте бебето на ярка слънчева светлина или поне го изкарвайте на терасата за малко.
Здравейте, бебето ми е на 2м и половина. Преди две седмици беше започнал да прави една по-дълга нощна пауза от 5 часа и после не знам какво стана, но върна нощното хранене на 2.5-3часа за сметка на дълги паузи през деня. Дали ако през деня аз инициирам хранене, във вечерните часове например, ще успея да регулирам нещата и ще върна тази пауза? На едното нощното хранене със сигурност суче от глад, лакомо и по-дълго. Понякога и втория път е така, но понякога суче лекичко за доприспиване. От скоро използва и залъгалка ( само за унасяне в количката или през нощта )но невинаги действа и по това познавам, че няма да стане без гърда.

# 666
Здравейте, седящи бани в смрадлика проблем ли са при кърмене?

# 667
И аз да попитам осцилококцинум или нещо друго противовирусни мога ли да взимам докато кърмя?

# 668
Осцилококциум, Авирон, Биозин Мама

# 669
На мен личният лекар на вече развита инфекция ми изписа Биозин Мама, разтворими таблетки калций с витамин Ц и спрей Зим за нос. Ако имате хрема на мен много ми помогнаха и промивки с физиологичен разтвор. Вскяаква хомеопатия като цяло е допустима, въпросът е дали ще има ефект - аз лично харесвам сироп за кашлица Стодал, който също е хомеопатичен, но според мен върши работа.

# 670
Здравейте, седящи бани в смрадлика проблем ли са при кърмене?
Не

# 671
Стодал наистина е горе-долу единственото нещо, коеъо могат да ви предпишат за кашлица, докато кърмите. На мен ми е помагал при ковида и при градински вирус, донесен от по-голямото ми дете. Но и самата кашлица не беше от онези най-упоритите, иначе едва ли щеше да оправи положението. Дано всички се разминем с гадните кашлици през предстоящия сезон, това е едно от нещата, което най-много ме мъчи като съм болна

# 672
Бебето ми е на 3 седмици и вече се храни изцяло на кърма от гърда и веднъж дневно с шише и изцедена кърма. По няколко пъти дневно обаче получавам странно усещане в гърдите - напрежение/натиск и лека пронизваща болка в зърната, като всичко това утихва за 10ина секунди. Чудех се дали е нормално…

# 673
Бебето ми е на 3 седмици и вече се храни изцяло на кърма от гърда и веднъж дневно с шише и изцедена кърма. По няколко пъти дневно обаче получавам странно усещане в гърдите - напрежение/натиск и лека пронизваща болка в зърната, като всичко това утихва за 10ина секунди. Чудех се дали е нормално…
Нормално е, забравих термина какъв беше за това усещане. И аз го имах. С времето минава, още сте много в началото, затова го има.

# 674
Най-вероятно усещате как ви се пълнят гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт