АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 959
  • 622
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Нова съм тук, до момента само съм чела теми, които са ме късаели, но тъй като вече днес (около 8-ма г.с.) бях на коремен и от него също ясно видяхме пулсации, реших, че е време да се запиша. Термина ми е на 10.04. Доктора леко беше изнервен от факта, че не съм изчакала до 12 гс и отивам сега в 8-ма на преглед, но ще го преживея това. Имайки предвид, че ми е първа бременност, съм доста на тръни, предполагам ще ме разберете повечето също бъдещи мами за първи път, а и таткото дава зор, та донякъде той беше виновен за прегледа днес. Та, нормалното раждане мен ме плаши, искам си секцио. С късогледство съм, -2 ми е диоптъра. Нооо доктора, при който бях днес е категоричен, че нямало да е опасно( аз си търсех извинение за секцио) и направо си ми рекна, че ще ме израждал нормално (отделен е факта, че въобще не мисля да се следя при него, а днес авис медика не работи-мисля там да отида да ме запишат, съответно и да раждам. За сега съм се насочила към д-р Янкулов. Моля за мнения, някоя мама има ли впечатления, ходила ли е на преглед при него? Този днешния “доктор” ми говори на “човек, човече”… Споделих му, че приемам фолиева киселина, питах дали има нужда от други витамини…. Подметна ми: “ ми то има едни добри “актив мама” и до там. Даже снимка не благоволи да ми даде… А предполагам знаете, че като една първа бъдеща мама, много си исках снимчицата… Та, ще приключа до тук, бих била много благодарна за мнения и съвети за доктор, който бихте ми препоръчали за планирано секцио в Авис медика. Стискам палци и пожелавам най-леката и безпроблемна бременност на всички бъдещи мами тук!!! Simple Smile
Честито! Трябва да го смените този доктор май! Лошо се е държал!
Друго да допълня...... тук сме жени от цяла БГ и не знаем къде е Авис Медика, че да тръгне някой с препоръки! 😉

# 151
Здравейте! Нова съм тук, до момента само съм чела теми, които са ме късаели, но тъй като вече днес (около 8-ма г.с.) бях на коремен и от него също ясно видяхме пулсации, реших, че е време да се запиша. Термина ми е на 10.04. Доктора леко беше изнервен от факта, че не съм изчакала до 12 гс и отивам сега в 8-ма на преглед, но ще го преживея това. Имайки предвид, че ми е първа бременност, съм доста на тръни, предполагам ще ме разберете повечето също бъдещи мами за първи път, а и таткото дава зор, та донякъде той беше виновен за прегледа днес. Та, нормалното раждане мен ме плаши, искам си секцио. С късогледство съм, -2 ми е диоптъра. Нооо доктора, при който бях днес е категоричен, че нямало да е опасно( аз си търсех извинение за секцио) и направо си ми рекна, че ще ме израждал нормално (отделен е факта, че въобще не мисля да се следя при него, а днес авис медика не работи-мисля там да отида да ме запишат, съответно и да раждам. За сега съм се насочила към д-р Янкулов. Моля за мнения, някоя мама има ли впечатления, ходила ли е на преглед при него? Този днешния “доктор” ми говори на “човек, човече”… Споделих му, че приемам фолиева киселина, питах дали има нужда от други витамини…. Подметна ми: “ ми то има едни добри “актив мама” и до там. Даже снимка не благоволи да ми даде… А предполагам знаете, че като една първа бъдеща мама, много си исках снимчицата… Та, ще приключа до тук, бих била много благодарна за мнения и съвети за доктор, който бихте ми препоръчали за планирано секцио в Авис медика. Стискам палци и пожелавам най-леката и безпроблемна бременност на всички бъдещи мами тук!!! Simple Smile
Честито! Трябва да го смените този доктор май! Лошо се е държал!
Друго да допълня...... тук сме жени от цяла БГ и не знаем къде е Авис Медика, че да тръгне някой с препоръки! 😉

Извинявам се, забравих да спомена, че става въпрос за Авис медика гр. Плевен Simple Smile

# 152

Здравей ии честито, пожелавам ти едно безпроблемно минаване през бременноста ии едно здраво родено Бебче! ❤️

Лично аз, бих сменила този лекар, само докато четох и не ми вдъхна никакво доверие.
Аз ходих на първи преглед в 6 г.с, имам снимка и следващ час на 01.09. Абсолютно не ми беше казано, че рано съм отишла а точно обратното.
За съжаление не мога да дам препоръки за лекар в твоя град, тъй като съм от Варна, но не спирай да търсиш някой друг. Попитай познати и вече минали през това мами.
Успех 🙏❤️

# 153

Здравей ии честито, пожелавам ти едно безпроблемно минаване през бременноста ии едно здраво родено Бебче! ❤

