Витамин В12 - тема 9

• 50 842
  • 802
  •   1
Отговори
# 75
Определено. Особено вегетарианците. Колко съм виждала " ама аз ям яйца и сирене, приемам B12 с тях." Ти можеш да ядеш яйца и сирене, ама това далеч не е достатъчно.

На веганите от всички страни им се набива в канчето да обръщат внимание на витамина и те по нямат дефицити, защото субституират.

# 76
  • София
Да, вегетарианците са по-големия проблем, за съжаление. На другите поне имат добавено Б12 в почти всичко. И наистина много го неглежират тоя витамин…

# 77
Здравейте. След 6 месеца отсъствие пак се включвам. Първо ще напиша стойностите година назад.

септември 2021   
хемогл. 145       желязо. 23      б12- 220   фолат 7,3   в Д 77
януари
хемогл. 143       желязо. 19      б12- 326   фолат 27,3     феритин 10,8  в Д 72
днес
хемогл. 147       желязо. 25       б12- 351  фолат 9,49     феритин 13,4   в Д 99,9
Първия път пих Б 12 и неофолик мета. Днес след тези резултати пак ще трябва да пия, притесненито ми обаче е феритина. Според вас трябва ли да пия желязо ? Как да го вдигна ?
Докторката kiss

# 78
Здравейте,това са резултатите от изследванията.
Може ли някой да ми каже какво означават и как да продължа.
Да изследвам ли още нещо,към какъв лекар да се насоча спрямо показателите ми,или мога сама да набавя някой липси?

# 79
Желязото е много ниско, Б12 може да се вдигне още, но не е спешно, и Д ви е много нисък.
За желязото при хематолог, ако е свестен ще ви назначи и схема за Д-то.
С това желязо може и хемоглобина да ви е нисък. Може да пуснете и феритин, да се видат запасите желязо как са.

# 80
Здравейте,това са резултатите от изследванията.
Може ли някой да ми каже какво означават и как да продължа.
Да изследвам ли още нещо,към какъв лекар да се насоча спрямо показателите ми,или мога сама да набавя някой липси?

Задължително прием на Б12 и желязо.Имате ли оплаквания?

# 81
Косата ми капе много,имам умора,нервност,депресивни състояния,виене на свят,отпадналост.
От години практикувам гладолечение на плодове,била съм пълен веган,сега спазвам православните пости,в останалия период ям предимно растителна храна,понякога риба,яйца,кисело мляко,месо много рядко.

# 82
Храненето ви е оказало много голяма роля точно на желязоти и В 12. Или приемайте допълнително тези витамини, или променете режима на хранене , а най- добре и двете.

# 83
Може ли да ви помоля за коментар!
Изследванията са ми от миналата година по това време, след едномесечно спиране на приема на желязо на Бетър Ю, който пък приемах около три месеца преди това.

# 84
Косата ми капе много,имам умора,нервност,депресивни състояния,виене на свят,отпадналост.
От години практикувам гладолечение на плодове,била съм пълен веган,сега спазвам православните пости,в останалия период ям предимно растителна храна,понякога риба,яйца,кисело мляко,месо много рядко.
Вземете,мерки защото,не,е,шега
Миланда,трябва прием,на,желязо..

# 85
Може ли да ме насочите към конкретен доктор от който сте доволни за да назначи адекватна терапия?
Или някой който е с подобни показатели и симптоми да сподели какво е помогнало.
Моля за съвет на конкретни медикаменти или имена на специалисти!Защото от години ходя по лекари със тези симптоми и никакво адекватно решение.
Съвсем случаен разговор със зъболекарката ми ме провокира да потърся информация за В12.Тук благодаря на mibobo като ме насочи кое да изследвам с тези симптоми. Hug
Общо взето сама търся информация и решения.
Не искам да слагам всички лекари под общ знаменател и вярвам,че има съвестни.
В моя случай обаче се опитаха да ми внушат,че съм прекалено суетна(заради косопада и трудното сваляне на килограми),било нормално да падат 100 косъма,в нормите съм била и т.н.
Благодаря предварително!

# 86
Може ли да ви помоля за коментар!
Изследванията са ми от миналата година по това време, след едномесечно спиране на приема на желязо на Бетър Ю, който пък приемах около три месеца преди това.

Редактирах се за да добавя изследването от днес:
Възможно ли е по-високия В12 да е причина за неусвояване на желязото?
Много се старая да набавям чрез храна през изминалата година.

# 87
Зависи от имтервала между двата приема. Аз не бях доволна от спрея на бетер ю, но вит. Д. Не ми вдигна изобщо нивата.

# 88
Запознайте се с всички изисквания за прием на желязо. Без млечни, яйца, магнезий, калций и се приема най-добре с нещо съдържащи вит.Ц. Също нямам опит със спрея, но достатъчна ли е дозата, изписана ли е от лекар? На мен веднъж се опитаха в аптеката да ми го предложат но като четоха, се оказа, че спрея е в мн по-малка доза от предписания ми препарат.
За лекар и аз търся, не казвам че няма но повечето просто предписват някаква добавка, която в най-добрия случай те вдига за известно време и това е. Обаче вече и в България започват да се появяват по-задълбочени лекари, които търсят причината зад симптомите.

# 89
Когато се консумират млечни храни какъв трябва да е интервала при приема на сорбифер?
Сорбифер го пия заедно с Цегет + и фолиева киселина. На обяд към 12,30 и вечерта към 22-23 ч.

Общи условия

Активация на акаунт