Защо не е нормално да се изневерява?

• 10 273
  • 269
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Абе, нормално е, явно, ама е гадно за измаменото камилче. А по отношение на това, че някои дирят валидация, други пък много се крият.. не знам при мъжете как е, но явно жените много обичаме да сме "морален коректив".  Колежка сподели, че докато всички са знаели само, че е втори брак с мъжа си не е имала  проблеми, но след като се е изяснило, че преди това му е била любовница,  адът се отворил на старата й работа, та и някои съседки. (И не става дума за малък град, нали обикновено оттам почваме...)

# 211
Не съм чела повечето отговори, може и да сте го обсъдили, но по отношение на моралния аспект имам въпрос. Да, изневярата е въпрос на избор. Обаче, ако се появи тръпката към друг/а, да не говорим за влюбването, въздържиш се от физическата изневяра, това достатъчно морално удовлетворително ли е? Дали има някой, който ще е истински доволен партньорът му да копнее за друг, пък да си остане морално в брака. Дали и лелите пред блока ще го похвалят каква воля има, че да си остане само с мокрите сънища?  От друга страна, по-добре ли е да дойде да ти каже "ама аз всеки ден мисля за съседката Сийка и затова най-добре да си тръгна". Дали тогава реакцията е "Ашколсун, колко си честен, дай да се разделим най-приятелски." Всъщност огромната част от хората стискат палци да не им изневерят, но и не искат да знаят, ако се случи. А то се случва доста често и всъщност е доста по-приемливо обществено, отколкото сме склонни да си признаем. Стига да не се разбира.

# 212
  • София
За предпочитане е тая честност, отколкото онази безчестност.

# 213
  • София
Най-тъпото е човек да си признае пред партньора, особено когато никой не го е питал. По-добре да се мъчи да си прави логистиките, лъжите, гузната си съвест и страха да го хванат. Не да товари партньора си със своите терзания и вини.

# 214
Щом не говорим за влюбване, някой може да се над... исках да кажа, да започне да копнее за всяка хубава жена, която мине покрай него - или жена да хареса всеки мъж с по-хубава фигура. И какво следва от това? Няма гаранция, че и Сийка ще го иска, пък и той няма да остане с мокри сънища, а ще прави секс с жена си (или същото за жена, точеща лиги по младия съсед-спортист).
Както не си купуваш всяка пастичка, която видиш в сладкарницата, така и не правиш секс с всеки, който ти се стори привлекателен. Даже не е въпрос на морал, а на разум.

# 215
Щом не говорим за влюбване, някой може да се над... исках да кажа, да започне да копнее за всяка хубава жена, която мине покрай него - или жена да хареса всеки мъж с по-хубава фигура. И какво следва от това? Няма гаранция, че и Сийка ще го иска, пък и той няма да остане с мокри сънища, а ще прави секс с жена си (или същото за жена, точеща лиги по младия съсед-спортист).
Както не си купуваш всяка пастичка, която видиш в сладкарницата, така и не правиш секс с всеки, който ти се стори привлекателен. Даже не е въпрос на морал, а на разум.
Именно. Понеже обикновено в такива теми се казва " Ако точи лиги по друг/а да  има доблестта да сложи край и после да гони дивото". Това абсолютно е по-добрият вариант като още връзката не е много сериозна, нямате деца..Обаче дали е най-исканият резултат като имате ипотека и две деца? Ако Пешо е направил изборът да не се опитва да вкара Сийка в леглото, но постоянно мисли за нея, това достатъчно ли е за жена му? Или всъщност тя сама би предпочела да не знае за Сийка? Ясно е, че идеалният случай е да се обичат 50 г. и да нямат очи за друг, но това сигурно са не повече от 10% от случаите. Не че изневерите са 90%, но  загубата на привличане към половинката, навика и от друга страна желанието за малко тръпка и адреналин от друго място,  са реално най-често срещаното. А от морална гледна точка, изневярата се случва точно в този момент - когато поискаш Сийка, а не като реално я вкараш в леглото..

# 216
Ммне, не е изневяра да поискаш, а да го направиш. Малко ли неща минават през главата на човека и си остават само фантазии и миражи.

# 217
  • София
Повечето хора предпочитат да не знаят. Ако питаш тях, предпочитат никой да не знае, освен главните герои в изневярата. Чувстват се предадени не толкова заради самата изневяра, а защото е ставала твърде публична в един момент - знаели са роднини, приятели, колеги и др. хора. Връзки и семейства не се късат толкова лесно заради изневяра, затова има връзки и бракове които така си карат, явно ползите от компромиса надвишават вредите от раздялата/развода. Сключват някаква сделка помежду си.

# 218
Скрит текст:

Не. Въпрос на възможности, качества и способности е, не на морал, още по-малко на разум.
Всъщност и аз бъркам. Ако си ментален дебил, въпроса изобщо няма как да се постави. Трябва си разум също, да.

# 219
Ммне, не е изневяра да поискаш, а да го направиш. Малко ли неща минават през главата на човека и си остават само фантазии и миражи.
Uncommon ето две ситуации. Отиваш на купон с приятели, напиваш се, там непознат красавец упорито те сваля и накрая се случва физическата изневяра. На сутринта осъзнаваш нещата, искрено много съжаляваш и ти се иска сама да се набиеш за глупостта, която си направила. Втора ситуация - случайно се намирате във фейса с голямата ти любов от 10-ти клас. От неутрални въпроси как си, що си, почвате да си чатите всеки ден, чатовете стават много лични, споделяте интимни неща, започва флирт, секстинг, това продължава с месеци, мислиш само за него и чакаш като доза наркотик разговора по нощите,. Кое от двете е изневяра и кое всъщност може да разруши семейството?

# 220
  • София
Важното е да ползвате предпазни средства.

# 221
Ако съм във връзка и правя "сексинг" Simple Smile Simple Smile Simple Smile с оня пич от купона или със старо гадже, то очевидно и двете са изневяра. И всеки такъв сексинг може да ми развали семейството.
Може би искаш да кажеш, че случайният секс е без значение, но аз не бих се съгласила. Всичко има значение. Не е случайно това, пияната обвързана жена да прави случаен секс. Това е сигнал за нещо сериозно.

# 222
С единия си спала на купона, с другия не си (примерно защото е в Канада). Второто не е ли изневяра? И даже нищо сексуално да не си пишете със старото гадже, но да споделяш с него, да чакаш да ти светне/дзънне телефона с негово съобщение, да се усмихваш, само като се сетиш за него, а мъжът ти буквално да не го виждаш. Ще бъде ли изневяра, нищо че е само фантазия и нищо реално не се е случило?
П.П "Sexting" идва от "Texting", виртуално е ,но дали наистина не е реално?

# 223
Ако този мъж е в Канада и "сексинг" не е имало - не, не е изневяра.
Но ако не забелязвам мъжа ми, ако той вече не ме привлича, това е проблем в отношенията ни и може би затова търся такъв отдушник в измислена романтика.
Тоест, трябва да се опитам да оправя отношенията с мъжа ми, ако това е възможно. Би могло да е възможно, ако положим усилия.
А ако не е възможно... знаеш.

# 224
Значи, ако си говорите и пишете за секс е изневяра, а ако не - вече не е? А ако си влюбена в друг,  с който  няма как да има секс, изневяра ли е?

Общи условия

Активация на акаунт