Лично аз, бих сменила този лекар, само докато четох и не ми вдъхна никакво доверие.
Аз ходих на първи преглед в 6 г.с, имам снимка и следващ час на 01.09. Абсолютно не ми беше казано, че рано съм отишла а точно обратното.
За съжаление не мога да дам препоръки за лекар в твоя град, тъй като съм от Варна, но не спирай да търсиш някой друг. Попитай познати и вече минали през това мами.
Успех 🙏❤

Много много благодаря, пожелавам същото и на вас 🥰

# 154
Аз нямам мнение за Авис Медика или както беше там, но само се включвам да кажа нещо за секциото и нормалното раждане, като вече раждала веднъж. Много е рано да го мислиш от сега, мен също ме налягаха мисли на страх в началото на първата ми бременност, но с напредването на бременността фокуса много се измества и започваш да мислиш, не от какво те е страх, а какво е най-добре за детето ти. Или поне така би трябвало да бъде. Моля всички бъдещи мами, които имат или дори нямат страхове да си вземат книгата на Олга Дукат "Раждане с любов" и да я прочетат. Тази книга ми помогна безкрайно много и не само, че не се страхувах от раждането, ами нямах търпение за него! Родих нормално, без упойка и беше най-прекрасното изживяване в живота ми! Не искам и да си помислям да пропусна това сега с втората бременност. Родих за 1 час. Приеха ме в предродилна към 12 часа през нощта и в 01:13ч. се роди сина ми.
Не се пускайте по пързалката на секциото и да си причинявате нелека операция заради неоправдани страхове. Не съм против самото секцио, ако има реални медицински причини за това. Но просто "страх ме е" не е причина. Прочетете книгата и други подобни, ако имате желание, говорете с други жени, които са минали през това и направете информиран избор.

# 155
Здравейте!
Плахо, плахо да пиша и аз, че уикенда видях двете чертички.
На кратко: смятах, че съм в 10гс, днес букнах час и се оказа, че съм в 5гс.
Записах часа, защото сутринта имах леки зацапвания след тоалетна.
Доктора каза, че има сакче и плод, но е рано да засече пулс.
С двурога матка съм и бебето е в дясното “рогче”. За зацапва ето каза, че било нормално.
Това, което сега ме притесни е, че имам спазми, подобни на цикъл в лявата част обаче, а когато отидох да пишкам пак имах леко кървене.
И сега съм на тръни, нормално ли е, не е ли… след като току що се върнах от прегледа уж всичко било окей… какво бихте ме посъветвали, защото аз вече откачам, това ми е първа бременност и с тази матка и каквото съм чела се шашкам много :/

# 156
Аз бих изследвала прогестерона,може да ви е нисък и затова... А защо сте мислели че сте в 10г.с пък сте в 5та? Кога ви беше последния МЦ?

# 157
Аз бих изследвала прогестерона,може да ви е нисък и затова... А защо сте мислели че сте в 10г.с пък сте в 5та? Кога ви беше последния МЦ?
Последният цикъл ми беше 19 юни, затова смятах, че е 10гс
Проблема е, че съм в Англия. Тези, при които бях днес са частна клиника. Днес е банк холидей и моята клиника не работят…
Чувствам се в момента все едно съм в цикъл, имам крампитр ниско долу, кръста ме е стегнал. Не знам дали дс не ходя до спешното с тези оплаквания ….. но пък от друга страна току що ме видяха уж…

# 158
Проблема е, че съм в Англия. Тези, при които бях днес са частна клиника. Днес е банк холидей и моята клиника не работят…
Чувствам се в момента все едно съм в цикъл, имам крампитр ниско долу, кръста ме е стегнал. Не знам дали дс не ходя до спешното с тези оплаквания ….. но пък от друга страна току що ме видяха уж…
Няма как последния цикъл да е бил 19ти юни и да си в 5г.с. Аз също съм в Англия и съвета ми е направо отивай в спешното . При все че си с болки и кървене . Не искам да те плаша и дано доктора при който си била да се окаже просто некадърник и всичко да е наред ,но си е леко притеснително и не се бави. Стискам палци всичко да е наред

# 159
Здравейте!
Плахо, плахо да пиша и аз, че уикенда видях двете чертички.
На кратко: смятах, че съм в 10гс, днес букнах час и се оказа, че съм в 5гс.
Записах часа, защото сутринта имах леки зацапвания след тоалетна.
Доктора каза, че има сакче и плод, но е рано да засече пулс.
С двурога матка съм и бебето е в дясното “рогче”. За зацапва ето каза, че било нормално.
Това, което сега ме притесни е, че имам спазми, подобни на цикъл в лявата част обаче, а когато отидох да пишкам пак имах леко кървене.
И сега съм на тръни, нормално ли е, не е ли… след като току що се върнах от прегледа уж всичко било окей… какво бихте ме посъветвали, защото аз вече откачам, това ми е първа бременност и с тази матка и каквото съм чела се шашкам много :/

