За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 364
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 163
Много ви благодаря🤗Значи търся животинска сметана с над 35%масленост.Морена страхотна идея за тарталетите с белия шоколад и без това половината са счупени и няма да рискувам другата половина да се разпаднат,а ще ги намажа.

# 571
  • Мнения: 12 213
Растителната сметана е некачествена, но с нея много по-лесно се работи, ако нямаш опит. Не се пресича при разбиване и се сгъстява добре.

# 572
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 253
Преди да се разведа с ММ, моля ви, кажете ми, това мляко, домашно сквасено пресекло ли се е?

# 573
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Не е пресечено, но температурата на квасене е била висока. Сварила си бактерията. Нищо, за айрян и таратор става Simple Smile

# 574
  • Мнения: 5 412
За извара също.

# 575
  • Мнения: 7 260
Преди да се разведа с ММ, моля ви, кажете ми, това мляко, домашно сквасено пресекло ли се е?
Знам, че не ти е смешно, но добре аз се посмях на това.
И според мен може да се ползва млякото. Ако на вкус е кисело мляко - значи е кисело мляко Grinning

# 576
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Е та то не е развалено, само е с друга консистенция. Нищо му няма, просто ако се яде с лъжицата ще е по-зърнисто, а не гладко и хомогенно. При разбиване ще си стане точно като "нормално" мляко разбито.

# 577
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 253
Развод по вна а топлиннте усещания на съпругата  Simple Smile
Едно мяко не успявам да сквася "като мама" Simple Smile ММ щял да ми праща свеки да го кваси, викам му " тя бактерията ще умре още щом усети биополето, няма да се скваси съвсем млякото"
Ще бъркам айряни за закуска, кекс с кисело мляко за прилапване (не че той ще стане) и таратор за вечеря Simple Smile

# 578
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
skk007, ми да му го кваси мама, пък той да ходи да го донесе до увас готово 🤷 Аз бих поощрила този ентусиазъм и с кеф ще пращам по 10 литра 😁 На третата туба свеки ще го сиктирдоса, надали си няма друга работа.

Пък за млякото - като не го преценявяш добре с пръст, бутай един термометър.

# 579
  • Мнения: 754
Мога ли да си направя пилешки хапки с корнфлейкс и да ги изпържа утре? Или ще е по-добре да си ги направя утре като цяло?

# 580
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 253
Преди развода, мисля да си счукам лешниците, да им извадя ядките и да ги опека? Как да направя последното нещо?

# 581
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Мога ли да си направя пилешки хапки с корнфлейкс и да ги изпържа утре? Или ще е по-добре да си ги направя утре като цяло?
Може днес да мариноваш, но ако овъргаляш още днес в корнфлейкс, ще поеме течността от месото и хем ще изсъхне месото, хем ще се намокри корнфлейксът и няма да е хрупкав. Така че днес може да си овкусиш месото (ако искаш), а утре - овалване и пържене/печене.

# 582
  • Мнения: 7 260
Лешници се пекат с повишено внимание, защото много бързо изгарят. Да не заседнеш в бгмама Grinning
Аз пека на един пласт в тавата на фурната, на 180°С. Разбърквам веднъж и стоя в кухнята, докато се пекат. Ако искаш да са солени, леко ги навлажни предварително, за да полепне солта.

# 583
  • Русе
  • Мнения: 6 158
Скрит текст:
Мога ли да си направя пилешки хапки с корнфлейкс и да ги изпържа утре? Или ще е по-добре да си ги направя утре като цяло?
Може днес да мариноваш, но ако овъргаляш още днес в корнфлейкс, ще поеме течността от месото и хем ще изсъхне месото, хем ще се намокри корнфлейксът и няма да е хрупкав. Така че днес може да си овкусиш месото (ако искаш), а утре - овалване и пържене/печене.

И аз така правя. Вечерта смесвам с подправки и малко бяло вино, захлупвам и на другия ден панирам и пържа/изпичам.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/01/2.html

Последна редакция: пт, 16 сеп 2022, 18:05 от peych

# 584
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 253
Phloxx, колко време им трябва?

Общи условия

Активация на акаунт