Защо не е нормално да се изневерява?

• 10 477
  • 269
  •   1
Отговори
# 60
Чета темата и си мисля - ако е само секс, то няма връзка,  Всеки е свободен да се такова с когото си иска, защото е само секс, нали няма чувства, и ако няма чувства, тогава защо таковането със някой друг се дефинира като изневяра?  Не е изневяра.
Ами за мен и  само “таковането” е проблем. Не желая някой да си прави кефа, и случайно аз да получа бонус като например: хламидия, гранулом, кандида,уреаплазма, микоплазма, хепатит Б, молуски, херпес, ретровируси, папилома вируси, трихомони ииии т.н. , някои от които се предават и от слюнка.
За съжаление масово хората имат поне 1до 2 от по-баналните гореизброени, и без притеснение си ги сеят на ляво и на дясно.
Между другото близка позната преди години така гепи  мъжа си, защото се оказа, че между 2 профилактични прегледа, беше завъдила разни интимни екстри. А оправданието било: ми тя изглежда много чистоплътна и е женена. Мислех, че е чиста.
Нямам нищо против всеки да си живее както намери за добре, и да не уважава собствената си плът, но ако аз участвам не желая чужди телесни течности и болести   върху себе си.
И това е само малка част от причините, че всъщност “таковането” не е само “таковане”.
Ако някой го влече да се тряска наляво надясно(докато е обвързан), все едно се здрависва, оправдавайки се с животинското си начало, определено има сериозни дефицити.

# 61
То, стигне ли се до изневяра си пиши връзката бега̀ла.
Редовно обаче се учудвам колко недискретни са хората.

# 62
  • Варна
А ако обичате някой много силно, но въпреки това правите просто секс с друг, не наранявате ли предимно себе си И всичко което ви е скъпо и свято?
 Аз си мисля, че дори и половинката ми да не разбере за изневяврата , сама на себе си не бих простила. Все едно потъпквам всичко мое, градено с много любов и желание. Ако изневерявам, значи не обичам истински този, с когото съм и/или не уважам собствените си чувства към половинката ми. Това е все едно да плюя на себе си И на този, с когото съм живяла Х години. Пък да не говорим за болестите, които може да си докараме вкъщи.

# 63
  • Далечният изток
Ей въртите сучите, все към болестите вървите.
Ми за презервативи не сте ли чували?!

# 64
Авторке, искаш да променяш обществото. Ами, няма да стане.
Вместо това вземи и опознай себе си: какво искаш, защо ти си изневерявала, защо на теб са ти изневерявали, как си се чувствала в едните и в другите случаи.
И вземи решение за себе си, пък после си действай така, както намираш за добре.
Остави другите да се влюбват, а ти си прави "просто секс".
Лесно е.

Скрит текст:
...Никога не ще сте верни другиму,
на себе си не бъдете ли верни.
Добри Жотев

# 65
Презервативите НЕ предпазват от всички полово предавани болести.
Нито от тези, които се предават със слюнка, нито тези от търкане кожа в кожа.
Честно, направо не мога да повярвам какви велики предпазни качества им се приписват.

# 66
  • Далечният изток
Откажете секса...
Явно няма друг начин.

# 67
Откажете секса...
Явно няма друг начин.
Ами аз  секс си правя. Редовен.
И това какво общо има?
В едни сериозни отношения, освен всичко останало, доверяваш и здравето си. Което не е несъществено.
Никой не длъжен да понася последиците на чуждата безотговорност.

# 68
Проблема е в лъжата, не във фраскането с други. Принципно ако и двамата са съгласни дали поотделно или в разни конфигурации- 3ки, 4-ки, или други групови изпълнения, няма проблем. Проблема е когато се обещава вярност или такава се подразбира под дефолт, в същото време се фраскаш с други тайничко, като го криеш от партньора си. От там вече идват драмите и се счупват нещата трайно. За мен не си заслужава, а и просто нямам такива желания, изобщо не е до някви морални предразсъдъци.

# 69
А ако обичате някой много силно, но въпреки това правите просто секс с друг, не наранявате ли предимно себе си И всичко което ви е скъпо и свято?

Ако обичаш, не нараняваш. Елементарно е.

Хепи, мъжете също са чувствителни..Wink
За еднократни изневери не съм чувала, но емоции и драми..
Любов ли бе да е да я опишеш..

Всички са чувствителни, но що се касае за самите себе си.
Никой не е чувствителен за другия. Е, освен докато не получи своето.

# 70
  • София
Чета темата и си мисля - ако е само секс, то няма връзка,  Всеки е свободен да се такова с когото си иска, защото е само секс, нали няма чувства, и ако няма чувства, тогава защо таковането със някой друг се дефинира като изневяра?  Не е изневяра.
Ами за мен и  само “таковането” е проблем. Не желая някой да си прави кефа, и случайно аз да получа бонус като например: хламидия, гранулом, кандида,уреаплазма, микоплазма, хепатит Б, молуски, херпес, ретровируси, папилома вируси, трихомони ииии т.н. , някои от които се предават и от слюнка.
За съжаление масово хората имат поне 1до 2 от по-баналните гореизброени, и без притеснение си ги сеят на ляво и на дясно.
Между другото близка позната преди години така гепи  мъжа си, защото се оказа, че между 2 профилактични прегледа, беше завъдила разни интимни екстри. А оправданието било: ми тя изглежда много чистоплътна и е женена. Мислех, че е чиста.
Нямам нищо против всеки да си живее както намери за добре, и да не уважава собствената си плът, но ако аз участвам не желая чужди телесни течности и болести   върху себе си.
И това е само малка част от причините, че всъщност “таковането” не е само “таковане”.
Ако някой го влече да се тряска наляво надясно(докато е обвързан), все едно се здрависва, оправдавайки се с животинското си начало, определено има сериозни дефицити.
Напълно съм съгласна с това мнение. Не съм съгласна с начина, по който е дефинирана темата. Имаме промискуитетно поведение, а не изневери. Авторът на темата се опитва да подмени термините или е недостатъчно образован за да разбира кое какво е.

# 71
Изневярата не е забранена.
Аз, примерно, не съм ревнива, не следя, не ровя в телефони и тн. Смятам, че мъжа ми е свободен да си прецени за себе си. Вече ако се случи, аз съм свободна да преценя за себе си искам ли да съм с него или не. Същото важи и за мен. Когато обичаш някой и се чувстваш и ти обичан, нямаш нужда от други въпреки, че я имаш тази свобода.
Та, изневярата не е проблем. Липсата на любов е проблемът.

# 72
С презерватив не се брои.

# 73
Ако не цениш и уважаваш човека до теб, изневярата не е проблем. Вероятно авторката е имала някакви мимолетни връзки и хич не я е жегвало при изневяра. Едва ли ще е толкова философски настроена ако обича истински и разбере, че е просто една от многото "животни" наоколо.

# 74
Като прочетох Cygnus_i и настръхнах..
Все си мислех, че и аз, и училище сме дали добра сексуална култура. Ползвайте презерватив винаги.

Преди няколко месеца, чакайки в лаборатория да си пусна профилактични изследвания след Ковид.. на опашката след мен мъж. Влизаме двама. Аз казвам какво искам. Той също..Набор от все по-горе изброено. Помислих си.. той е чел бг мама. Или е имал рисков контакт.

Иначе ми е интересно ..как започваш нещо пред лабораторията..

Общи условия

Активация на акаунт