За зацапвабето не мога да кажа, тъй като при мен го е нямало, но знам от приятелки, че може да е т.н. имплантационно кървене. А аз и до ден днешен (8-ма г.с.) усещам неразположение като преди цикъл. Усещам придърпване около яйчниците, дискомфорт… и на мен два доктора ми казаха, че няма причина за притеснение. Та, бъди спокойно, това е най-важното. Щом док не намира причина за притеснение, недей да се шашкаш безпричинно. Мен днес даже ме сцепва глава на фона на сутрешно повръщане и целодневно виене на свят (отдават го и на ниското ми кръвно). Чат пат ме наболява и кръст, абе… В началото се шашках, но ми се скараха и ме посъветваха да съм максимално спокойна и да не си мисля глупости. 🙏🏽

# 160
Здравейте момичета,плахо се записвам с термин 14 Април.Имам един мисед в 7г.с преди 2 години.В момента съм в 7г.с+2 дни и слава богу за момента всичко е в норма. Откриха ми тромбофилия фактор -4G/4G,което не било уж високорисков,пия Аспирин Протект всяка вечер по предписание и тези дни си пуснах изследвания чрез които се определя каква терапия да се назначи,всичко ми е в норма та за това АГ ме остави на аспиринче само,но аз все пак си имам моите притеснения дали това е достатъчно,впредвид предната ми загуба,тогава не знаех че имам тромбофилия,но тя все пак е репродуктивен специалист,извършва ин витро процедури,със сигурност трябва да е добре запозната с такива казуси…при мен за момента е това.
Пожелавам безпроблемна бременност на всички🍀

# 161
Няма как последния цикъл да е бил 19ти юни и да си в 5г.с. Аз също съм в Англия и съвета ми е направо отивай в спешното . При все че си с болки и кървене . Не искам да те плаша и дано доктора при който си била да се окаже просто некадърник и всичко да е наред ,но си е леко притеснително и не се бави. Стискам палци всичко да е наред

От там се връщам, казаха ми да чакам да ми се обадят да ме прегледат пак по-късно днес или утре сутринта. Но ско кървенето стане като цикъл, с ползване на превръзки и т.н, изобщо да не чакам а да отида директно.
За сега кървене има само при бърсане след тоалетна, много се моля да отшуми и всичко дс се окаже окей :/

# 162
А прегледаха ли те? И казаха ли пак че си в 5г.с защото няма логика да е само толкова,ако последния МЦ е бил юни месец...

От там се връщам, казаха ми да чакам да ми се обадят да ме прегледат пак по-късно днес или утре сутринта. Но ско кървенето стане като цикъл, с ползване на превръзки и т.н, изобщо да не чакам а да отида директно.
За сега кървене има само при бърсане след тоалетна, много се моля да отшуми и всичко дс се окаже окей :/

# 163
Здравейте прекрасни бъдещи майки! Аз имах две черти миналата седмица и след като бях на лекар, потвърдих 6-та ГС. Женени сме отскоро и с ММ планувахме за догодина по това време да почнем с опитите, но.. животът ни изненада. Много съм объркана, стресирана, стресирам и моя човек, че стана толкова рано, все още не бяхме уредили доста неща около жилище и къде ще живеем, та много е объркващо всичко. Как се почувствахте вие, когато разбрахте за новината? Особено момичетата, при които не е било планувано. Благодаря и лека бременност ви желая. ще се справим Heart

# 164
Здравейте прекрасни бъдещи майки! Аз имах две черти миналата седмица и след като бях на лекар, потвърдих 6-та ГС. Женени сме отскоро и с ММ планувахме за догодина по това време да почнем с опитите, но.. животът ни изненада. Много съм объркана, стресирана, стресирам и моя човек, че стана толкова рано, все още не бяхме уредили доста неща около жилище и къде ще живеем, та много е объркващо всичко. Как се почувствахте вие, когато разбрахте за новината? Особено момичетата, при които не е било планувано. Благодаря и лека бременност ви желая. ще се справим Heart

Здравей ☺ Ами, аз също като теб, не очаквах. Искано си беше, работихме по въпроса около 2 месеца, обаче аз се бях нагласила, че ще минат поне 3-4, та даже повече, и като ми закъсня даже си викам… сигурно от времето, жеги. Обаче ми закъсня с 5 дни, което е неприсъщо, до 1-2 дни се е случвало. Тестчето - с бледа втора черта, почнаха едни грипоподобни симптоми и някак си вече бях убедена, че се е случило. Таткото беше много доволен, даже той още на 3-тия ден даваше зор да си правя тест.. Е, и аз се зарадвах, просто се бях нагласила, че ще мине време и ме изненада 😅 Обаче и ние не сме готови със стягането на жилището, ще се наложи да се порадвам на свекито още няколко месеца 😁 Живот и здраве всичко да е наред ти пожелавам, и едно много сладко и здраво бебе, пък ще се справим 🥰

Общи условия

Активация на акаунт