Защо не е нормално да се изневерява?

• 10 278
  • 269
  •   1
Отговори
# 195
Може би се е омъжила вече?

# 196
  • Далечният изток

Тези без половинки не могат да изневерят, защото няма на кого. А обикновено има причина да не е хубаво половинката да знае нещо Wink

Аз наистина не мога да разбера защо някой, който ще изневерява, му трябва и морално одобрение.
Явно не разбра смисъла, който вкарахме относно "половинките".
Партньорът си е партньор, отделна личност. Нито е моя притурка, нито аз към него. Днес ми е партньор, утре може да не е, за да го смятам за неизменна половин част от моето цяло...

За второто. Почти 50-годишна съм, все още не съм срещала някой, който да търси моето или на някой друг одобрение за изневярата си. Дори съм забелязала по-скоро, че тези неща не се афишират, отколкото някой да ми разказва какво върши и да очаква да го оправдавам или одобрявам.

# 197
  • София
Аз и сега не те разбирам. Половинка е просто начин за именуване. Естествено, че не сте едно цяло с половинката, но сте в отношения, които предполагат някакво уважение към чувствата на другия. Ако го няма, не знам за каква връзка говорим.

Иначе за изневяра половинката не се пита, но много от изневеряващите, колкото и да е изненадващо, имат един вид кумова срама, и се опитват да защитават действията си пред хората, да ги оправдават и изкарават... Правилни. Дали като изкарват изневярата нещо нормално, или половинката лоша, всеки с метода си.

# 198
  • Далечният изток
Говоря точно за валидация от страна на странични хора.
Никой човек досега в живота ми не ми е разказвал или признавал за негови изневери, освен "половинката ми" Grinning

# 199
  • София
Изневери към теб ли? Аз не бих рискувала да разкажа на половинката за свои изневери, независимо дали към половинката или някоя минала половинка. Каквото е било - било е. Да не съм луда да си призная нещо! Wink

# 200
Щом са синоними, защо е нужно да вървят заедно? Разбира се, че значат различни неща, какти и ред и редно значат различни неща.

Тези без половинки не могат да изневерят, защото няма на кого. А обикновено има причина да не е хубаво половинката да знае нещо Wink

Аз наистина не мога да разбера защо някой, който ще изневерява, му трябва и морално одобрение. Имам двама познати, женени с деца, които яко изневеряват. Единия разправя колко е лоша жена му и как тя го била тласнала, другия казва, че жена му е пич, ама на него си му трябва разнообразие. И в двата случая не одобрявам изневярата, но втория го уважавам, че не излиза с глупави оправдания и не прехвърля отговорността, а си стои зад действията.

Синоними не означава, че се покриват по значение 100%. Но поне на 90% да. Ако имахме думи само за неща, които се различават до крайност, то щяхме да сме си още маймуни с речника на Неточка Незванова от 12-те стола. 16 думи май бяха Simple Smile
Да не навлизаме в семиотиката Simple Smile
На изневеряващите не им трябва моралното одобрение на филанкишиите.
Но могат да минат също така добре и без моралното осъждане на добрата част от обществото Wink.
Което наблюдаваме в сий форум по повод и без повод, далеч не само за извънбрачните контакти.

# 201
  • Далечният изток
Знаеш онази стара максима, Анди. И на калъп да те хванат, отричаш и казваш, че не си била ти... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 202
  • София
Според мен при хващането, те искат тайничко да бъдат хванати, освен ако не са невероятно тъпи да не могат да си организират нещата като хората, или вече са станали толкова самоуверени, че са ужасно небрежни. За част от случаите залагам на това, че предпочитат в един момент да бъдат хванати, за да излязат нещата наяве и да се вземат някакви решения, да има край криенето. Не е лесно да се прави постоянно конспирацията за поредната среща, това изморява и на хората започва да им писва двойнствения живот.

# 203
  • София
Джеймс, иронично, че говорим за липса на търсене на валидация от изневеряващите и осъждане без повод от тези против изневерите в тема, която е пусната за да се валидира изневярата като нещо нормално, а тези, които не я одобряват, излязоха тесногръди Wink

# 204
  • Далечният изток
А защо някому е нужно да одобрява или не нечии чужди действия?!

# 205
Лъвицата, така формулираната тема от авторката аз я разбирам явно различно от вас.
Според мен тя не търсинякакво имагинерно одобрение, валидиране, както пишеше вие.
Просто пита на какво се дължи това яростно обществено осъждане, което ясно личи и в този форум. На някои сериозно им бърка в здравето факта, че правото не е ислямско, та да се вземат юридически решения по морални въпроси.
Това разбирам аз под "не е нормално".

# 206
  • Далечният изток
Съгласна!
Аз лично нямам нито претенциите, нито потребностите да бъда морален стожер на обществото, още по-малко на форума и да поучавам когото и да е как да си живее живота. Даже, малко грубо, ама това морализаторстване ми се струва ненормално, сори.

# 207
Добре, че хората изневеряват без много да му мислят. Единствено трябва да мислят да не ги хванат и някой да не се раздрънка. А с кого ще кръшкат няма особено значение, стига да стане работата.

Само, че спират да мислят. Тайната, желанието и невъзможността, когато пожелаеш..все едно усилват в пъти чувствителността и замъгляват.
И стават кашите..

# 208
  • София
Лъвицата, така формулираната тема от авторката аз я разбирам явно различно от вас.
Според мен тя не търсинякакво имагинерно одобрение, валидиране, както пишеше вие.
Просто пита на какво се дължи това яростно обществено осъждане, което ясно личи и в този форум. На някои сериозно им бърка в здравето факта, че правото не е ислямско, та да се вземат юридически решения по морални въпроси.
Това разбирам аз под "не е нормално".

Ами мненията всъщност са доста разнообразни - от крайно осъждащи изневярата, през такива, които смятат, че просто хората трябва да се събират със себеподобни, през неутрални, до такива, които осъждат осъждането на изневярата... на мен всъщност точно последните ми е интересни. Нима наистина някой очаква, че действията му ще бъдат одобрени от всички? И точно тук отново опираме до тази валидация, която уж не се търси. Защото ако наистина не се търси, би трябвало да е напълно ясно и нормално, че ще има и такива мнения и те да не впечатляват чак толкова. А това, че някой се чуди как можело някой да се възмущава на изневерите... бих го нарекла глупаво, но точно защото ми е трудно да повярвам, че някой не разбира защо хората биха били против това да им изневеряват, смятам че такива теми прикриват други мотиви Wink

# 209
  • Далечният изток
Мисля, че този път си безкрайно далече от истината... Според мен.
Аргументи - в по-предишните ми мнения, няма смисъл да се повтарям

Общи условия

Активация на акаунт