Защо не е нормално да се изневерява?

• 10 273
  • 269
  •   1
Отговори
# 225
Няма смисъл да се повтарям, изневярата е секс. Приказките и мечтанията са приказки и мечтания. От чат не се хващат срамни въшки например, не се забременява. Ако имам девствен пояс като в средните векове - остава си непокътнат, значи няма изневяра.

# 226
Въпрос на виждане. Еднократна инцидентна физическа изневяра е на практика без значение за отношенията в семейството. Влюбване без физическа консумация е с много по-голям разрушителен потенциал.

# 227
  • Далечният изток
Ами ето две коренно противоположни мнения, но и двете сте прави, защото така възприемате всяка от вас конкретните действия... Дори няма смисъл да отговарям дали физическият еднократен секс или емоционалното обвързване за мен е или не е изневяра, толкова е субективно всичко.
Но определено не съм съгласна с Uncommon този път. Значи ако не съм забременяла или хванала някоя полово предавана болест, то не съм изневерила?!
Да, някой назад каза, че с презерватив не се брои Joy

# 228
Само целувка изневяра ли е? А петинг без проникване? А да мислиш за колегата Пешо докато спиш с мъжа си? Сложно...

# 229
  • София
Щом се криеш, значи се брои. Всяко нещо, свързано с подобни отношения се брои, щом не искаш половинката да научи.  Защото много добре знаеш за какво става въпрос.  Знаеш и ако половинката ти ги прави тези неща, че се брои.

# 230
Абе няма ли туй в онуй не се брои за изневяра.

# 231
  • Далечният изток
Лъвица ще дойде да ти обясни, че точно така някои оправдават гузната си съвест...

# 232
Който има гузна съвет да си я оправдава, аз с мойта съм си окей.

# 233
  • София
Всеки възприема различни неща за изневяра. Затова е добре да си уточните понятията с половинката и да се разберете за тези неща. То си е между вас. Вече който иска да си прави каквото реши и да се надява да не се разбере, за него голямо значение мнението на другия по темата.

За мен например, такова нещо като емоционална изневяра не съществува. Ако имаш чувства към някого друг или градиш някаква паралелна емоционална връзка, за мен това не е изневяра, но е индикатор, че или основните отношения са счупени, или партньорът не е читав. Което е и знак, че нещата трябва да бъдат прекратени.

Сексът, независимо от обстоятелствата, за мен е изневяра. Бил пиян, бил емоционален, не ме интересува. Като не може да се контролира, или не прави неща, заради които губи контрол, или си търси партньор, който е ок с такива "фалове". Сега вече колко физически контакт е нужен за да приемем, че е имало секс... предполагам, влязат ли основните полови органи в употреба, го приемам за секс и съответно изневяра. За целувки, пощипване, награбване, мисля, че не бих го квалифицирала като изневяра, но определено е проблем и бих се запитала докъде ще се стигне другия път и има ли смисъл да продължавам тая връзка.

Иначе не винаги става дума за оправдаване на гузна съвест... понякога хората така оправдават изневеряващите си партньори, та да се чувстват по-добре във връзката, в която се намират Wink Понеже вчера задълбахме само в едната опция, да спомена и другата.

# 234
  • Далечният изток
И аз на 20 - 25 така разсъждавах. На двойно повече години, опит, обстоятелства, събития, ситуации.... виждам нещата по коренно различен начин.

# 235
Лъвице , счупването на другата връзка заради новата любов си е чиста емоционална изневяра , защото си предал доверието на партньора до теб и всичките ви общи планове и всичко което сте направили заедно . Изневярата е в обещанията един към друг които сте си дали и в идеята че сте били с намерението да съхраните връзката . Simple Smile. Но го казвам за да се добие повече представа за този вид изневяра , ти щом не вярваш в нея си е твое право Grinning

# 236
  • София
Предателство да, но за мен думата изневяра носи друг смисъл. Иначе разбирам, че за някои хора и това е изневяра, и затова е важно точно с партньора да си стиковате понятията.

Иначе годините не съм ги стигнала, пък опита на всеки е доста индивидуален. Но съм наблюдавала доста изневери от доста позиции и не съм незапозната с този начин на мислене - голямата работа, просто вода под моста, да не се оглеждаме много и да си живеем живота. Даже по едно време толкова такива истории ми бяха в ежедневието, че бях решила, че сигурно друго няма. Но и тогава, и сега, осъзнавам, че докато този начин на мислене може да се програмира и този начин на живот е възможен, за повечето хора е един голям компромис, а отношенията са далеч от това, което могат да бъдат в други обстоятелства. Сега вече дали тези неща не са просто въпрос на време във всяка една връзка... не във всяка, но в много, предполагам че рано или късно се случват. Мен това не ме притеснява, защото варианти всякакви и всеки си преценява как и дали да продължи, когато дойде неговото време. За мен обаче на първо място остава това, човек да си стои зад действията. Тръгнат ли оправдания, тръгне ли прехвърляне на отговорността, тръгнат ли опити да се убеждават другите колко са еди какви си да не желаят да са в такива отношения - работата се размирисва по съвсем нов начин.

# 237
Без туй в онуй или поне цуни-гуни, за мен не се брои. За помисли ако се хващаме, то аз от сутринта имам няколко изневери с различни....Simple Smile

# 238
  • София
Ти не ми ги разправяй тези работи, че не се брояло. Я, да видим, ако на жена ти й цъка телефона постоянно или се крие в банята или изведнъж вече има парола и прочие подробности, пък ела да се обадиш колко не се брояло! Брои си се и още как!  За жените
 е същата история.
Емоционалната е същата като физическата, просто все още не е консумирана докрай, но рано или късно се случва.

# 239
Тва е само преходния период преди да се стигне до туй в онуй. Реално не се брои, но не знаеш в кой момент ще се реализира, защото е само на една крачка от което. Или не знаеш дали вече е свършена работата.
Докато неща от рода на "тая как бих я изклатил " вече са си съвсем друга работа.

Общи условия

Активация на акаунт