АПРИЛСКИ БЕБЧЕТА 2023

• 55 192
  • 622
  •   1
Отговори
# 345
Мами, помагайте 😔 Много ме боли гърло, знам, че общо взето нищо не може да се пие. Пия чай, който се съмнявам да ми поногне… някакви народни медицини, или какво мога да правя?

# 346
Мии народна се сещам за мед иии компрес с ракия... ако имате домашна най-добре, топи се вестник, слага се в шал и около гърлото (това по спомен като бях малка че са ми правили) и спиш с него, сутринта го махаш ..
Мами, помагайте 😔 Много ме боли гърло, знам, че общо взето нищо не може да се пие. Пия чай, който се съмнявам да ми поногне… някакви народни медицини, или какво мога да правя?

# 347
Може спрей за гърло Орофар, на мен ми беше изписан от лекар и няма проблем да се ползва по време на бременност.

# 348
  • София

Джинджифил, канела, куркума, черен пипер и мед се слагат в мляко да кипне и после се прецежда и се пие, нарича се златно мляко и помага за укрепване на имунитета, на мен лично ми помага и за гърло (намалява болката).

# 349
  • Пловдив
Мен лично много ме облекчават лукчета, но ако имаш проблем със захарта май не са подходящи. Другото, което се сещам е Биозин мама. Не е конкретно за гърло, но помага за имунитета. Пих го с първата бременност и сега с втората пак си го взех. През това време на годината има много вируси, а и на нас имунитета ни е паднал.

# 350
Много ви благодаря, ще пробвам първо с народните лекове, доктора ми каза, че мога да си взема орофар спрея, и стрепсилс за смучене или тайлол хот…

# 351
Здравейте, да ви попитам имате ли контракции и ако да с какво ги борите?
В 12г.с съм и корема ми се стяга доста често. По цял ден лежа, защото миналата седмица ми откриха отлепване на плацентата, нямам кървене, но при почти всяко движение корема ми се стяга. Пия магнерот, но шпа и папаверин, когато положените стане още по зле, но нищо не помага Sad

# 352
  • Пловдив
Аз съм в 13г.с, но преди 10 дни някъде започнаха стягания предимно вечер или ако ходя повече през деня. Утре съм на консултация и ще го коментирам с АГ, иначе ходих до спешен и ми изписаха магнерот, но шпа и бусколизин. Измериха шийката и нямаше проблем. Ще видя утре какво лечение ще ми изпишат.
В 12г.с съм и корема ми се стяга доста често. По цял ден лежа, защото миналата седмица ми откриха отлепване на плацентата, нямам кървене, но при почти всяко движение корема ми се стяга. Пия магнерот, но шпа и папаверин, когато положените стане още по зле, но нищо не помага Sad

# 353
Ще се радвам да споделите, какво лечение са ви изписали след прегледа Simple Smile
Аз съм в 13г.с, но преди 10 дни някъде започнаха стягания предимно вечер или ако ходя повече през деня. Утре съм на консултация и ще го коментирам с АГ, иначе ходих до спешен и ми изписаха магнерот, но шпа и бусколизин. Измериха шийката и нямаше проблем. Ще видя утре какво лечение ще ми изпишат.

# 354
Моето е подобно-3x1 Magnerot, 2x1 Aleract и 3x1 Но шпа. Също скоро ми започнаха пристяганията в 12-13 седмица. При първата ми бременност пак бях така.

# 355
Много ви благодаря, ще пробвам първо с народните лекове, доктора ми каза, че мога да си взема орофар спрея, и стрепсилс за смучене или тайлол хот…

Като бях малка баба ми даваше в една супена лъжица олио със захар.. гадно е, но си спомням, че много ми помагаше за гърлото.

# 356
За кафето - тук в Англия се разрешава до 200гр кофеин на ден , което се равнява до 2 кафета .
 За гърло - ако не е ангина - горещо мляко без захар , аз вземам и небет шекер. При мен за два дни мина , но започнах да кашлям .

# 357
  • София
На мен майка ми ми правеше карамелизирано мляко. 2-3 лъжички захар се остава на печката да се карамелизира и след като се карамелизира се добавя мляко и се чака да заври и да се стопи захарта. Много вкусно, не толкова полезно, но помага за гърло. Simple Smile

# 358
Здравейте отново!
Вчера бях на преглед и док ми изписа Алеракт за болките и контракциите, дали някоя от вас го е пила и има мнение за него?
Също искам да попитам, спирали ли са ви циклогест изведнъж и в коя седмица? Аз съм след ин витро и вчера док каза да спирам циклогест, а сега чета,че прогестерона се спира поетапно и съвсем се обърках 🙄

# 359
Аз ги спрях в 13та седмица. Питах лекаря дали изведнъж ли или по някаква схема. Каза, че няма никакво значение, защото плацентата вече работила. И като каза, че нямало значение, просто си доизползвах каквото имах - в случая 3 циклогеста. Слагах преди това 2х1, тези 3 си ги разпределих по 1 за 3 дни. А дуфастона от 2х2 пих 2х1 и накрая 1х1. Не знам дали е било правилно, но той каза "няма значение". На последния преглед всичко беше ок.

Общи условия

Активация на акаунт