Витамин В12 - тема 9

• 50 844
  • 802
  •   1
Отговори
# 90
Когато се консумират млечни храни какъв трябва да е интервала при приема на сорбифер?
Скрит текст:
Сорбифер го пия заедно с Цегет + и фолиева киселина. На обяд към 12,30 и вечерта към 22-23 ч.
Поне 2-3 часа.

Когато приемам желязо, го правя винаги рано сутрин на гладно, това е първото нещо, което пия. Закусвам след три часа, за да съм сигурна, че ще се усвои максимално. Кафе също не пия през това време.

# 91
Здравейте! Можете ли да разчетете изследванията на сина ми, който е почти на година и два месеца? В момента очаквам отговор на консултация с хематолог, доста съм притеснена и междувременно реших да се допитам до вас.

# 92
Здравейте,може ли някой да ме насочите какви дози витамин D да приемам от спрея Better You D3+K2 ?
Имайки в предвид моите показатели,ако може и за желязото на Ferroton да ми кажете   как да приемам?
Чудя се и за колко време,дали е добре за мен следната схема:
Всеки ден ×1 саше Ferroton и по 2 впръсквания Better You D3+K в период 3 месеца ?

За B12 още нищо не съм решила,повечето хора с които се посъветвах казаха,да вдигна първо желязото и D-то.
Нямам търпение да започна терапията защото се чувствам ужасно уморена.
Благодаря предварително за отговорите!

# 93
Доколкото виждам две впръсквания са 2000 единици, а това е много малко за такъв недостиг.
И, да, по-важно е да вдигнете желязото, Б12 после. Или на желязото прием сутринта, Б12 вечерта, да са максимално разделечени.
Пробвайте за два месеца, направете пауза от две седмици и изследвайте пак, така ще се ориентирате най-добре.

# 94
Момичета, здравейте. Някой от вас имал ли е завишено б12 , говоря много завишено ( реф 200-900) моето е 1800. На какво може да се дължи? Много време съм приемала б12 в мултивитамини, плюс периодично милгама. Според личната е от това, но аз се притеснявам, защото четох, че може да е симптом на цироза, рак на кръвта и пробшем с бъбреците. Благодаря.

# 95
Правила ли си почивка от витамините преди изследването? Поне 20 дни, най-добре 40.
Ако да и въпреки това е завишен толкова, изследвай литий. При нисък литий В12 не се усвоява и "плува" в кръвта.

# 96
Правила ли си почивка от витамините преди изследването? Поне 20 дни, най-добре 40.
Ако да и въпреки това е завишен толкова, изследвай литий. При нисък литий В12 не се усвоява и "плува" в кръвта.

Благодаря Ви! Не не съм правила почивка, ще направя и пак ще пусна.

# 97
Е, тогава нормално да е завишен резултата. Прави се пауза минимум 14-20 дни, а най-добре 30-40.

# 98
Здравейте,може ли някой да ме насочите какви дози витамин D да приемам от спрея Better You D3+K2 ?
Имайки в предвид моите показатели,ако може и за желязото на Ferroton да ми кажете   как да приемам?
Всеки ден ×1 саше Ferroton и по 2 впръсквания Better You D3+K в период 3 месеца ?

За B12 още нищо не съм решила,повечето хора с които се посъветвах казаха,да вдигна първо желязото и D-то.
Има слънце защо ви е точно сега да приемате вит Д

# 99

Има слънце защо ви е точно сега да приемате вит Д
Защото имам слънчева алергия Confused

# 100
Здравейте,

вчера си изследвах хомоцистеин, Б12, Д и фолиева. Имам син на 3 г, още преди раждането му имах проблеми с Б12, взимах добавки, непосредствено след раждането ми слагаха инжекции и честно казано като че ли след инжекциите се закрепих за около година и половина, чувствах се наистина добре. Изследвах се, защото от месеци не се чувствам добре - умора, смяна на настроенията, нежелание да се захвана с нищо.. Моля за коментар за резултатите, фолиевата ниска ли е? За Б12 като гледам ми е ниско, а и хомоцистеина е завишен..

# 101
  • София
На мен и трита - и фолиевата и Дто и б12 ми изглеждат далеч от оптималните.

# 102
Да, на същото мнение съм. Окей за фолиевата - Неофолик Мета, за Б12 имам спрея на Бетер Ю, за Д имам Вигантол.. Предполагам, че като вдигна нивото и хомоцистеина ще падне..

# 103
Не забравяйте и фолиева киселина.

# 104
Здравейте, Следя темата от скоро. И се извинявам, защото  ми се струва че ще повторя въпроса.. Взех си b12 на Natural factors на английски пише по 1 табл, а на български 1/2. Кое е по-вярно?

Струва ми се скоро някой беше питал, но не намирам.. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт