Хитринки за всякакъв случай - 32

• 41 155
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Беки, ако не е тайна, какво е било петното от животно?
От урина, пишкало е на едно и също място и е попило в мрамора.
Звездичка, сигурно е от модела, но някой започват да пускат повече вода при по-продължителна употреба (би трябвало да има индикатор за налягането) или при мокри подложки (пробвай с по-честа смяна).

# 691
Какви са вашите накрайници за фуги? Аз с моя не бих тръгнала да чистя, защото изглежда като телена четка и ме е шубе да не надера плочките Rolling Eyes

# 692
Точно като телена четка е единия вид, или пак такова, само че с някакъв пластмасов косъм. Обаче то така или иначе не се търка с него. За насочване на парата е и тя сваля наслоеното. Жалко, че вече не е при мен - можех да направя снимки преди - след.

# 693
Зависи от парочистачката. Имала съм няколко вида, като съм най-доволна от Керхер (или както там се изписва правилно на кирилица). Най-обемна е като уред, но парата сваля всичко и не наранява повърхностите (почиствала съм с нея от пода до тавана всичко). С приставката за фуги станаха като нови, а плочките се чистят без проблем. Единствено ми се опря едно петно, оставено от животно върху мрамор и то доста години преди да се развихря с нея. Всичко останало, включително наслагванията по боята по стените се почисти с лекота.

Беки, и аз съм се насочила към Керхер. Кой точно модел препоръчваш, че гледам имат няколко?

# 694
Не знам дали го предлагат още (преди години е купуван) и не е при мен вече, за да проверя. Но по картинка прилича на този:
https://deita-karcher.com/c/parochistachki-63/parochistachka-kar … sc-2-easyfix-2785

# 695
  • София
Аз ползвам този модел:
https://deita-karcher.com/c/parochistachki-63/parochistachka-kar … -sc-4-easyfix-409
Доволна съм много. Фурна, микровълнова, шкафове, прозорци - прави ги като нови. За пода рядко я ползвам, защото сме с естествен паркет и се притеснявам да не го повредя от парата. За банята - душ батериите се почистват  също много добре. Плочки и фаянс - от доместоса съм повече доволна. А фугите малката четка ги рови. Ще опитам само с парата, както Беки сподели, дано има по-добър ефект.

# 696
  • София
Моля за идеи с какво мога да изчистя петна от вътрешната страна на капака на тоалетната чиния, пръснало е от синия ароматизатор на ДМ. До момента съм опитала със сапун, прах за пране, белина, спирт, магическа гъба и Пинк паста и няма резултат.
Скрит текст:

# 697
Демонтиране на дъската от тоалетната и хубаво накисване с топла вода. След това с Циф, но внимавай като търкаш, все пак Цифът е абразив. Да не я надраскаш.

# 698
  • Плевен
Моля за идеи с какво мога да изчистя петна от вътрешната страна на капака на тоалетната чиния, пръснало е от синия ароматизатор на ДМ. До момента съм опитала със сапун, прах за пране, белина, спирт, магическа гъба и Пинк паста и няма резултат.
Скрит текст:
с препарата , който публикуваха от турските магазини, Поп ЧОЗ мисля, че беше, по-късно мога да сложа снимка...

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 16:51 от elifanta

# 699

petiaivanov, има спрей за разширяване на обувки.
Аз използвам всичко каквото ми падне. Последно мазах едни твърди многократно с мляко за тяло, после стар крем за лице и накрая едно кожарско мазило и станаха супер меки.
Благодаря! Аз кожарско мазило имам, но не знаех, че омекотява. Ще видя и за спрей.
Влизам да похваля спрея за омекотяване и разтягане на кожа на Саламандър. Благодаря!

# 700
  • в сърцата на децата <3
Скрит текст:
Можеш ли да снимаш състава на ароматизатора? Пробвай с обезмаслител или препарат за тоалетна (с ръкавици!), но ако снимаш състава да видим на каква основа е, ще е по-лесно да отгатнем. Ароматизаторите обикновено са на маслена основа, но не всички.

# 701
Какъвто и да е съставът не би трябвало да има такова трайно оцветяване. Според мен единственото обяснение е, че пластмасата на капака е пореста и оцветителят е пропил навътре. Ако е така може да се измие само ако се остави избелващ агент също да пропие. Тоест да не се търка с белина, а да се накисне да стои с Доместос час или повече. Нарочно пиша Доместос, защото е гел и ще стои по-лесно върху петната.

# 702
  • в сърцата на децата <3
Амииии, аз съм оцветявала дъска с препарат за тоалетна 😂 От тогава внимавам какъв цвят е, жълти не взимам 🤣🤣🤣🤣 Напълно е възможно самият оцветител да е гаден, а да не е проблема в основата, на която е, но до колкото виждам си стои на стечена струйка, т.е. не е мръднал при почистването.

# 703
Скрит текст:
Можеш ли да снимаш състава на ароматизатора? Пробвай с обезмаслител или препарат за тоалетна (с ръкавици!), но ако снимаш състава да видим на каква основа е, ще е по-лесно да отгатнем. Ароматизаторите обикновено са на маслена основа, но не всички.
Бях писала преди време, че точно с ДМски препарат за почистване на тоалетна си съсипах дъската на тоалетната. Оцвети я в зелено. С нищо не се изми. Беше скъпа дъска, но се наложи да я сменя. От тогава техни препарати не купувам. После четох и оплаквания от германски потребители.

# 704
Има едно Саво за мухъл спрей. Верно че вече цената му е 11 лв в Кауфланд, но мин.година с този препарат докато пръсках мухала по стените и тавана на банята, той падна и върху дъската за тоалетна. Върху нея месеци по-рано дете бе разсипало сива боя (вече даже не помня каква, но не се изми - остана на тънък филм отгоре) и бях се примирила че ще има смяна. Когато изплакнах след два часа под, тоалетна и мивка, капака светна за мое изумление 😆 Без търкане без нищо.

Общи условия

Активация на акаунт