АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 54 920
  • 622
  •   1
Отговори
# 120
Ами... тяхната логика е, че ползите от консумацията не надхвърлят вредите от тежките метали 🤷🏻‍♀️ Затова като цяло внимавам с баланса на останалите омеги, а омега 3 си поръчвам от iherb на по-читави производители. Като цяло гледам от време на време да вкарвам някакви и морски дарове, но нямам навик.

# 121
Момичета бихте ли ми казали, ако знаете дали може да се яде риба?
Да, но не всеки вид, трябва да има ниско съдържание на Меркурий в нея, може най-вече сьомга и риба тон, доколкото прочетох.

Меркурий е планета, живак е това за което се притесняваме 🤣
Ахаха, ясно е-от хормоните се затъпява! 😂😂😂😂
Или по-скоро 20 години работа с англо-говорящи 😂😂😂 (почти тогава, когато ти си била родена) 😂😂😂

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 16:13 от LucytheRock

# 122
За рибите и морските дарове - не океански, че уж нали живак и тежки метали - теоретично ако се наядеш здраво с такава риба, тежките метали могат да повлияят на плода, защото той все още е миниатюрен и малко му трябва. За речни и отглеждани в рибарници е ОК доколкото знам (и подразбирам от другите съвети).

# 123
Благодаря много на всички, момичета Blush

# 124
Здравейте, бъдещи мами! На 32 години съм, имам син и това ще бъде втора, надявам се успешна, бременност за мен. Моят термин е 08.04.2023 г. Аз също съм още плаха и тихо говоря за това, въпреки че днес видяхме жлъчно мехурче и сърдечна дейност 🥰 Желая на всички успех и леко да си бременеем заедно и във фейсбук🌷🥂

# 125
Здравейте момичета! Присъединявам се към вас с термин 25април, втора бременност като каката е на 10 месеца и живи и здрави като се роди второто ще е на година и половина. 🤦🏻♀😁 Преди първото забременяване правихме опити 4 години и тъкмо да стартираме инвитро процедура, видях двете черти! ❤ След като Даяна се роди си казахме, че не искаме да чакаме още 4 години и щом направи 7 месеца започнахме с опитите. Стискам палци на всички ни за щастлив край и тъй като ми е доста прясна предишната бременност ще ви дам няколко хитринки, които на мен ми помагаха:
Повръщах много с първата бременност още от 5г.с и до леглото си слагах солети. Сутрин още преди да стана, хапвах 2-3, за да се качи кръвната захар и тогава ставах.
Никакви цитруси и банани в началото за тези, на които им се гади и повръщат - става още по-зле 😁
Айрян, газирана вода и дори малко бира доста облекчаваха поне при мен гаденето.
Такива пробождащи, дискомфортни усещания са нормални.
Надявам се да съм била полезна. Късмет за всички ни 😘😘😘

# 126
ЗДРАВЕЙТЕ бъдещи Мамчета и от мен, включвам се след преглед на който видях едно лудо малко сърчице, който беше вчера в 6г. С+5 с пожелание на всички за лека бременност. Аз съм на 27 години с първа дългоочаквана бременност, когато осъзнахме че не ни се случват нещата, решихме да иде първо той на лекар, и хоп веднага му излезе на моя господин варикоцеле, което вече 3-4месеца след операцията му чудото се случи 💓💓дано всичко да е наред.
Аз също пуснах заявка за фб групата

# 127
ЗДРАВЕЙТЕ бъдещи Мамчета и от мен, включвам се след преглед на който видях едно лудо малко сърчице, който беше вчера в 6г. С+5 с пожелание на всички за лека бременност. Аз съм на 27 години с първа дългоочаквана бременност, когато осъзнахме че не ни се случват нещата, решихме да иде първо той на лекар, и хоп веднага му излезе на моя господин варикоцеле, което вече 3-4месеца след операцията му чудото се случи 💓💓дано всичко да е наред.
А как се казва групата във fb

# 128
423 е групата Grinning
А как се казва групата във fb

# 129
# 130
Здравейте,

Аз… нямах намерение да се включвам засега, но май имам нужда от общуване със себеподобни. Simple Smile

Накратко за мен - на 31 години съм, бременна за пръв път след две години опити и то точно в месеца, когато двама лекари ни казаха, че при нас само ин витро е решението. Станало е малко като на шега - този месец бяхме в движение и имахме само една интимна среща с мъжа ми.

