АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 952
  • 622
  •   1
Отговори
# 135
Аз за тези пренатални тестове чух преди седмица за първи път от близка. Убеди ме, че е необходим, макар и доста скъп. Сравни го с БХС, който по думите й разчита на статистика. Знам, че пренаталния тест се прави най-рано в 9 седмица, а аз точно влизам в 6-та. Така че, ако стигна до 9-та, ще го направя.

# 136
И аз обмислям, когато стигна до там , дай Боже да го направя. Биохимичния скрининг показва риск, а този тест дава точен отговор до 99%, което е някак успокояващо. Гледах интервю съм семейство, което въпреки малкия риск имат детенце с даун, а техни приятели са имали висок риск за това, а имат здраво детенце. Затова, когато му дойде времето мисля да не рискувам.
А друг въпрос: Кога започна да ви прилошава? Една позната ми изпрати едни ментолови хапченца, които са точно за да предотвратят това.

https://apteka.framar.bg/30098181/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC … 5-%D0%BC%D0%B3-12

# 137
Аз съм вече 9 седмица. Прилошава ми от 8 г. С. Сега съм горе долу, не смея да се похваля. Ние също ще правим пренатален тест, отделно бхс. Но ще е някъде края на 10 или 11 седмица. Тогава имам час за преглед. Надявам се че няма да е късно.

# 138
До колкото разбрах се прави между 10 - 12 г.с , така, че не би трябвало да е късно.

# 139
Аз пък четох че ако при бхс оценката излезе добра и няма нищо притеснително се обезмисля пренаталния тест, но ако човек има финансова възможност защо да не направи...

# 140
Така е, но е факт и че при добри резултати има шанс 1:10 000 (какъвто е и случая, който гледах). Определено е голям разход, но лично предпочитам повече да ми е спокойно, парите се изкарват някак. Има време до тогава, вярвам, че пак ще обсъждаме темата занапред.

# 141
То освен че е личен избор, лекарите също оценяват дали има смисъл от този тест. Така например един и същи лекар в различни ситуации може да препоръча, а може да каже, че няма смисъл от теста. Оценяват възраст на жената, евентуално, ако е ин витро и има информация за плувците, също ги взимат предвид.

# 142
На мен ми каза лекарката, че съм в много ниската скала за някои от изследванията, но е мой избор дали да ги направя. Относно синдрома на Даун, каза че напоследък се наблюдава все по често при жени под 35. Ако се изследвам, мисля да бъде само на това - мисля, че е 700лв теста, другите в пакет стигат до 2000лв.

https://m.bg-mamma.com/?topic=1229728

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 12:12 от k.belleza

# 143
И аз пратих заявка за групата. Ще се радвам някой да ме приеме. 😂❤️

# 144
Здравейте момичетааа!!!! Все още нямам термин от АГ понеже е доста рано(4гс и 5дена), но с калкулаторите в интернет показва, че моето чудо(или чудеса) ще се появи късния април(29/30). Първа бременност ми е, на 24 години съм и нямам търпение за това, което предстои! Пожелавам на всички лека бременност и раждане, и Бог да благослови нас и семействата ни!!!

# 145
Благодаря ви за стиснатите палци! 🤗
Днес бях на преглед и според доктора всичко е наред. Видяхме ембрионче, той каза, че засича и пулс, но не успя да се чуе звучно. Бях адски притеснена, моят пулс беше в небесата и заглушаваше всякакви други шумове. 

Очаквах да ме мери и тегли, да смятаме термин и такива неща, но той каза да отида след 2-3 седмици отново и тогава щял “да ме запише като бременна” - това предполагам е за женска консултация.
Малко странно ми стана, че го отлага (на база на това, което съм чувала), но пък три пъти ме увери, че всичко е наред, така че засега ще се опитам да спра да го мисля и ще му се доверя. Simple Smile

Добре дошли на новозаписалите се и пожелавам на всички да си споделяме само хубави новини. 💐

# 146
Момичета, съпруга се прибра снощи от работа с болки в гърлото и течащ нос. Решихме да стоим в различни стаи и дано успея да се опазя. Много гадно така... 😔

# 147
Здравей! Пожелавам ви успех и всичко да мине , както го искате! Тези лекари и тази спермограма да не са от болница "Щерев" в София случайно?

ДидиДан, точно в Щерев са, да. Но първата спермограма беше преди 8-9 месеца на друго място с горе-долу същите резултати. Само че тогава не бързаха с изводите и дадоха на мъжа ми някакви добавки.

funn, пази се, но и да лепнеш нещо, не се притеснявай много. Simple Smile Оказа се, че нито грипът, нито лекарствата са толкова страшни, колкото се говори.

# 148
Момичета, съпруга се прибра снощи от работа с болки в гърлото и течащ нос. Решихме да стоим в различни стаи и дано успея да се опазя. Много гадно така... 😔
Да не те плаша , но аз и мъжа ми така изкарахме Ковид преди месец, със същите симтоми! Нека да си пусне един тест заради теб и да се изолира, важно е да се опазиш! ❤ Щама е слаб и минава леко, но ти трябва да се пазиш! Успех!

# 149
Здравейте! Нова съм тук, до момента само съм чела теми, които са ме късаели, но тъй като вече днес (около 8-ма г.с.) бях на коремен и от него също ясно видяхме пулсации, реших, че е време да се запиша. Термина ми е на 10.04. Доктора леко беше изнервен от факта, че не съм изчакала до 12 гс и отивам сега в 8-ма на преглед, но ще го преживея това. Имайки предвид, че ми е първа бременност, съм доста на тръни, предполагам ще ме разберете повечето също бъдещи мами за първи път, а и таткото дава зор, та донякъде той беше виновен за прегледа днес. Та, нормалното раждане мен ме плаши, искам си секцио. С късогледство съм, -2 ми е диоптъра. Нооо доктора, при който бях днес е категоричен, че нямало да е опасно( аз си търсех извинение за секцио) и направо си ми рекна, че ще ме израждал нормално (отделен е факта, че въобще не мисля да се следя при него, а днес авис медика не работи-мисля там да отида да ме запишат, съответно и да раждам. За сега съм се насочила към д-р Янкулов. Моля за мнения, някоя мама има ли впечатления, ходила ли е на преглед при него? Този днешния “доктор” ми говори на “човек, човече”… Споделих му, че приемам фолиева киселина, питах дали има нужда от други витамини…. Подметна ми: “ ми то има едни добри “актив мама” и до там. Даже снимка не благоволи да ми даде… А предполагам знаете, че като една първа бъдеща мама, много си исках снимчицата… Та, ще приключа до тук, бих била много благодарна за мнения и съвети за доктор, който бихте ми препоръчали за планирано секцио в Авис медика. Стискам палци и пожелавам най-леката и безпроблемна бременност на всички бъдещи мами тук!!! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт