Защо не е нормално да се изневерява?

• 10 273
  • 269
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Смятай го за реализирано, дори да го кажа така, сте поне трима в семейното ложе. Има ли комуникация, значи работата вече се случва. А за влюбване съвсем става страшно, дори да не е консумирано никак. Виртуално вече какво ни не правят хората. Ако могат да работят и да сключват сделки виртуално, значи може и любов да въртят виртуално. Аз съвсем го смятам за броящо се.

# 241
-Ти да видиш, Марче, мъжът ми снощи бълнуваше за някаква си Галя!
-Ами говори с него, като се събуди.
-Е не, няма да се събуди.

# 242
Повечето хора предпочитат да не знаят. Ако питаш тях, предпочитат никой да не знае, освен главните герои в изневярата. Чувстват се предадени не толкова заради самата изневяра, а защото е ставала твърде публична в един момент - знаели са роднини, приятели, колеги и др. хора.
Не. Особено болднатото. Дреме ми кой какво знае и дали изобщо нещо знае, ако се счупи това, което е между нас двамата. Само това, което е между нас двамата, има значение. И естествено, че искам да знам. Да не съм тригодишно, което си мисли, че като сложи ръце пред очите си, никой не го вижда?

# 243
Абе нека той се чуди как да се усамоти в къщи. Да изпитва апатия към семейното ежедневие - вас и децата..
Намиращ си всевъзможни оправдания.
Защото нещо му е замътило главата и му е по-интересно..Нищо, че секс все още няма. И не било изневяра, а какво е?

# 244
  • София
Нищо не позволявам за по- сигурно, не може.

# 245
Боли ме фара някой външен дали ще разбере или не. То всичко отива по дяволите след такова нещо, аз ще тръгна да го вардя да не се разчуе....

# 246
  • София /Абсурдистан
Още ли на някого му пука кой какво си е помислил за него и дали се е разчуло.

# 247
  • София
Няма точно връзка с темата, но откакто съм сама, внимавам какво биха си помислили за мен в квартала. По-точно въобще не движа в квартала.

# 248
  • София
Ще ти мине. Има един такъв период. Свързан е с културните традиции, които по един или друг начин са ни втълпени.

Всъщност на хората им пука, защото живеят в някакъв тесен кръг - роднини, приятели, колеги. Няма хора, на които да не им пука, просто не си го признават публично. Не за непознати разни, а за най-близките, защото те са тези, които са били и в някаква степен съучастници, защото са мълчали, а са виждали някакви неща.

# 249
Още ли на някого му пука кой какво си е помислил за него и дали се е разчуло.
... казано под анонимен ник... Satisfied

# 250
...Дреме ми кой какво знае и дали изобщо нещо знае, ако се счупи това, което е между нас двамата. Само това, което е между нас двамата, има значение. И естествено, че искам да знам. ...
И аз така. И ако става нещо, ще усетя.

# 251
Няма хора, на които да не им пука, просто не си го признават публично.
Ама, разбира се, щом казваш.

# 252
Не съм чел 17 страници и не знам дали някой вече е писал каквото аз ще пиша. Но нещата са изследвани отдавна, и то от учени, а не от популярни списания.
Човекът е полигамно животно, както и най-близките му роднини шимпанзетата и боноботата. Едно време като сме живели волно и свободно не се е знаело кой точно е баща на кое дете. Алфа-мъжкарите са оплождали повечето женски, но понякога зад гърба им и бета-мъжкарите са успявали да предадат семето си. Това и сега може да се види при стадните примати по Дискавъри Чанъл. Главатарят гони другите мъжки от харема си, но някоя женска сама се измъква докато не я гледат и друг мъжки отвреме-навреме успява да се съвкупи с нея.
Моногамията е наложена културно, когато хората са започнали да водят уседнал начин на живот, да имат собственост, и да я наследяват.
Ако ловните полета са на всички, на мъжа не му е грижа какво ще остави на синовете си - те ще имат каквото имат и всички други.
Когато обаче се знае, че тази нива е моя, а тази - твоя; тази овца е моя, а тази - твоя, и никой няма право над собствеността на другия, е станало много важно да се знае кои са твоите деца и какво ще им оставиш. Естествено, искаш да оставиш своите неща на своите деца, а не на чуждите.
Тогава се е наложила и моногамията, и това е станало както и с повечето други културни феномени чрез религията. Хората, знаете, не се доверяват лесно, а обичат да слушат някакъв авторитет, а какъв по-голям авторитет от бога? Затова и почти всичко е ставало чрез бога: бог каза да отидем на война - отиваме; бог каза да ме слушаш, защото аз съм цар - ок царю; бог каза всеки да си има по една (или 4) жена и никой друг да не спи с жена му - така и станало.
Има интересни книги и статии по темата.

# 253
Стигнах до алфа мъжкарите, ето защо не се получава при хората както при приматите- заради езика. Другите мъжки се разбират благодарение на езика и е*ват мамата на алфата в стадото и от там се забравя един мъжки, било то и алфа да опрашва всички женски в стадото.  Алфата придобива други функции на водач и доминант, но не и да оправя всички женски.
Всъщност и при вълците е така, размножава се само алфа двойката в глутницата, другите слугуват срещу защита и по лесно намиране на храна.

# 254
  • София
Или гледат да се изхитрят някак и да намажат и те, но рискуват да си изядат боя от алфата, ако ги хване. И при хората е горе-долу същото - всеки гледа да се уреди някак, ако успее да залъже жената, която иначе би обърнала внимание само на по-по-най.

Общи условия

Активация на акаунт