Витамин В12 - тема 9

• 49 489
  • 802
  •   1
Отговори
# 255
В такава ситуация, за мен трябва да проверите Б 12 и на детето, да се разнищи от къде идва всичко и чак тогава да предприемете лечение.Да, дават се в различно време.Б 12,Б 9, желязо и вит.Д са свързани.Може да се говори за желязно цефицитна анемия, вид таласемия, за генетична мутация ,пропускливи черва и тн.

# 256
Мислих си да пусна още едни изследвания и да включа В 12. Но...много драматично прие манипулацията, чак започна да се задушава от стрес ( мъжка му работа).

# 257
Тук многократно е писано, не е само да включите Б 12 в изледването, доста показатели са, за да може да се направи цялостна оценка.Мен лично, плачът не би ме спрял.Стоенето в дефицит при децата,не само на този витамин,води до проблеми в развитието,но Б 12 определено води до голямо забавяне и много проблеми.
ВИе си преценявате.

# 258
Мислих си да пусна още едни изследвания и да включа В 12. Но...много драматично прие манипулацията, чак започна да се задушава от стрес ( мъжка му работа).

Вижте лаборатория,в болница там са спецове по вземане на кръв от малки пациенти.Вижте нивото на б12 консултиране се с,доктор и тогава давайте каквото и да,е било.

# 259
Здравейте!
В началото на годината посещавах д-р Дамянов. Назначи ми терапия и пих добавки Б12, желязо и фолат.
Това са резултатите ми към август месец /през януари бха по-ниски/. Чудя се дали за подновя терапията. Уточнявам, че не искам да ходя повече при д-р Дамянов, защото там се чака минимум 2 часа. За мен това не е нормално. Трудно намирам адекватен хематолог и се надявам да ми помогнете.

# 260
Здравейте,бях писла скоро:
Oт края на май резултата от Б 12 ми бе-  430 pg/ml,от 25.8  -285 pg/ml ,от тогава до 7.9 съм приелама по 1200мкг Метилколбамин.
На 8.9 си бих една инжекция Хидроксиколбамин от 2500мкг,на 23.9 още една.Резултатите ми от днес са 610pg/ml.
Сега чуденката ми е на какъв интервал да си бия по 1 инжекция, защото не ми се иска пак да стигам до дефицит.
На мен ми се върти да бия още по 1 ,два  пъти през месец и половина,да направя месец почивка и да изследвам.Някой да има други предложения?

# 261
Искам да попитам за стойностите при взимане на кръв от пръста(при дете в случая на 3г.). Доколкото съм чела е ненадеждно за стойностите на б12, но това важи ли и за желязото? И щом е толкова неточно защо продължават да взимат от пръстчето?

# 262
Искам да попитам какво ви е мнението за назалните спрейове витамин В 12? Не открих да са коментирани наскоро.

# 263
Аз съм ползвала за сина ми като беше малък капките за нос на Алоха. Доволна съм, качи му много добре нивата. Аз опитах неприятно ми е да слагам в носа-

# 264
И аз онзи ден пуснах изследвания и В12, без да го бях приемала почти 20 дни, резултата ми излезе 775 pg/ml, Личната лекарка каза да спра да го пия, но си мисля дали пък няма пак да падне драстично, за момента все още не съм го започнала. На дъщеря ми резултата е 445 pg/ml и се чудя дали да не и давам 2 пъти в седмицата за поддържане, защото според личната лекарка и тя не трябва да приема???

# 265
И аз онзи ден пуснах изследвания и В12, без да го бях приемала почти 20 дни, резултата ми излезе 775 pg/ml, Личната лекарка каза да спра да го пия, но си мисля дали пък няма пак да падне драстично, за момента все още не съм го започнала. На дъщеря ми резултата е 445 pg/ml и се чудя дали да не и давам 2 пъти в седмицата за поддържане, защото според личната лекарка и тя не трябва да приема???

Не знам колко е голяма дъщерята, но за деца е малко нисък резултат, при тях се цели към 700. Ти може да си направиш почивка от още месец и после да си вземаш и ти поддържащо 1-2 пъти седмично.

# 266

Не знам колко е голяма дъщерята, но за деца е малко нисък резултат, при тях се цели към 700. Ти може да си направиш почивка от още месец и после да си вземаш и ти поддържащо 1-2 пъти седмично.
mbobo, отново ти благодаря за бързия отговор 😘 Дъщеря ми е на 16 години, така и ще направя, защото и при нея като го спра и пада пак рязко надолу.

# 267
Здравейте, преди месец родих второто ми дете имам история с дефицит и през цялата бременност приемах желязо б12 и фолиева киселина. Сега обаче изследванията на дъщеря ми показват леко завишено mchc 352(260-340). Ще се гръмна, с първото дете дори не пий добавки, този път разчитах, че съм приемала всичко, но изглежда може пак да има анемия, дали би наваксала с адаптираното мляко. Според неонатолозите били нормални изследванията й.

# 268
Първо референтните при децата са различни, тази граница за деца ли е? После, само при един завишен показател не може да се съди, че има анемия.

# 269
В дефицит съм на В12 назначиха ми пет ампули 1000мг цианокпбаламин. Това дали ще е достатъчно? През какъв интервал се поставят?

Общи условия

Активация на акаунт