На 14-ти си видях първия положителен тест, за който мъжът ми отказа да повярва първо, че е от него и после, че наистина е положителен. “Ама как… те нали казаха…” 😂 Миналата седмица бях на преглед и се видя плоден сак където му е мястото, а утре съм на втори преглед с огромна надежда да видим и чуем ембрион.

Междувременно успях да се разболея, да вдигам температура дни наред и от два дни съм на антибиотик. Вече съм по-добре, но си продължавам антибиотика. И преди да се разболея се притеснявах дали ще се развие тази бременност, заради лошата спермограма на мъжа ми, а сега вече след температурата и лекарствата съвсем.
Симптоми на бременност почти нямам - леко придръпване и натежаване в матката и пренебрежима тежест в гърдите предимно вечер като сваля сутиена. Нито ми се гади, нито ми се яде, нито не ми се яде…

Не знам, не смея нито да се зарадвам, нито да смятам седмици. Стискайте ми палци за утре, моля.

# 131
Стискаме силно 😀
И при мен се случи неочаквано, хем сме инвитро, но и двамата бяхме скептични, а аз не исках да се пренавивам. Сега съм 8седмица, мога да кажа за мен, че след 7седмица вече усетих дискомфорт, в началото си бях супер добре. Слава Богу не повръщам, но все ми се гади, отпадналост, емоционалност, бледоликост и така 😀. /b][/b]quote author=anonnotanon link=topic=1468871.msg45216860#msg45216860 date=1661437407]
Здравейте,

Аз… нямах намерение да се включвам засега, но май имам нужда от общуване със себеподобни. Simple Smile

Накратко за мен - на 31 години съм, бременна за пръв път след две години опити и то точно в месеца, когато двама лекари ни казаха, че при нас само ин витро е решението. Станало е малко като на шега - този месец бяхме в движение и имахме само една интимна среща с мъжа ми.

На 14-ти си видях първия положителен тест, за който мъжът ми отказа да повярва първо, че е от него и после, че наистина е положителен. “Ама как… те нали казаха…” 😂 Миналата седмица бях на преглед и се видя плоден сак където му е мястото, а утре съм на втори преглед с огромна надежда да видим и чуем ембрион.

Междувременно успях да се разболея, да вдигам температура дни наред и от два дни съм на антибиотик. Вече съм по-добре, но си продължавам антибиотика. И преди да се разболея се притеснявах дали ще се развие тази бременност, заради лошата спермограма на мъжа ми, а сега вече след температурата и лекарствата съвсем.
Симптоми на бременност почти нямам - леко придръпване и натежаване в матката и пренебрежима тежест в гърдите предимно вечер като сваля сутиена. Нито ми се гади, нито ми се яде, нито не ми се яде…

Не знам, не смея нито да се зарадвам, нито да смятам седмици. Стискайте ми палци за утре, моля.
[/quote]

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 18:06 от LucytheRock

# 132
Стискам палци! ❤ Аз минах 2 прегледа, но единият беше мноого рано, вторият вече се видя сакче, но още било рано за друго… сега чакам до 2-ри септември иии тотално нямам търпение да видя дали всичко се развива… Още не смея да се зарадвам на 100%.. Имам вече едно разочарование….. Това, че можем да споделяме тук е толкова отпускащо.. На никой не смеем да кажем още, с така ми се иска.. ❤

# 133
Здравейте,

Здравей! Пожелавам ви успех и всичко да мине , както го искате! Тези лекари и тази спермограма да не са от болница "Щерев" в София случайно?

# 134
Здравейте, момичета!
Включвам се и аз, разказвам на кратко моята история. С моят мъж решихме, че вече може да започнем с опитите , но никой от нас не знаеше, че ще се случи от първия път Smile . Таа положителен тест получих след 6-ти ден от закъснение, до преди това имам три отрицателни. На 23.08 бях на преглед за установяване иии се видя малкото "грахче" . Терминът е за 25.04.23г. (като следва да има промени, тъй като съм с нередовен цикъл). Изобщо още не мога да осъзная какво се случва, може би защото и симптомите ми са като за пред цикъл( изключвам болката в гърдите - там е в пъти повече). На 01.09 съм на преглед, за да чуем пулс. Надявам се всичко да бъде наред!
На предишния преглед лекарката ми каза за пренаталните тестове, чували ли сте отзиви за тях? Или може би познати?
Пожелавам на всички, безпроблемно преминаване през това, което следва иии едни здрави бебета имайки през Април! Heartbeat

Общи условия

Активация на акаунт