Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 147
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
...
Таблетките за съдомиялна могат ли да се ползват за нещо друго?

От тук разбрах, че мият загорели тави и тигани с тях.

# 16
До колкото разбрах, става дума за таблетки за профилактика на съдомиялна машина, а не измиващи такива. Различни са.

# 17
И аз бях чела, че с таблетка за съдомиялна си чистят фурните. Даже си купих една за проба

# 18
Дайте някакви идеи за почистване на пералня или да викам техник да я отваря нещо. След пране дрехите ни излизат с някакви петна. Чистих многократно със сода и оцет, с белина, с капсули за миялна. Чистя чекмеджето, уплътнение и вратичката. Долу вдясно, дето има едно капаче го отварях и няма нищо в него. Да не би нещо да пропускам с чистенето? Детето отдавна не е играло със сапунени балони, че да е от тях
Да издава странни шумове пералнята (семеринг, лагер....)? На колко е години? Какъв е цвета на петната?
Оцет не сипвай никога в пералня, ако искаш да я имаш! Белина-също, ако не е специално предназначена за перални.

Почистващи препарати: на  HG и на K2r

Всъщност да. Започна да трака и да вибрира повече при силна центрофуга и пълна пералня. Ако я пусна на по-слаба центрофуга и не чак толкова пълна го няма. На 3г е. Петната са просто една идея по-тъмни от цвета на дрехата и не по всички дрехи. За белината и оцета не знаех. Просто навсякъде препоръчват това. Омекотител рядко ползвам. От половин година ползвам само прах за пране. Ако има значение е 2в1 със сушилня

# 19
Викай майстор. Не е проблемът в почистването ѝ. Трябва да се ремонтира.

# 20
Здфавейте, как се глади такава пола? Някакъв вид плисе е, но не от стандартното

# 21
  • Велико Търново
Здфавейте, как се глади такава пола? Някакъв вид плисе е, но не от стандартното

Трудно Simple Smile
Аз имам една такава блуза и я гладя бавно и плисенцата 2 по 2 с много тътпение. По лесен начин не съм открила.

# 22
Може да пробвате със спрея на Ленор.

# 23
Аз ги бях тропосала да не се разместват и след гладенето и издърпване на конеца
останаха видими дупки. Това в младите години и оттогава мразя тези трудно гладещи се
плисета. Може и да има някакъв трик, но не съм попадала на такъв.

# 24
С парна четка .. 😉 👍

# 25
Това е пола тип " солей". Дайте на химическо, там си имат методи за гладене.

# 26
Точно солей си е полата и едно време само на химическо ги носеха.
А опитът ми с тропоската  беше провал. Аз така и не я занесох на парно гладене, вероятно
щяха да ѝ се скрият дупките.

# 27
Имам няколко такива поли - Солей се водят. Не ги гладя, слагам ги на простира да изсъхнат прави, захващам ластика отгоре

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 17:28 от pavlina_hrist0va

# 28
На старата пералня виждах как по барабана са полепнали някакви лигави, почти като ушна кал гадости. Понякога дрехите излизаха с такива топченца, които като се пипнат и се "впиват" в дрехата, съответно я цапаха. Чистих я с препарата от ДМ - нищо, слагах и аз оцет, сода, лимонтозу - не и не. Излезе, че за да се изчисти барабана хубаво, трябваше да се реже или нещо такова. Нямаше и режим на самопочистване. Сегашната има такъв режим, пускам я веднъж месечно, но пак мога да видя по барабана мръсотии, които не мога да достигна. Дрехите ги изкарвам чисти, но не знам как може да се изчисти това нещо. Пускам таблетка за съдомиялна или само със сода, но не става явно. Може да пробвам пак с препарата на ДМ. Омекотители вече не ползвам, ама.. прахът ни е течен, сигурно и това има значение, не знам.. 😁

Аз исках да попитам - детето има такава количка, която седи навън, с лепенки е, които искам да махна и да пробвам с някакви боички да нарисувам очите, устата и там другите неща, но не знам какви боички трябва да купя? Отидох в Практикер, ама като не знам какво търся.. 😁 Има ли някакви такива бои в малки туби?

# 29
Толкова бързо им умаляват такива колички, че не си струва инвестицията. Иначе не знам върху пластмаса какво би хванало, освен перманентни маркери.

Общи условия

Активация на акаунт