За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 30 314
  • 760
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Същото е.
Трябва си предварително сваряване.

# 616
Пуешкото месо е по-стегнато от пилешкото

# 617
Е не ми хрумна да го накисна, следващия път така ще направя Hug

задължително го кисни. по здравословни причини основно.

# 618
  • Sofia
Е не ми хрумна да го накисна, следващия път така ще направя Hug

задължително го кисни. по здравословни причини основно.
Аз не се сещам за друга причина.

А пуешкото не ми е баш бяло месо, а леко розово, та различно е от пилешкото разбира се.
Аз си падам по бутчетата - готвя ги на бавен огън и е крехко, пада само от коста. Филе - запечтавам на тиган и готвя малко и във фурната.

# 619
често се твърди, че го киснат, за да се свари по-лесно. та затова подчертах.

# 620
  • Sofia
често се твърди, че го киснат, за да се свари по-лесно. та затова подчертах.
Аха... за мен това или, че мога да махна  някои люспи са бонуси към причината. Simple Smile

# 621
И аз знам, че се кисне, за да се свари по-лесно. За здравословната част се изхвърля водата, в която е сварен първоначално.

# 622
И аз знам, че се кисне, за да се свари по-лесно. За здравословната част се изхвърля водата, в която е сварен първоначално.

кисненето е по зравословни причини.

# 623
  • In transit
За мен пуешкото филе е крехко месо, често го готвя - на пържоли и на хапки с лимонов сок.
Пуешките бутчета ги готвя с ориз или със зеле и ориз, като предварително ги сварявам. Но аз и пилешко с ориз като готвя, го сварявам преди да го сложа да се пече. Ако са обезкостени, стават на руло.
Skk007, тук имам доста рецепти с пуешко филе: https://www.mycookingcreations.com/p/carni-bianche.html

Бобът се накисва по няколко причини:
1. Съдържа олигозахариди, които човешкото тяло не е в състояние напълно да разгради и асимилира. В резултат на това неразградените олигозахариди навлизат в червата, където започват да ферментират. С накисването тези вещества се разпадат.

2. За да се премахне фитиновата киселина, която блокира усвояването на някои минерали, като желязо, цинк, калций и други минерали. Фитиновата киселина предпазва боба от покълване, но не е полезна за човека.

3. За да се премахне веществото лектин, който уврежда лигавицата на храносмилателния тракт и провокира възпалителни процеси.

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 10:22 от Mikkey

# 624
  • Sofia
Мики, всички тия са една причина (за мен) - здравословна. Simple Smile

# 625
skk007 Може ли инфо на коя страница е това намалено пуешко филе в Лидл,
че аз само пуешки баджаци видях?

# 626
Моля пак за помощ Wink
Имам печени червени чушки (5 кг) и доматено пюре (ок 800 гр). Искам да направя лютеница.
Може ли някакви изпитани, лесни рецепти, така че да успея да я направя на котлона в тенджера или ако трябва да я пека във фурната. Зная, че количеството е много малко, ама то и нямам намерение да получа десетки готови буркани Wink
п п Нямам в какво да смеля чушките, освен в чопър, ще стане ли?

Последна редакция: пн, 19 сеп 2022, 19:51 от annysy

# 627
Нямаш избор. Другата възможност е да ги накълцаш много ситно на ръка но ще ти трябва много търпение

# 628
  • In transit
Annysy, става в чопър да ги смелиш.
Слагаш чушките, доматеното пюре и олио в тенджера. Като заври, намаляваш огъня и оставяш да къкри, докато се сгъсти. Малко преди да свалиш от огъня, добавяш 1/2 връзка ситно нарязан магданоз, 1-2 с.л. мед(в зависимост, какво количесто лютеница ти се е получило), сол на вкус.
Ако имаш печен патладжан, ще стане още по-вкусна, но и само с чушки и домати става.

# 629
Annysy, става в чопър да ги смелиш.
Слагаш чушките, доматеното пюре и олио в тенджера. Като заври, намаляваш огъня и оставяш да къкри, докато се сгъсти. Малко преди да свалиш от огъня, добавяш 1/2 връзка ситно нарязан магданоз, 1-2 с.л. мед(в зависимост, какво количесто лютеница ти се е получило), сол на вкус.
Ако имаш печен патладжан, ще стане още по-вкусна, но и само с чушки и домати става.
Mikkey, благодаря и на пеп-4o също!
Дайте някакви пропорции, на тези 5 кг изпечени и обелени чушки, кутия (800 гр) доматено пюре (моите хора не обичат патладжан Sad ), какво още и по колко да сложа?

Общи условия

Активация на акаунт