Витамин В12 - тема 9

• 49 430
  • 802
  •   1
Отговори
# 330
Желателно е ТСХ да е малко по-нисък, но да добре са!

В6 мисля, че ставаше по-бавно, даже ако не се лъжа май го пращат в чужбина. Не казаха ли като даваше кръв?

# 331
  • София
Желателно е ТСХ да е малко по-нисък, но да добре са!

В6 мисля, че ставаше по-бавно, даже ако не се лъжа май го пращат в чужбина. Не казаха ли като даваше кръв?
Не, само че ще ми пратят код за проверка и че до вечерта ще са готови, както стана с всички останали.
Мерси за информацията, ще изчакам до понеделник в този случай и ако и тогава няма резултат ще ги контактна.

# 332
За Б6 Бодимед пращат пробата в Германия. Мисля че 10 работни дни беше срока.

# 333
Вече го изследват в България. Както и B1 + B2.

# 334
Благодаря, Гърне без похлупак! Аз миналата година изследвах при тях и не знаех, че има промяна. Извинявам се за подвеждането.

# 335
Да, те май отскоро ги тестват при тях тези показатели. Simple Smile

# 336
  • София
Не знам къде ги изследват, но е факт, че още ги няма само за В6 резултатите. Както писах ще изчакам до понеделник и тогава ще питам.
Доволна съм от препоръката за Бодимед и клона им в Младост 3. Имаше само един човек пред мен, а кръвните изследвания, които ми бяха предписани от хематолог и имах амбулаторен лист директно ги пуснаха през допълнителното осигуряване и дори не се налага да подавам документи за възстановяване на разходи.

# 337
Здравейте!Може ли коментирате тези изследвания?Благодаря!

# 338
В12 е добре, вит. Д вдигнете.

# 339
А как са щитовидните?

# 340
А как са щитовидните?
Слагам в скрит текст, че да не спамим темата
Скрит текст:
Ами ФТ4 е добре, може да се вдигне още малко, но не е нисък определено. А ТСХ е висок, което не кореспондира с добрия ФТ4, вероятно ФТ3 е нисък или има друга причина, защото ТСХ е хормон на хипофизата, отделно е чувствителен на стрес, боледуване и разни други неща.

# 341
Кой е най-добрият начин за поддържане на нивата след като са вдигнати? Дали периодично спиране за някакъв период(какъв?) изследване и пак суплементиране или просто профилактино да се взима 2 пъти в седмицата по 1 подезична(това ми беше казал хематологът)?

# 342
Аз спирам, все се надявам, че може пък да държа добри нива сама. В повечето случай за около 3 месеца, понякога съм правила пауза и по 4-5. В интерес на истината за това време не съм изпадала в сериозен дефицит, някъде се движа около 380-400 при проверка, като преди това като съм попълвала съм спряла на около 600 или малко отгоре.

Може би наистина е логично някаква поддържаща доза, но пия и други неща и на детето следя и мене си все забравям

# 343
  • Варна
Ставало е дума, но като не си записах, питам сега отново, за което моля да ме извините. Какъв препарат бихте препоръчали за дете на 8 г.

# 344
Спрей на БетерЮ е удобен за деца, там едно впръскване е 300mcg може да се пръска колкото е нужно. Аз обикновено на сина ми при умерен дефицит пръскам 2-3 пъти т.е. 600-900

Общи условия

Активация на акаунт