Витамин В12 - тема 9

• 50 946
  • 802
  •   1
Отговори
# 150
Аз пия билковата кръв на хапчета, да, не е лош продукт!

Не съм знаела, че има и на хапчета

# 151
Има, по- приятни са от сиропа и са за доста време, мисля, че бяха към 4 блистера.

# 152
Цепнати ъгълчета на устните дали е симптом на недостиг на вит Б12 и като цяло недостиг на витамини от групата Б? Често ми се цепват, болезнени са и леко разранени, понякога минават от вазелин, но понякога се задържат за седмици.

# 153
  • София
Цепнати ъгълчета на устните дали е симптом на недостиг на вит Б12 и като цяло недостиг на витамини от групата Б? Често ми се цепват, болезнени са и леко разранени, понякога минават от вазелин, но понякога се задържат за седмици.

За Б12 не знам, но е сигурен симптом за ниско желязо, понякога и нисък хемоглобин.

# 154
Когато бях с дефицит ми се цепеха често устните.

# 155
Привет,
Някой да е успявал да се сдобие с инжексции Хидроксоколбамин?Ако да от къде?

# 156
Да, от amazon.de мн лесно се поръчват.

# 157
Привет,
Някой да е успявал да се сдобие с инжексции Хидроксоколбамин?Ако да от къде?
Аз купувам от гръцка аптека но с рецепта.Мога да дам координати всичко става през вайбър.За,София доставят до адрес.

# 158
Здравейте, самоназначих си изследване на витамин Б12 и Д и както се вижда и двете са с дефицит. Мисля да си взема спрейовете на Better you,но нямам идея какви дози да приемам при тези стойности и също да пия ли и магнезий и ако да какъв да си взема?

# 159
  • София
Здравейте, искам да разкажа и ако мога да предпазя някой да се подреди като мен. Понеже след второто раждане много напълнях, пробвах да отслабна, но с кански мъки успях да сваля много малко килограми. Просто по никакъв начин не можех да регулирам храненето, тренирах редовно, но уви, не успях да смъкна много. Затова отидох на ендокринолог, след изследвания каза, че имам ИР и ми изписа метформин. Почнах аз да пия, но не бях много сериозна, ту пия, ту спирам, така си карах 2 години. До тази година, когато след като не само не успях да сваля, но и качих килограми, казах, че ще стана много редовна в приема на метформина. За жалост отново не успях да сваля и грам, но започнах да ставам все по-мързелива. Вече не можех да спортувам така както го правех до сега, започнах да пия по 4 кафета на ден, които бях сигурна, че не ми действат изобщо и едвам изкарвах деня без да трябва да полегна, да поседна. Спрях да ходя пеша почти, не ми се ходеше, отдавах го на мързел, всяко едно физическо упражнение ми костваше големи усилия, дори ходенето по равно се усетих, че ме задъхваше. Главата ми тежеше, понякога ми се замайваше, отдавах го на недоспиване. Станах леко параноична, от всяко нещо сценаристът в главата ми развиваше достойни за Оскар филми. Започна да ми изтръпва единия крак от време на време, помислих си, че е липса на магнезий. Е, така карах варах до сега, когато си пуснах профилактичните изследвания и реших да добавя Б12 на своя глава. Излезна резултат 73 единици. Тогава започнах да нареждам пъзела и всички симптоми които имах се покриват точно от дефицит на Б12. Веднага започнах ударна доза капките за нос, още на следващия ден вече кафетата ги намалих до две и бях бодра, нещо, което не ми се беше случвало от месеци. На 3ти ден изпитах желание да спортувам отново и имах енергията да го направя. Главата не ми тежи по този странен начин. Затова искам да апелирам, всички, които приемат метформин задължително си следете нивата на б12, задължително! Щях да си докарам страшни проблеми, ако не го бях хванала сега, защото всяко едно нещо удобно се обясняваше със стандартните неща- преумора, липса на магнезий, недоспиване, магнитни бури.... най-много ме е яд, че ендокринологът, при когото бях не ме предупреди, че метформина буквално топи б12 и трябва да му се обръща внимание. Ако не си бях обърнала сама внимание, не бях чела сумати неща, не бях се интерсувала, щях да си докарам страшно тежък дефицит и после кой знае какви последици можеше да има. Сега наистина разбрах защо му казват тихият убиец, но защо лекарите не обръщат внимание на толкова просто нещо остава загадка за мен. Това е безумно, изследването е супер просто и не е скъпо, просто задължително трябва да се чеква, дори да нямате съмнения, просто го добавете към стандартните си изследвания.

# 160
  • Sofia
Какви са тези капки за нос?

# 161
Какви са тези капки за нос?
Води се,назален спрей.

# 162
Здравейте,спряла съм се на спрея BetterYou
Моля да ме посъветвате по колко да приемам спрямо моите резултати от изследването:
B12  - 251.2 pmol/l референтни стойности на лабораторията 145-569.
Като се има в предвид,че сутрин взимам една дозичка желязо на Ferroton,вечер пръскам BetterYou витамин D3+K2 ,къде през деня да включа приема на B12?
Благодаря предварително!

# 163
Според мен трябва да обърнеш приема - желязото да отиде вечерта, вит.Д сутринта и В12 по обяд (те са неутрални може и заедно). Принципно В12 е хубаво да е отдалечен най-много от желязото с Д са неутрални, но самия прием на Д вечер може да попречи на съня. Аз също така го вземам в повечето случаи де Simple Smile . А В12  е хубаво да се вземе до обяд, че дава енергия.

Този спрей 4 впръсквания са 1200 - пръскай 3 или 4 пъти  2 месеца, после почивка от витамините поне 20дни и нови изследвания да видиш как са нещата.

# 164

Здравейте, може ли някой да ми помогне, това са изследванията на майка ми, 75 годишна възраст, със бъбречно заболяване. Личният и лекар нищо не предприема, а явно е с анемия

Общи условия

Активация на акаунт